entinte -> RE: sunet muškog djeteta (22.10.2011 23:43:26)
|
Evo i našeg iskustva; Mi smo K osunetili prije 3 dana, sad mu je 6,5 mj. Obavljeno je kod dr. Dizdarevića na Grbavici. Nalaze smo dan ranije izvadili u Sanasi, pregledala ga doktorica i poslije mu izvadili krv, sacekali nalaze 10 min. Sunet je bio zakazan u 17 h. Docekale su nas dvije sestre i doktor, mm je bio sa njim, rađeno je lokalno, trajalo je oko pola sata i cijelo vrijeme je plakao. Cim su zavrsili i uzela ga prestao je plakati. U autu nam je zaspao. Dr nam je rekao da skinemo gazu za 2 sata i da namazemo bivacin mast po savu i tako 3 dana i da mu na 8 sati dajemo paracetamol. Nakon skidanja gaze pelenu ne smije imati 12 do 24 sata. K je inace bebica koja prespava noc vec od 2. mj. Mi smo skinuli gazu i tad je poceo da place i to je trajalo skoro 2 sata. Kad vise nije mogao da "gleda na oci" zaspao je i do ujutro se budio 4-5 puta ali nije plakao nego malo kenjkao. Nista strasno. Probala sam mu staviti pelenu nakon tih 12 sati ali nije dao. Pa sam ga pustila jos malo bez pelene. Nakon 24 sata od suneta on se vratio na svoje spavanje po noci kao prije, kao da nista nije bilo. Igra se, sjedi, par puta se prevrnuo na stomak bez problema... Nakon 3 dana bivacin masti stavlja se jekoderm po glavicu tako da sad samo to stavljam. Otok je spao vec sutradan, glavic se crveni ali to je normalno. Nema kupanja ni pranja tj kvasenja 7 dana. Jos su svi konci na broju pa bi uskoro trebali i oni nestajati. I da to zadovoljstco kod tog dr kosta 150 KM. Mislila sam da ce sve ovo teze ici ali hvala Bogu nemamo problema a nadam se da ih necemo ni imati. Moj je savjet sto prije to bolje, oni se nece sjecati toga a i brze zarasta. [sm=smiley1.gif] Sretno svima koji ce proci kroz to.
|
|
|
|