Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hvala puno ma malo me to zabrinjavalo jer kolica nemaju tu korpu nego su ona klasična, ali kad se lijepo obore i nije tako strašno, rekoh samo da nisam sama, i naravno obavezno na bok
Hvala puno ma malo me to zabrinjavalo jer kolica nemaju tu korpu nego su ona klasična, ali kad se lijepo obore i nije tako strašno, rekoh samo da nisam sama, i naravno obavezno na bok
Evo dok tipkam, moja beba spava u kolicima:) Nista se ne sekiraj. Ako hoces da napravis nagib u kolicima kako bi beba fino spavala (a to preporucuju i za jrevetic samo sto to nisam jos uvijek uradila) mozes ga napraviti od dekice ili jastuka.
Naša M spava s nama u krevetu Prvih mjeseci nakon rođenja je spavala u malom krevetiću - kolijevci ali ju je brzo prerasla i pošto nam je spavaća mala krevetić nismo ni kupovalli jer nema gdje da stane. Meni ne smeta da spava s nam u krevetu a ni MM. Meni je i lakše jer dojim i tako da ne moram ustajati a ovako smo i svi sretniji Ujutro se ona probudi pa sjedne na krevet pa me budi, otvara mi oči, doziva "eee eeee eee"
Moja D spava u koljevci odmah pored bracnog kreveta. Sad su joj masalla puna tri mjeseca i uskoro je planiram prebaciti u njenu sobu. Ona se jos uvijek budi jednom u toku noci da doji, ali njena soba je odmah pored nase tako da cu pokusati da je prebacim i da je dojim u toku noci u njenoj sobici.
Malo me je strah, ali ulazim u sobu na trepavicama jer cim me osjeti pocne da se vrti pa tako da moramo to da rijesimo na obostrano zadovoljstvo hehe Njena sobica je spremna jos od prije rodjenja tako da je samo trebamo prebaciti.
Kako ste vi navikle bebe na drugu sobicu???? Moja D ne spava puno po danu pa ne znam kako da je navikavam ... jedino da je jednu noc stavim u sobicu pa da vidim kako ce funkcionisati?!
mi smo imali slicno iskustvo, spavala je prva 2 mjeseca porek naseg kreveta u spavacoj sobi, a u 3.mj, smo je prebacili u krevetic u dnevnoj sobi koja je odmah pored. nismo imali problema jer je tokom dana spavala u tom kreveticu od samog pocetka, a samo tokom noci u toj korpi, jer sam ja vise voljela provoditi dane u dnevnoj. dojila je i budila se po nekoliko puta po noci sve do 1.rodjendana, al meni nije bilo tesko ustajati i ici u drugu sobu a cesto mi je i mm donosio na podoje, posto je on obicno do kasno budan. uglavnom, sad mi je drago sto sam je od pocetka navikla da sama spava
Tako cu i ja ... fino cu samo jednu noc presjeci i staviti je u njenu sobicu pa cemo vidjeti hehe Ja se nadam da se nece protiviti. Baby phone imam, ali mislim da mi i ne treba jer ja nju odlicno cujem. Moja D ne place ona samo vristi hehe
Kod mene malacnije htio u krevetac nema šanse,ma kao da su podzemne vode ispod,nema kako nisam pokušavala ali čim skonta gdje je odmah u vrisku i tak oje to trajalo oko 3 mjeseca,ja bila premorena i počela ostavljati malca da samnom spava,evo sada mu je 4 godina i danas -dan spava sa mnom (znam greška) ali već je počeo prelaziti kod oca na krevet tako da sam skontala da više on meni fali navečer da bude kraj mene a ne ja njemu (opet moja greška znam ) Ah sad je na puti drugo i rekla sam da ću se svim silama truditi da spava u krevetiću (i nadam se da neće biti tvrdoglava kao braco joj i da ću ja biti izdržljivija karakter pa kada kažem NE da bude NE )
Moja bebara takodjer nece da spava u kreveticu, spava sa mnom, pokusavala sam nekoliko puta da je stavim u krevetic ali cim je stavim ona u virsku tako da sam odustala ne mogu da slusam da vristi bude mi zao.
moj je skoro do godine spavao u krevetcu bez budnjenja. Al kad su zubi poceli tad se budio stalno i htjeo pored mene noc po noc naucio se pored mene. Doduse bude dana kad spava u krevetcu nekad pola noci, nekad 2. sata nekad citavu noc Nikad kako treba . Pa vecinom opet pored mene , uzadnje vrijeme me slomi (malo je rec slomi) stvarno spava po jastucima gura me, ustaje sjedi nesto place .... Vrti se. Tako da sam zadnji noc nenaspavana . I svaka me kosica boli i vrat bez jastuka
Mojoj je 15 mjeseci spava u kreveticu odmah do naseg, kad prestane dojiti planiram je prebaciti u njenu sobu, medjutim u poslijednje vrijeme je bas muce zubici I zadnja 4 Dana nece nikako da spava u svom kreveticu vec samo na nasem, cim je prebacim u njen krevet vristi. Imate li vi kakav savjet, kako je opet navici da spava u svom krevetu, ovako nemogu nista da uradim, samo dezuram da ne padne s bracnog
Mojoj je 15 mjeseci spava u kreveticu odmah do naseg, kad prestane dojiti planiram je prebaciti u njenu sobu, medjutim u poslijednje vrijeme je bas muce zubici I zadnja 4 Dana nece nikako da spava u svom kreveticu vec samo na nasem, cim je prebacim u njen krevet vristi. Imate li vi kakav savjet, kako je opet navici da spava u svom krevetu, ovako nemogu nista da uradim, samo dezuram da ne padne s bracnog
Ako ti je tako lakše, a i njoj, neka je kraj tebe dok je ne prođu zubići, ali kupi zaštitnu ogradicu za krevet. Tako ćeš ako ništa imati sigurnost .
Ja sam htjela da se beba nauci spavati u svojoj sobi u svom krevetu pa sam od njegovog rodjenja odselila se iz spavace u njegovu sobu (imamo tamo dodatni krevet). I sa 4 mjeseca sam se vrata u spavacu :) prvi put u pola noci morala sam se vratiti posto bebac kad je skontao da mene nema glasno proplakao pola noci i slijedece jutro nisam mogla izaci iz sobe :) ali jos par pokusaja i uspjeli smo. Ali moram priznati da me je i dalje strah da se ne zagrcne, ugusi ili gluho bilo jos nesto, pa ukljucim baby video monitor pored sebe, just in case :)
Moja bebara takodjer nece da spava u kreveticu, spava sa mnom, pokusavala sam nekoliko puta da je stavim u krevetic ali cim je stavim ona u virsku tako da sam odustala ne mogu da slusam da vristi bude mi zao.
Moja N se u svom kerevetiću samo igra a spava na bračnom krevetu, tatu je istjerala iz spavaće sobe, pročiće i to brzo pa kad predje u svoju sobu onda će dolaziti nama u pola noći pa ce i to brzo proći i doći će vrijeme kad će se zatvarati u svoju sobu i ja ću morati kucati da udjem hahahah kao što sad radi moj stariji sin.
a zašto kad se beba useli u krevet , tata odseli iz istog to dosta puta čujem i naša se uselila kod nas, još spava između nas, pa sam sigurna da neće past iz kreveta sad još čekamo da nam se i cuko pridruži
< Poruku je uredio vjestica -- 4.7.2012 23:28:29 >
a zašto kad se beba useli u krevet , tata odseli iz istog to dosta puta čujem i naša se uselila kod nas, još spava između nas, pa sam sigurna da neće past iz kreveta sad još čekamo da nam se i cuko pridruži
zene hoce da postede muza budjenja posto ujutro mora ustati na posao- tako mi je rekla prijateljica kod nas su djeca odselila iz naseg kreveta cim su napunili 2 mjeseca, i jedno i drugo
Asja je od 2 rodjendana pa sve do prosle godine spavala izmedju nas... bili smo nenaspavani nocima ali se niko nije iselio iz kreveta.... pa kad smo presli u veci stan njen krevet sam privukla uz svoj dio bracnog .... sad nam siroko svima.... ljepota ....
zene hoce da postede muza budjenja posto ujutro mora ustati na posao- tako mi je rekla prijateljica kod nas su djeca odselila iz naseg kreveta cim su napunili 2 mjeseca, i jedno i drugo
Moj je rijetko prespavao u nasem krevetu, svi zajedno par puta dok je beba bio , jednostavno je strasno volio svoj krevetac, pune 3,5 godine spavao u njemu. Sada ima svoj krevet ali u nasoj sobi, krevet privukli do naseg da ne bi padao, iako ima svoju sobu.
I ja cesto cujem odselio otac iz kreveta a dijete doselilo Nisam za to
A F spava kod mene kada nam babi ode na put
< Poruku je uredio medic slatki -- 5.7.2012 0:18:42 >
jedino ako imas dovoljno veliki krevet
nas sin je 2-3 puta spavao s nama kad se nesto plasio (jedne noci san, druge grmljavina ja mislim) i malo je reci da smo se probudili slomljeni a i on jer gdje ce spavati na mom velikom jastuku. otislo dijete gore i udaralo nas nogicama.
imamo klasični bračni krevet doduše nerijetko ja završim sklupčana na dnu kreveta i mi smo njen krevetac primakli našem krevetu,pa nekad spava pola u svom krevecu, pola kod nas, nekad samo u svom krevecu, nekad skroz kod nas inače još niakd u koamdu niej prespavala noć, pa mi je ovo najlakši način da se i ja najviše naspavam bilo bi mi teže da moram ustajati i ići do njenog kreveta ili još gore, u drugu sobu a to da poštedim muža, jest aha jedino akd bi bilo naizmjenično, nisam mu dala da se odseli iz kreveta ni u najčešćim buđenjima, pa ni sad, eto ko on se treba naspavati, a ja ne trebam
Kod nas se je malo stanje promijenilo, s obzirom da se je ovo njeno izbjegavanje spavanja u krevetcu nastavilo, ja otvorila jednu stranu njenog krevetca i primakla bracnom i sad svi rahat spavamo
imamo klasični bračni krevet doduše nerijetko ja završim sklupčana na dnu kreveta i mi smo njen krevetac primakli našem krevetu,pa nekad spava pola u svom krevecu, pola kod nas, nekad samo u svom krevecu, nekad skroz kod nas inače još niakd u koamdu niej prespavala noć, pa mi je ovo najlakši način da se i ja najviše naspavam bilo bi mi teže da moram ustajati i ići do njenog kreveta ili još gore, u drugu sobu a to da poštedim muža, jest aha jedino akd bi bilo naizmjenično, nisam mu dala da se odseli iz kreveta ni u najčešćim buđenjima, pa ni sad, eto ko on se treba naspavati, a ja ne trebam
ja (ili rjedje muz) odem u njihovu sobu kad cujem da me stariji zove i spavam na kaucu pored njegovog kreveta. za sekundu se stvorim tamo . jedno jutro sam se tako probudila i nakon jedno pola sata (oduzilo se mazenje :)) skontam: hej, pa ja nisam sinoc ovdje zaspala! kad sam presla pojma nemam
haha i jos nesto, prebacila ja njega tako jednom na taj kauc i prevrce se dijete i okrece i na kraju rece: mama, vrati me u moj krevetac
od pocetka spava u svom kreveticu....jednom spavala s nama i rekla sam nikad vise...tu niti se naspavala ona niti mi...mislim da je veca patnja i za dijete i za roditelje da spavaju u istom krevetu....ili da muz spava u drugoj sobi....mislim wtf....ali o.k. to je samo moje misljenje..uglavnom, moja cura paja u svom kreveticu i ne mislim joj tu nista mijenjati....sad ima 6 i po mjeseci i kontam je aBd kad napuni godinu dana prebaciti u njenu sobicu :)