Skvo RR
|
prenos postova IZVORNA PORUKA: srećicaa Da li je neka od vas imala problem sa uklještenjem živca donjeg dijela kičme u trudnoći? Ne znam šta da radim, ima par dana jedva hodam i ne mogu se ni u krevetu okrenuti, a ni ustati kako treba-stalno žiga osim kad mirno ležim. Ja sam imala ovaj slučaj 2-3 puta prije, ali tada nisam bila trudna i regularno su mi mogli dati injekcije, čak su mi jednom dali i jednu za blokadu živca, ali šta sad? Ako odem kod doktorice reći će mi da je to ok u trudnoći ili posati specijalisti i to je hodanje i vađenje nalaza jedno mjesec dana. A ja sada i u wc kada moram pripremam se kako da ustanem i sjednem. IZVORNA PORUKA: mo girl ja nemam ukljestenje zivca al me strasno boli donji dio ledja pogotovo kad duze hodam il nesto raadim,al znam da se za ukljestenje daju voltareni i neke vjezbe sto ti nesmijes.ma rece ti da lezis mirujes itd a ionako se nesmijes masirati pa ti ni to nece pomoci.ja stavim kosmodisk meni on odlicno pomaze da mi nije njega crkla bih,pa ako imas pokusaj IZVORNA PORUKA: mo girl ja nemam ukljestenje zivca al me strasno boli donji dio ledja pogotovo kad duze hodam il nesto raadim,al znam da se za ukljestenje daju voltareni i neke vjezbe sto ti nesmijes.ma rece ti da lezis mirujes itd a ionako se nesmijes masirati pa ti ni to nece pomoci.ja stavim kosmodisk meni on odlicno pomaze da mi nije njega crkla bih,pa ako imas pokusaj IZVORNA PORUKA: srećicaa Hvala na odgovorima. Počelo je ovo meni ima 15 dana, ali to je bilo lagano probadanje, a od sinoć za poludit. Malo se smijem, malo plačem Pretpostavljam da moja bebara pravi sebi mjesto, pa moje živce pritišće, ali halalit će joj mama sve samo da hoće malo popustiti. Jer ja sam i ležala nakon što sam prvi put to osjetila, ali nije bilo poboljšanja. Sada ja sabi, onako pesimistički predviđam jedno mjesec dana bola, jer sam 15-a sedmica i vjerovatno dok se maternica i beba malo ne podignu biti će tako. Pokušati ću negdje naći kosmodisk, imam ga, ali nakon što sa se preselila još uvijek stoji u paketima. Znam da ne smijem voltaren, deep relief, ni masu drugih lijekova, pa ako neka zna bilo kakvo olakšanje biti ću joj zahvalna za informaciju. Ne smijem se usuditi ni leći u kadu, jer preveliko opuštanje mišića u toploj vodi nije preporučljivo za ovaj stadij trudnoće. IZVORNA PORUKA: milenium mene već tjedan dana leđa bole u trudnoći.mogu hodati,sjediti ležati ali ne mogu se sageti.samo mogu uspravno stajati.čudan mi taj osjećaj,kao da se nikad u životu sagela nisam,jednostavno ne mogu IZVORNA PORUKA: mo girl meni je najgore kao lezim i podjem da ustanem jedva nekako ono me boli kao da imam temperaturu kao da sam sva zahrdjala,cim se malo razradim prestane IZVORNA PORUKA: dzejla2012 IZVORNA PORUKA: srećicaa Da li je neka od vas imala problem sa uklještenjem živca donjeg dijela kičme u trudnoći? Ne znam šta da radim, ima par dana jedva hodam i ne mogu se ni u krevetu okrenuti, a ni ustati kako treba-stalno žiga osim kad mirno ležim. Ako odem kod doktorice reći će mi da je to ok u trudnoći ili posati specijalisti i to je hodanje i vađenje nalaza znam tačno kako se osjećaš,mene su leđa počela boljeti poslije prvog poroda,donji dio tj.krsta,sad sam rodila drugi put i nadala sam se da će to proći,međutim bol se sad pojačala i popela uz kičmu između lopatica.evo boli me dok pišem neda sjedit,i jedva nekako stojim pored sudopera kad suđe perem,a neda mi se ić doktoru,proslijediće me dalje a ja dojim bebu pa je nemogu ostavit a ni nosat po čekaonicama,još gore.