mišur -> RE: Samuobojstvo (4.1.2008 9:23:03)
|
Moj najbolji prijatelj se prije par godina ubio, bio je teško bolestan i mislio je da će tako sebe spasiti muka i bolova. I govoriomi je da će to uraditi, samo što nisam vjerovala. I nijednog momenta ga nisam osudila zašto je to uradio, jer sam znala koliko je patio. Ove godine je moj deda pokušao samoubistvo,kod njega nisu postojali neki konkretni razlozi, jednostavno je jako senilan, i taj dan je prilično popio, tako da je splet okolnosti doveo do toga...Meni je jednioj javio, i uspjela sam ga spasiti, hvala Bogu. Sad je ok, pije svaki dan antidepresive i dobro izgleda i ponaša se. Ne znam šta bih rekla za ljude koji dignu ruku na sebe...Ovo gore sam napisala kao potvrdu da sam imala dva slučaja u svojoj neposrednoj blizini,i da sam se, nažalost, susrela sa tim, ali i dalje ne znam jeli to velika ludost ili hrabrost. Lično, nisam tip koji bi probleme riješio na takav način, ma kakvi bili, mislim da se sa svakim problemom treba suočiti i naći rješenje, ali opet ko sam ja da nekog osuđujem jer je oduzeo sebi život zbog npr. užasnih bolova koje je svaki dan prolazio?!Svi smo mi drugačiji i svi drugačije reagujemo na različite pritiske i probleme.
|
|
|
|