idana_85
|
I ja sam negdje vec napisala svoj slucaj ali evo reci cu opet. Cijelo vrijeme muz i ja smo bili protiv podmicivanja, jer to jeste podmicivanje, a svekrva (i sama zdravstveni radnik) kako treba, kako mora....Helem ni do zadnjeg dana nismo znali sta cemo. Onda se desio porod, sve je bilo brzo. Moj dr me cekao poslije svoje smjene, pregledao, zamolio kolegu da me porodi, a da mu nikada nisam marke dala, osim sto sam mu dva puta odnijela bocu vina i bajaderu. Nadali smo se da ce biti jedna rodica koja radi gore ali ona bila na godisnjem, tako da nikoga nisam znala. I porod super lagan. Doktor me samo usio. Sve je sestra radila. Toj sestri smo stavili pare u dzep pred porod, a ona je izvadila i vratila i rekla da nece, da ce i bez toga sve biti dobro. Nakon tako laganog i bezbolnog poroda opet joj je svekrva ubacivala u dzep i ona je opet vratila, molila da vise ne nudimo jer nece da je neko sutra sretne na ulici i pomisli pomogla mi je jer smo joj platili, tacno se vidjelo da se uvrijedila. Tako su moji kupili tortu i pice, kafu,secer i gore ovima na porodu i dole na odjeljenje gdje sam bila nakon poroda. Dok sam jos bila u sobi pored sale,glavna sestra me je natjerala da se odem umiti (nisam se htjela gore tusirati, a nisam ni imala potrebne, nisam se ni trunke oznojila na porodu) i pomogla mi promijeniti uloske. Dole me niko nije ni pogledao,samo ta ista sestra, kad se smjena mijenjala rekla kao ovo je od nase kolegice kcerka i donijela mi tabletu koju nisam trazila. Zena koja je bila samnom u sobi rekla je da je noc prije neka porodilja vristala od bolova,nisu joj htjeli dati tabletu. Jedini izuzetak je to sto je svekrva mi donijela da jedem poslije poroda i navece je dosla i uvela muza da vidi bebu. ostalo niko nista. Moj dr me ujutro obisao, nista mu nisam dala. Znaci sem te torte, pica i kafe da ih pocastimo, nikome kes nismo davali. Sada sam u dovumici kad budem isla na kontrolu da li da dr dam nesto u parama, mada sam cula da on to ne voli pa sam bas u dilemi, ne bih da ga uvrijedim. A i uvijek mi odzvanjaju rijeci mame alme u galvi da ni ona ne bi voljela za svoj posao da joj daju novac, tako mozda i oni....Ne znam....