Skvo RR
|
IZVORNA PORUKA: Skvo RR IZVORNA PORUKA: kana Ne znam,ja luudim vec skoro sedmicu zbog zgaravice ne pomaze cak ni GASTAL ??!! Evo veceras mi muz kupio DONAT Mg i ko da ce mi biti lakse..nadam se.. Ima li o kakav savjet o tome i ne govorite mi za bademe jer to-nema sanse,cak ni stapici,ni jabuke....Huhhh IZVORNA PORUKA: Visnja RR iako se coca-cola ne preporucuje u trudnoci...ali samo u vecim kolicinama... meni je jako pomoglo gucnuti jedan gutljaj Cole iako je inace ne pijem... a ta zgaravica me drzala samo u oniom pocetnom "mucnine" periodu...probaj ! :) IZVORNA PORUKA: Adana Meni pomaze casa hladnog mlijeka. Pomogne ponekad i malo sode bikarbone rastvorene u fildzan mlijeka. Mozda smoki ili korica hljeba... Sretno IZVORNA PORUKA: Emina* Meni pomaze isto casa hladnog mlijeka. Je li tebe muci kiselina ili zgaravica. Ako te muci od zeluca do grla,onda imas problema s kiselinom. E,onda ti mlijeko bas moze da pomogne,jer kalcij i kalij iz mlijeka sa hlorom iz zelucane kiseline stvaraju talog,tako da ti se kiselina znatno umanji. Ako te muci samo zgaravica,tj samo u grlu ti je odvratno,onda uzmi za sisanje neke tablete,ali opet po preporuci ginek. Ne znam u kojoj si sedmici trudnoce,jer se puno i razlikuju ona zgaravica (kiselina) negdje u trecem mjesecu i ona oko 7-8 mjeseca... Ali,meni uvijek pomaze hladno mlijeko,ja ujutro uz dorucak znam popiti i do 3-4 case,tako da dosad hvala Bogu, nisam imala nikakvih problema.... Sretno..... Jooooj, sto se ja rasprica IZVORNA PORUKA: mirjana Ja sam od 4 mjeseca imala stalne probleme sa zgaravicom i jela sam bademe u veeelllikim kolicinama i pomagalo mi je jedino to, a doktor mi je preporucio gastal kad bas moram i znala sam s njim u ustima zaspati, kad me mucila nocu. Poslije poroda sve je proslo.Sretno IZVORNA PORUKA: kikijeva mama Dobro jutro Ah meni "omiljena" tema ,meni je za žgaravicu pomagalo jedino paziti šta jedem,jesti male obroke,bukvalno se nikad ne najesti do sita i naravno krasni Donat. Što se tiče sode negdje sam pročitala da je treba izbjegavati u trudnoći,a dr.Vernes Begović je mojoj rodici koja je vodila trudnoću kod njega rekao da bademi nikako nisu dobri,eh sad objašnjenje i nsam shvatila nešto kao te masnoće iz badema izazivaju kontrakcije maternice ili nešto sl.On je preporučio gastal ili rupurut kao bezopasne ali meni nisu pomagali na duže od pola sata... IZVORNA PORUKA: nely Uhhhh kad se samo sjetim kako je meni bilo... prva 3 mjeseca skoro sam se gusila u zgaravici.posebno navece kad se smirim.pokusavala sam sa svim mogucim stvarima,ali nista.na kraju sam kupila one tabletice za sisanje(nesjecam se naziva)ali su bile prilagodene trudnicama,pa se nisam brinula.jedino to mi je pomoglo,mada sam osjecala i da mi par zrna rize kratkotrajno pomogne.pa sad vrijedi pokusati ...pozzzz IZVORNA PORUKA: Dina* uhhhh i ja imam uzasnih problema s tim, jer sam na pocetku 4 mjeseca trudnoce...nekad mi se cini da mi malo fali da vatru bljujem meni najbolje pomazu jabuke i suhi dvopek, pokupe mi svu kiselinu iz grla i zeluca... obavezno pakovanje dvopeka imam pored kreveta, znam se nekad u sred noci probudit koliko me to pece IZVORNA PORUKA: bebacha evo provjeren savjet za zgaravicu.onu sto se javlja pred kraj trudnoce.keks petit.koliko ja znam nema trudnoce kojoj taj keks nepomaze.ja ga jedem po cjeli dan i odlicno mi je.madam se da cu vam pomoci IZVORNA PORUKA: kana Pozdrav U 35-toj sam sedmici trudnoce,skoro usla u 9-ti mjesec i cijelu trudnocu imam problema sa zgaravicom ali sad i sa kiselinom..Jednostavno ne smijem leci jer mi se sve vraca kroz grlo i mislim da ce izaci... Do sad mi je pomagao Gastal ali sad i on slabo i gadan je ukus fuuj.. Donat je pomogao sinoc ali sam ga jutros ispovracala...Probacu sa petit keksom i dvopekom,a mlijeko ne pomaze al hvala vam punooo-lakse mi je kad znam da nisam jedina IZVORNA PORUKA: hanabanana Spavaj sa podignutim uzglavljem, ja spavam sa tri jastuka, inače bih poludjela od kiseline. IZVORNA PORUKA: kana danas sam kupila Rennie tablete sa magnezij-karbonatom i kalcij-karbonatom.Uzimaju se po potrebi i probacu.Citala sam upustvo i mogu ga piti trudnice,Imaju okus peperminta i nisu skupe 24 bombonice su 5,30KM !!?? Ostaje da vidimo..Inace spavam sa 4 jastuka huhh IZVORNA PORUKA: mummy e baš sam ti htjela preporučiti rennie jer su meni te 2,3 tabletice sisavice riješile problem s žgaravicom i nije se više vraćala IZVORNA PORUKA: bebano I ja sam bas danas kupila Rennie, nadam se da ce mi pomoci, jer mi je zgaravica strasna u zadnje vrijeme. Dobro to ja i ne smatram bas velikim problemom, s obzirom sta sve zna muciti zenice, ali ipak nije prijatno. Hvala na savjetu za ove tablete . IZVORNA PORUKA: mama alma Kano i ja sam ludila od kiseline, ali od sedmog mjeseca pa nadalje i ljekar mi je ukljičio terapiju, jer bademi, mlijeko, jabuka i sve ostalo nije uspjelo. Vidjela sam da ti jedna preporučuje sodu bikarbonu, to ni za živu glavu, ne bih da vas plašim, ali beba može imati problema sa srcem, pa čak i srćanu manu, toliko je soda bikarbona štetna IZVORNA PORUKA: kana hvala vam zene pun jer ni rennie ,ni bademi ni gastal ni riza ni..ne znam vise sta-nije pomoglo nisam ni namjeravala sodu bikarbonu probacu mentol bomboneee kiss IZVORNA PORUKA: Dea_ Kana ,u kom si mjesecu trudnoce?? ja sam puna 4 mjeseca stalno povracala. ubijala me zgaravicaaa,sve mi je bilo bezukusno,i fuj,a zgaravica,kiselina da poludim, i sve sam probala..i gastal.i bakine recepte,,i donat Mg,,ma nista..dok sam organizam ne odradi svoje pomoci nema....znaci nije to zbog slabog zeludca vec zbog hormona koji poolude u trudnoci...mislim da je progesteron kriv za to...izdrzi...,proci se...jedina sreca u tome je sto se neces ugojiti..ja nista nisam mogla jesti..pa evo i sad..u 6 sam mjesecu trudnoce i dobila sam 5 kg,za svo ovo vrijeme..zgaravica mi cinimi se opet vraca kako se stomak podize i pritiska zeludac........ pozdrav IZVORNA PORUKA: Visnja RR vec smo to spomenule...pomazu krekeri... drzati ih pored kreveta i gricnuti jedan dva ...mucnina ce se ublaziti a i zgaravica... meni je pomagala mineralna... mada se moze gucnuti i malo coca-cole... IZVORNA PORUKA: Okarica Drage moje, ja sam ovih dana umirala od žgaravice. Danas pojela nekoliko badema i žgaravica prestala. Meni je pomoglo, pa probajte! IZVORNA PORUKA: stella citam ovu temu pa reko nije valda kana opet trudna kad se sjetih da moze biti stara tema meni je pomagala kisela a najvise olimpija,mada sam u pocetku uzimala renie IZVORNA PORUKA: tweety Meni nista nije pomagalo što i ostalim,kao npr. bademi,mlijeko,jabuka itd.Meni su jedno vrijeme pomogla zrna kafe,a kad ni to nije pomoglo skontala sam da mi samo pomažu sjeme tikve.Pokušaj,možda i tebi pomogne. IZVORNA PORUKA: dinaa I meni su bademi pomagali iako me zgaravica bila safatala tek kad sam bila u osmom mjesecu trudnoce,na moju srecu. IZVORNA PORUKA: Happy Kana vrijedna Ja ne povraćam 8 sedmica, ali mi je stalno osjećaj neke mučnine, užasan (s obzirom da se prvi put susrećem sa ovim), baš me nervira, ali se meni stolica poremetila, baš je urijedila ; probaću da pijem donat na tašte.... Držite se IZVORNA PORUKA: Skvo RR Meni pomazu jabuke...... IZVORNA PORUKA: suncan_dan ja sam jele oguljeni kikiriki onaj sa zacinom, ostalo mi nije nista pomagalo,slatko i masno izbjegavat. IZVORNA PORUKA: Amela V. ja pojedem jedno 7-8 badema i stvarno mi pomogne... a kad bas "zagusti" onda popijem par gutljaja cole
< Poruku je uredio Skvo RR -- 16.1.2010 20:58:40 >