Anoniman -> RE: sunet muškog djeteta (13.1.2010 17:35:31)
|
Eh ovako drage moje: Odemo na hirurgiju, pregleda ga neki "klinjo" – drzak užas!!! Mišljenje: podržavam mišljenje dr. Dizdarevića! Zašto tražite i naše mišljenje kad je ono što vam je rekao dr. Dizdarević vrh?! Bez imalo pojašnjenja, informacija o toku operacije, trajanju....[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] sve što sam pitala dobila sam odgovor: ne znamo-zavisi...... i sve tako! [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Onda sam insistirala da ga još jedan hirurg pregleda pa smo došli do dr. Popovića koji je jako staložen, miran čovjek i koji mi je objasnio ama baš sve. Radi se o slijedećem: sada svako 2-og dijete ima problem sličan našem ali se o tome ne priča, zašto stvarno mi nije jasno?? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] B ima uvučenu ćunu ali ne skroz. Njegov savjet je da sačekamo 6 mj. jer pretpostavlja da bi se ona do tog perioda morala spustiti i izaći i da svakako ne žurimo sa operativnim zahvatom za koji uopšte smatra da najvjerovatnije neće biti ni potreban!!! Uglavnom se dešava debelim bebama ali nije pravilo. Nakon toga odvedemo B i kod Skake. Skakikono pojašnjenje je, i nekako meni kao totalnom laiku, najlogičnije: Također da svako drugo dijete ima isti problem i da je uzrok pelena, bodi, široko povijanje, štrample, hodalica...... i da sve to pritišče ćunu. Zašto toga prije nije bilo? Zato što nije bilo ovih pelna, hodalica, širokog povijanja....Njegov savjet je da nipošto ne pristajemo na operaciju i on tvrdi da će sve biti dobro ukoliko izbacimo štramplice, bodije,.... skidati dijete i golog ga stavljati u dubak!! [sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif] Pitam zašto dubak, kaže sila zemljune teže (baš kako mi je i jedna draga forumašica rekla) će odraditi svoje i izvući ćunu vani. Da radim tako kako je rekao naredna 2 mj. I da će ćuna biti spremna za obrezivanje. Ja koja sam bila veeeeeliki protivnik dubka, idem večeras tražiti isti..... E to vam je ono: nikad ne reci nikad! Rekla sam sama sebi, ima ćunu da istjeram van ili me nema pa makar i ja sa njim visila u dubku. Zato drage moje, nek vam mi budemo škola, ne umotavajte dole previše svoje dječake. Ja jesam stvarno i pelena i bodi i štramplice......sve to vrši pritisak na ćunu! Samo komotna garderobica.
|
|
|
|