scarlett
|
IZVORNA PORUKA: mama_alma IZVORNA PORUKA: scarlett Draga trudnica 96, jako mi je žao Nažalost, ovdje nas ima baš dosta sa iskustvom sličnog ishoda trudnoće. Ne znam da li ti nešto znači, ja sam imala pobačaj izazavan tabletom u 9 sedmici i sve se hvala Bogu dobro završilo. Rekli su mi da je taj način uspješniji u nižoj trudnoći i da je rizično u 9toj, ali da vrijedi pokušati tako i složila bih se.... rekli su mi da nakon 2 mjesečnice ponovo smijem ostati trudna, jer je to puno prirodnije nego hirurška intervencija. Ti ćeš naravno odlučiti šta je za tebe najbolje, šta psihički možeš lakše podnijeti. Ja sam igrom slučaja saznala za ovu tabletu, pa rekoh da ti spomenem, možda ne znaš da ima i ta opcija. scarlet, jesu li ti ovo dali u bolnici ili, ja sam čula da kod nas u sarajevu samo kod Mehmedbašića ima ta tableta,doduše to sam nekad davno čula, vjerovatno je sada sve to napredovalo i kod ostalih, a mislim da je i puno humanije za ženu, ovaj vid "čišćenja". Sredno trudnice danas i javi se Nisu u bolnici, ja sam bila istraumirana u DZ, pa sam odmah otišla kod Mehmedbašića, koji mi je rekao da postoji i ta varijanta, ali da je u mojoj sedmici rjeđe uspješna. To je potvrdila i dr. Dizdarević i rekla mi da je najbolje da idem na kiretažu, da je sigurnije da će uspjeti, mada i ona radi to s tabletom, ali da je bolje da ne rizikujem, ali nije isključeno da će uspjeti. Ja sam imala svoje razloge zašto sam se odlučila za tu varijantu, bez obzira na bol meni je to bilo psihički lakše. Otišla sam kod Mehmedbašića, jer prof. Dizdarević nije htjela da to uradi, jer je trebala na put, a rekla je da je svojim pacijenticama želi biti dostupna (što mi je bilo veoma fer i korektno od nje) cijelo vrijeme. Ja sam imala sreću da je uspjelo. Bilo je teško, trajalo je skoro 12h, ali upravo iz tih razloga koji su meni bili važni (a nije riječ o tome da dođe čim prije novo začeće), meni je drago da postoji i ova metoda. Naravno, moglo se desiti i da ne uspije, pa da završim na kiretaži, ali ja sam išla na rizik i hvala Bogu da mi je olakšao.