Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ista stvar kao kod Visnje,u nasoj sobi ima svoj krevet i tu spava!ujutro ga MM prebaci kod mene i nas dvoje spavamo i cupamo se A o kupovini veceg stana nema govora tek sto smo ovaj sredili i konacno dobili krevet,ne pada nam na pamet uzimati veci! i ovaj je predobar! Kad bebi poraste nas krevet ide vanka,a mi cemo da spavamo u dnevnoj Do tada smo svo troje skupa bas nam je dobro!!!
moja curica spava u svom krevetcu od samog rodjenja... Tek kad sam se porodila ja sam ko i svaka majka htjela je uza sebe ali mi sestrice nisu dale da se dijete ne navikne tako. Jako mi je krivo bilo sto je "daleko"od mene sve me nesto kopkalao sto je ona "sama"ali mislim da je bolje i za nju i za nas Nadam se da ce tako i nastaviti. A draga moja Visnja ja ti od sad muku mucim sa kicmom (ustvari nema s cim se ne mucim ). A moja Sara nije kod nas u sobi vec smo mi kod nje al samo ko misiafiri dok malo ne odraste Ajd puno srece u odvikavanju od spavanja kod vas....
Moja dadi spava u svom kreveticu i u svojoj sobi od 10og mjeseca. Rijetko se probudi pred sabah i mi cujemo ona nesto prica i onda je prenesemo kod nas da se mazimo. Od 4og mjeseca se ne budi po noci i nema nocnih obroka tako da sam je sto se toga tice mogla davno prebaciti i mogu reci da sam relativno odmorna i dobro naspavana porodilja , sad vec stara porodilja .
ja sam do svoje druge godine spavala u kevecu kao i moj brat i sestra, poslije smo postepeno prelazili u svoje sobe. Nikad nismo spavali uz roditelje i nebih rekla danam je falilo nježnosti i topline. Moja će beba u krevetac.......
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Ne znam zasto ne bi smjela spavati u kolicima. Mojoj bebi je jedan mjesec i od samog rodjenja preko dana uvijek spava u kolicima jer mi je tako lakse, kad zaplace malo je "proljuljam" i ona opet spava, zapravo spava u onoj korpi sto dodje uz kolica 3in1. Kolica su takva da se podloga na kojoj beba spava moze malo podici za nekih 45 stepeni tako da ja malo podignem tu podlogu kolica, stavim bebu obavezno na bok (ako povrati da se, ne daj Boze, ne udavi - najbolje je da spava na boku dok je mala).
Moja dadi spava u svom kreveticu i u svojoj sobi od 10og mjeseca. Rijetko se probudi pred sabah i mi cujemo ona nesto prica i onda je prenesemo kod nas da se mazimo. Od 4og mjeseca se ne budi po noci i nema nocnih obroka tako da sam je sto se toga tice mogla davno prebaciti i mogu reci da sam relativno odmorna i dobro naspavana porodilja , sad vec stara porodilja .
Kako si to uspjela da ti se beba ne budi navece? Sama se pretsala buditi ili...?
Ja ne mogu vjerovati da ima beba koje se ne bude nocu. Doduse, mojoj je tek jedan mjesec ali mi izgleda nemoguce da se ne budi preko noci. Sad se budi minimalno 2, a maximalno 6 puta, sto me polomi . Trenutno spava u svom kreveticu ali u nasoj spavacoj sobi jer ne bih mogla sto puta ustajati i ici u drugu sobi, to bi me jos vishe smorilo, i ovako sam poput zombia:)
< Poruku je uredio mama_aBd -- 20.3.2011 14:17:07 >
Kako si to uspjela da ti se beba ne budi navece? Sama se pretsala buditi ili...?
Ja ne mogu vjerovati da ima beba koje se ne bude nocu. Doduse, mojoj je tek jedan mjesec ali mi izgleda nemoguce da se ne budi preko noci. Sad se budi minimalno 2, a maximalno 6 puta, sto me polomi . Trenutno spava u svom kreveticu ali u nasoj spavacoj sobi jer ne bih mogla sto puta ustajati i ici u drugu sobi, to bi me jos vishe smorilo, i ovako sam poput zombia:)
pa tvoja beba se budu sasvim normalno , nije to puno iako se tebi možda čini tako, predlažem da krevetić staviš uz svoju stranu kreveta, skineš jednu stranu ogradice, i kad se beba probudi samo je malo pomilkiš nešto joj kažeš i ona će zaspati (naravno ako nije gladna)
moja je beba s nekih 1,5 mesec, 2 pocela spavati cijelu noc...rijetko kad bi se desilo da se probudi oko 4 ujutro nakon sto zaspi oko 9, 10 navece
moja se sa nekih 16 mjeseci prestala buditi. počela je sa 2 puta, pa postepeno povećavala, na kraju je to bilo prosječno oko 6-7 puta, nekada 4 a nekada 10. i ja bila slomljena, ali da te utješim izdrži se. i prestaće nekada aBd
Od 18 mjeseci spava sama u svojoj sobi. Na velikom krevetu, u mraku, otkrivena. Zato je grijanje na maximumu po cijelu noc. Zadnjih par noci uleti nama u sobu i odvede mene u svoju sobu. A inace baby alarm nas i dan danas spasava. Ona fino zovne tokom noci "mama dodji molim te" i ja dodjem. Ako nisam komirana, pa me mm razabere.
rose, to je prava rijetkost. ne znam jel dojis. moja se prestala buditi tokom noci tek kad je prestala dojiti, sto znaci sa 14 i po mjeseci
dojim i dam po neku flasicu adaptiranog s tim sto sada pred spavanje uglavnom doji a kad zaspi ranije onda je oko ponoci jos jednom dojim i spava do 6,30...tj ja je tad cujem jer kad se probudi ne place....zato trenutno nece da spava
dojim i dam po neku flasicu adaptiranog s tim sto sada pred spavanje uglavnom doji a kad zaspi ranije onda je oko ponoci jos jednom dojim i spava do 6,30...tj ja je tad cujem jer kad se probudi ne place....zato trenutno nece da spava
ja nisam nikad dala adaptirano a spavala je u toj dobi vec oko 7 i spavala ujutro do 8-9 tako da se izmedju budila da doji bar 3-4 puta, al bi odmah nastavila da spava nakon podoja
Moja od rodenja spva u svom krevetcu. I da obozava ga, nekad ako slucajno zaspe s nama na krevetu, ali rijetko, cim vidi gdje je, odmah govori da ide u svij krevet. Nekad zna i po danu otic i lec u svoj krevet, odnedavno se penje i silazi sama, jer je primaknut nasem. Kako nam uskoro stize beba mislili smo njoj kupit neki krevet, a bebu u njen ali to ce mislim biti tesko jer kaze ona neda bebi svoj krevet Ja mislim da ce do skole spavat u njemu
moja ne bi nikako mogla zaspati s nama, cak je nerviram i kad sam u istoj prostoriji s njom pa me viri iz kreeveta i nece da spava, tako da moram izaci. navikla je od pocetka spavati sama u svom kreveticu u dnevnoj sobi. kad smo isli na more imali smo problem jer nije htjela zaspati s nama na krevetu, na kraju smo stavili spuzvu na pod do naseg kreveta i tako je spavala...kad bude veca nasu spavacu cemo pretvoriti u njenu a mi cemo spavati u dnevnoj
ja nisam nikad dala adaptirano a spavala je u toj dobi vec oko 7 i spavala ujutro do 8-9 tako da se izmedju budila da doji bar 3-4 puta, al bi odmah nastavila da spava nakon podoja
mi smo od pocetka na kombinaciji dojenje + AD... s tim sto sam jednom uspjela citava 4 dana da je iskljucivo dojim i tada je isto tako spavala cijelu noc, standardno...a sada ne mozemo bez bar dvije male flasice AD (kad kazem male mislim da beba njenog uzrasta ako je iskljucivo na AD pije po 210 ml po obroku a mi njoj damo kolicinu za 120, razblazenu na 150, cisto da je dopunimo ili da me lakse saceka da dodjem na pauzu da je dojim jer sam ja pocela da radim prije mjesec dana a njoj su sada 4 mjeseca i 7 dana u dobar cas evo yaspala je maloprije...danas smo bili kod nane i dede van Sarajeva pa se valjda i smorila i od umora postala nervozna a okice joj se sklapaju...cak je prihvatila i dudu nakon 10-ak dana odbijanja iste
da se vratimo na temu...moja spava u nasoj sobi u svom kreveticu...nemamo djeciju sobicu ali se nadamo kada jednom budemo imali svoj krov nad glavom i ne budemo podstanari da ce je imati
< Poruku je uredio rose -- 20.3.2011 19:34:13 >
moja ne bi nikako mogla zaspati s nama, cak je nerviram i kad sam u istoj prostoriji s njom pa me viri iz kreeveta i nece da spava, tako da moram izaci. navikla je od pocetka spavati sama u svom kreveticu u dnevnoj sobi. kad smo isli na more imali smo problem jer nije htjela zaspati s nama na krevetu, na kraju smo stavili spuzvu na pod do naseg kreveta i tako je spavala...kad bude veca nasu spavacu cemo pretvoriti u njenu a mi cemo spavati u dnevnoj
Isto je i kod nas i sa Farah kad je bila manja, a i sada sa Iman. Damo joj flasicu s mlijekom, ugasimo svjetlo, pokrijemo i izadjemo. Dok popije flasicu...gotova je Kako smo preselili u ovaj stan i kako imaju svoju sobu same spavaju. Otvorimo vrata da cujemo svaki njihov sum, pa ih obilazimo. Uglavnom, rahat i one i mi
< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 20.3.2011 20:08:10 >
[/quote] pa tvoja beba se budu sasvim normalno , nije to puno iako se tebi možda čini tako, predlažem da krevetić staviš uz svoju stranu kreveta, skineš jednu stranu ogradice, i kad se beba probudi samo je malo pomilkiš nešto joj kažeš i ona će zaspati (naravno ako nije gladna)
[/quote]
MA beba je do moje strane kreveta i blizu smo, spustena je ogradica ali ona kad se probudi, treba joj dosta vremena da potrefi pa pocne dojiti i onda se iznervira, place itd. Ne moze je smiriti nista osim da doji iste sekunde kad se probudi A kad je stavim kod sebe, odmah zaspi, iste sekunde. Medjutim, necu da spava kod mene, ne zato sto ne zelim, nego sto znam kako je tesko odviknuti dijete da spava kasnije samo u krevetu jer sam kroz to prosla. Spavala sam kod roditelja u krevetu dugo vremena i prava mi je trauma bila kad sam sama pocela spavati. Ne zelim da se to desi i mom djetetu.
A kad bi mi se beba budila bar samo 2x navece, uh, bas bih se naspavala:) Bila bih presretna. Neku vecer se samo 2x budila, u 3 i u 7h ujutro, ja sam se toliko naspavala i bila raspolozena:)
< Poruku je uredio mama_aBd -- 20.3.2011 21:49:03 >
mi smo se prestali buditi 2 noci, pa se budili jednom ili dva puta i zadnje 2 noci opet po 6 puta? a sve identicno radimo...spava u kreveticu ali kad se probudi zeli da doji i onda je vratim nazad...strasno