mala_sa -> RE: sunet muškog djeteta (28.2.2012 18:00:01)
|
IZVORNA PORUKA: Amyla IZVORNA PORUKA: mala_sa Amyla ja sam vec negdje pisala, al cu opet ponoviti. Mi smo A osunetili kod dr. Dizdarevica (ima polikliniku na Grbavici), sunnet kosta 150KM, i 50KM nalazi (mi smo ih izvadili u Sanasi, jer jedino oni vade krv iz prstica). Dr nazoves 10ak dana ranije da se dogovrite za termin, i on ce ti reci koje nalaze treba izvaditi. Sunet bude gotov za nekih pola sata, mog A je cuvao mm. Obuci mu neke gegice, tako da ga ne stisce puno kad ga obuces, i ponesi mu rezervnu pelenu. Nama je rana zarasla za nekih 7 dana. Dr mozes progooglati jer ima svoju stanicu na netu. U biti prodje to puno lakse nego sto mi mislimo, nasi momci su jako hrabri. Nemoj puno da mi se sikiras i ljubi nam druga [sm=smiley31.gif] ej draga moja, pa vi ste to vec sve obavili, super [sm=bravo.gif] joj, mene nekako strah pravo, ima jos vremena do toga, vjerovatno nekih 15-20 dana, ali nesto mi ga bas zao, sinoc bas imao tvrdu stolicu (zatvor) i place, a meni se srce kida, [sm=smiley19.gif] valjda zato sto nisam navikla da place, ali hajde valjda ce to biti ok aBd[sm=smiley1.gif] jos samo da te pitam vezano za ovu anesteziju, negdje to procita, jeli mi biramo ili to zavisi od dokltora, ah da i jel ga mora neko cuvati ? Ma mi smo ti u oktobru dosli bili na 7 dana i sve obavili u toku tih 7 dana [sm=smiley36.gif]. Iskreno da ti kazem, prvi put kad skines pelenu, na oko izgleda strasno. Moj A je preplakao tacno 4 prve pis pis, a kasnije stvarno nije ni trepnuo. Kad nazoves doktora on te pita koju anesteziju zelite, i odmah te pita i koliko je dijete. Nama je rekao da on preporucuje lokalnu do 9mj, a kasnije radi pod opstom; zato jer su kasnije djeca puno zivlja i nemoguce ih je udrzati bez totalne anestezije. Za cuvanje, zavisi od vas, ako zelite moze jedno da ga cuva, a ako ne nemora niko. OT - dusica pa kako mu je tvrda kakica, uhhh. Ja svom stavljam u slane obroke uvijek malo maslinovog ulja, i hB dosad nijednom nije imao zatvor.
|
|
|
|