Blue rose RR
|
IZVORNA PORUKA: Alma 2009 Drage moje buduće i sadašnje mame! Iako sam na pčetku trudnoće (15-ta sedmica) imam veliki strah od prirodnog poroda (toliko da sam spremna na sve što bi me eventualno čekalo poslije carskog reza). Taj strah je prisutan i prije nego sam ostala u drugom stanju, jer sam se naslušala raznih priča i iskustava. Znam da je sve to individualno, al đaba, plus što mi je prag izrdžljivosti bola ravan nuli. Čula sam da žena koja želi da se porodi na CR treba da potpiše i da plati određeni iznos (koliki?). Voljela bi da mi neko ko je možda bio u sličnoj situaciji to potvrdi ako je tačno ili da mi kaže svoje iskustvo i kako ide ta procedura! Mene konkretno zanima Vojna bolnica. Također, čula sam da je za sve ovo potrbna štela?! Koliko vidim ti SAMO zbog razloga straha - želiš se poroditi na carski rez. Zar misliš da neće kasnije boljeti rana, zar ne misliš da ne može doći do nekih (pu, pu,pu) ne daj Bože komplikacija... Mislim da je potrebno da dobrooo razmisliš, da li ti je uredu da se izlažeš nečemu što uopšte nije tako bezazleno. Naravno ukoliko postoji medicinski razlog da moraš na CR izvršiti porod - onda OK, ali na svoju ruku ...hmm.. Ni u jednoj bolnici ne postoji cjenovnik, već ga mi (čitaj pacijenti) sklapamo, i objavljujemo u javnost. Neko da više, neko da manje, ali ono što je nekad bio - kako reče camm muštuluk, sada se preciciba na - OBAVEZNO DAVANJE - PODMIČIVANJE LJEKARA za nešto što ni mi ne možemo poslije poroda da izdefinišemo. Draga moja, ako ti fakat imaš novca na bacanje, onda ti nije važno koliko daješ. Ali ja sam mišljenja da tebi i tvojoj porodici je taj novac potrebniji, nego da ga daš jednom uhljupu ljekaru, (koji najvjerovantije neće ni biti tu da te porodi, već ljekar koji se zadesi u tvojoj smjeni poroda), ili med. sestri koja obično poslije tvog poroda, ima toliko mnogo posla, da nema vakta da misli na tebe (pošto si joj prethodno već tutnula koju deseticu, ili nedao Bog stotinu u džep), a babice...u onoj frtutmi i ne vidiš, jer si zaokupljena svojim malim čedom koji je tek udahnuo ovaj (nažalost) cinični, korumpirani vazduh. Neka se ono tebi rodi živo i zdravo, o mitu olimiti korupciji nemoj ni da razmišljaš, nego se ti baci u pripreme oko održavanja zdravlja svog i svog djeteta, oko uređenja sobica, i kupovine stvarčica.