RE: Gotovina ili kartice? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finansijske dileme roditeljstva

Poruka

mamy Sabina -> RE: Gotovina ili kartice? (26.1.2009 9:41:01)

er tako imam osjećaj kao da ih i nisam platila.

Ovo je mene i ukopalo,mahala sam karticom kao da nikad na naplatu neće doći,ko da se monopoli-a igram.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

hanabanana -> RE: Gotovina ili kartice? (26.1.2009 17:16:37)

Meni kada bi neko mahnuo novčanik obrukala bih se. Max iznos koji imam u novčaniku je 20 KM i to većina u kovanicama.
Sve plaćam karticom - debitnom. Na tu karticu ide plata.
Do duše sada imam više keša, radi porodiljske  nadoknade koju dobijamo u kesu.

Imam tri kreditne kartice, ali tu sam disciplinovana. Meni služe za nedaj Bože.

Blue rose RR -> RE: Gotovina ili kartice? (27.1.2009 9:28:09)

Nikakvu karticu za trošenje izuzev kreditne, koju koristim prilično odgovorno.
Ne plaćam karticom, i nemam nijet, jer su mi nekako mami-para (čitaj neodgovornost same sebe).
Šuške su zakon.

Anoniman -> RE: Gotovina ili kartice? (27.1.2009 12:09:43)

u novčaniku su mi uvijek pare za kafe i sitnice, a kartica za ostale slučajeve. Uglavnom ostajem unutar granica iznosa koje moj muž redovno od svoje zarade uplaćuje direktno na moj račun, pogotovo što često i njega koristim da mi iz svog budgeta obezbjedi koju stvarčicu.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Muž ima karticu koju koristi samo u inostranstvu.

Mama3djecaka -> RE: Gotovina ili kartice? (27.1.2009 13:25:44)

IZVORNA PORUKA: Shee

u novčaniku su mi uvijek pare za kafe i sitnice, a kartica za ostale slučajeve. Uglavnom ostajem unutar granica iznosa koje moj muž redovno od svoje zarade uplaćuje direktno na moj račun, pogotovo što često i njega koristim da mi iz svog budgeta obezbjedi koju stvarčicu.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Muž ima karticu koju koristi samo u inostranstvu.

Ja i MM placamo skoro sve karticom, VISA kartica je zakon za nas :))) tu nam legne plata i djeciji dodatak znaci to sto imas na kartici mozes i potrositi nemozes da budes u nikakvome dugu.Ponekad imam uzase malo sitni para mozda u iznosu 20km.A preko interneta uvijek vidim stanje na karticama.Ako hocemo nesto da ustedimo taj mjesec dignemo i ostavimo a ostalo trosimo :))

mnn -> RE: Gotovina ili kartice? (27.1.2009 19:27:47)

ja imam mastercard karticu i sa njom plačam hranu u šoping centrima....a ponekad i još neke stvari za kuću u dm...gotovinu koristim za plačanje računa...i kad odem negdje na kavu...naravno nikada ne pretjeram sa karticom.nju plačam sama od svojih primanja...ali mi mm daje gotovinu zaostale troškove koje meni trebaju...ako želim nešto kupiti.

mm je inače protiv kartica...ali eto nisam još pretjerala pa nema razloga za uzbunu...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

dana3 -> RE: Gotovina ili kartice? (31.1.2009 14:57:00)

uglavnom karticom a kad sam u radnjama sumnjivog tipa onda kesom.te radnje su obicno piljarnice ili tzv. arapske radnje

tea lana -> RE: Gotovina ili kartice? (31.1.2009 15:19:02)

imamo jednu karticu i preko nje dignem platu a sve placam kesom.Mama mi radi u banci i znam sta sve kartice mogu uraditi.Covjek sa njima izgubi kontrolu totalno svaka cast pojedincima,jedinu karticu koju ja koristim je merkator pika zelena.

Tidzi -> RE: Gotovina ili kartice? (24.8.2009 13:45:07)

Karicom je puno lakse, ali ja je ne preferiram vise, jer se znalo desiti da potrosim duplo vise od planiranog, jer nemas kontole Vise volim kes u ruke i onda placanje. A volim i da ih osjetim ispod ruke kako suskaju [sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif] (sala).
Pa mi obicno podizemo gotovo sve. Platimo racune, jednu sumu ostvljamo na stednju, ostalo za zivot, ako sta ostane na kraju mjeseca dobro i jest. Mi oboje imamo Postcard i jedina sreca je sto s njima ne mozes u minus. Koristi kako ko ciju stigne, jer uvijek ostavljamo neke zalihe na njima, jer je lakse sipati benzin, placati putarine itd.

Misica84 -> RE: Gotovina ili kartice? (24.8.2009 13:48:33)

Sve placam karticom. Jer na kraju mjeseca imam sve na raunu, sta sam gdje i koliko potrosila. A vako su mi se pare izvlacile iz ruku ko nista, i nikad nisam znala gdje su otisle. a vako sve znam, i bolje mi je!

Marija13 -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 11:21:30)

Gotovo sve placam karticom, jos od kako mogu placati preko interneta puno se ustedi na vremenu..

Anoniman -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 11:24:01)

Sve sam donedavno plkacala karticom, ali sada izbjegavam.

draguljče -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 11:24:15)

Meni je to isto.

Medić* -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 11:24:48)

Gotovina.

Silver -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 11:25:44)

Pametnije bi bilo gotovina ali dosta koristim karticu!

ljubičica 28 -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 11:26:07)

Uvijek gotovina, tako bolje kontrolišem troškove.

draguljče -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 11:26:53)

Meni je to isto. Pare kao pare.

Hannica -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 11:28:51)

Ja mrzim kartice,ne koristim ih ali svaki put kad se na kasi ispred mene nadje neko ko placa karticom duplo duze cekam. Ukucaj kod,pa nesto nece,pa tamo ga,ovamo ga...uvijek neke komplikacije. Valjda bi s karticom trebalo da ide brze,ali ne...u Bosni nista nije jednostavno.

chuci -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 11:29:32)

šta čika poštar donese trošim u kešu, a platu većinom s kartice, iako volim uvijek imati gotovine kod sebe. nama se znalo desiti da ne možemo platiti karticom u restoranu ili negdje gdje smo očekivali da može. eto ne radi trenutno ili tako neki fazoni. a znam da svi vole da im se plaća gotovinom

aida. -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 11:30:56)

<ne volim kartice nikako ...

lepetetka -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 20:55:27)

ja najviše volim gotovinom platiti, ali neka i kartica, mm dosta više koristi kartice..

aya 05 -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 20:58:07)

Ja sve placam karticom,ali uvijek imam kesa ako kartica zakaze.!

Cmokvica -> RE: Gotovina ili kartice? (11.3.2013 21:18:45)

Kartica [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mami81 -> RE: Gotovina ili kartice? (12.3.2013 19:10:47)

Keš ili debitna kartica kolko para toliko muzike [sm=smiley36.gif] Kreditna kartica jok [sm=smiley36.gif]
P.S Radim u banci [sm=jezicek.gif]

MicoTico -> RE: Gotovina ili kartice? (12.3.2013 19:19:44)

IZVORNA PORUKA: Mami81

Keš ili debitna kartica kolko para toliko muzike [sm=smiley36.gif] Kreditna kartica jok [sm=smiley36.gif]
P.S Radim u banci [sm=jezicek.gif]

I ja radim u banci i kažem - i jedno i drugo, s kontrolisanim limitima naravno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>