Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Meni kada bi neko mahnuo novčanik obrukala bih se. Max iznos koji imam u novčaniku je 20 KM i to većina u kovanicama. Sve plaćam karticom - debitnom. Na tu karticu ide plata. Do duše sada imam više keša, radi porodiljske nadoknade koju dobijamo u kesu.
Imam tri kreditne kartice, ali tu sam disciplinovana. Meni služe za nedaj Bože.
Nikakvu karticu za trošenje izuzev kreditne, koju koristim prilično odgovorno. Ne plaćam karticom, i nemam nijet, jer su mi nekako mami-para (čitaj neodgovornost same sebe). Šuške su zakon.
u novčaniku su mi uvijek pare za kafe i sitnice, a kartica za ostale slučajeve. Uglavnom ostajem unutar granica iznosa koje moj muž redovno od svoje zarade uplaćuje direktno na moj račun, pogotovo što često i njega koristim da mi iz svog budgeta obezbjedi koju stvarčicu. Muž ima karticu koju koristi samo u inostranstvu.
u novčaniku su mi uvijek pare za kafe i sitnice, a kartica za ostale slučajeve. Uglavnom ostajem unutar granica iznosa koje moj muž redovno od svoje zarade uplaćuje direktno na moj račun, pogotovo što često i njega koristim da mi iz svog budgeta obezbjedi koju stvarčicu. Muž ima karticu koju koristi samo u inostranstvu.
Ja i MM placamo skoro sve karticom, VISA kartica je zakon za nas :))) tu nam legne plata i djeciji dodatak znaci to sto imas na kartici mozes i potrositi nemozes da budes u nikakvome dugu.Ponekad imam uzase malo sitni para mozda u iznosu 20km.A preko interneta uvijek vidim stanje na karticama.Ako hocemo nesto da ustedimo taj mjesec dignemo i ostavimo a ostalo trosimo :))
ja imam mastercard karticu i sa njom plačam hranu u šoping centrima....a ponekad i još neke stvari za kuću u dm...gotovinu koristim za plačanje računa...i kad odem negdje na kavu...naravno nikada ne pretjeram sa karticom.nju plačam sama od svojih primanja...ali mi mm daje gotovinu zaostale troškove koje meni trebaju...ako želim nešto kupiti.
mm je inače protiv kartica...ali eto nisam još pretjerala pa nema razloga za uzbunu...
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 28.1.2009 18:06:45 >
imamo jednu karticu i preko nje dignem platu a sve placam kesom.Mama mi radi u banci i znam sta sve kartice mogu uraditi.Covjek sa njima izgubi kontrolu totalno svaka cast pojedincima,jedinu karticu koju ja koristim je merkator pika zelena.
Karicom je puno lakse, ali ja je ne preferiram vise, jer se znalo desiti da potrosim duplo vise od planiranog, jer nemas kontole Vise volim kes u ruke i onda placanje. A volim i da ih osjetim ispod ruke kako suskaju (sala). Pa mi obicno podizemo gotovo sve. Platimo racune, jednu sumu ostvljamo na stednju, ostalo za zivot, ako sta ostane na kraju mjeseca dobro i jest. Mi oboje imamo Postcard i jedina sreca je sto s njima ne mozes u minus. Koristi kako ko ciju stigne, jer uvijek ostavljamo neke zalihe na njima, jer je lakse sipati benzin, placati putarine itd.
< Poruku je uredio Tidzi -- 24.8.2009 13:48:55 >
Sve placam karticom. Jer na kraju mjeseca imam sve na raunu, sta sam gdje i koliko potrosila. A vako su mi se pare izvlacile iz ruku ko nista, i nikad nisam znala gdje su otisle. a vako sve znam, i bolje mi je!
Gotovo sve placam karticom, jos od kako mogu placati preko interneta puno se ustedi na vremenu..
Ja mrzim kartice,ne koristim ih ali svaki put kad se na kasi ispred mene nadje neko ko placa karticom duplo duze cekam. Ukucaj kod,pa nesto nece,pa tamo ga,ovamo ga...uvijek neke komplikacije. Valjda bi s karticom trebalo da ide brze,ali ne...u Bosni nista nije jednostavno.
šta čika poštar donese trošim u kešu, a platu većinom s kartice, iako volim uvijek imati gotovine kod sebe. nama se znalo desiti da ne možemo platiti karticom u restoranu ili negdje gdje smo očekivali da može. eto ne radi trenutno ili tako neki fazoni. a znam da svi vole da im se plaća gotovinom