nikka -> RE: ružne riječi dvogodišnjaka (17.1.2009 14:48:51)
|
Mama debeljuca prije svega moraš upozoriti vašu bližu okolinu da nesmiju psovati pred djetetom, inače bi to normalni ljudi sami shvatili,ali što se mora mora. I ja sam imala istu stvar sa sinovim djedom ali sam ga lijepo upozorila da nepsuje pred mojim djetetom i nepsuje više. Neizbježno je da će dijete na ulici čuti psovku i proste riječi ali je bitno da se nepsuje konstantno pred djetetom da on to neshvati kao normalnu komunikaciju. Moj sin ima 2 godine,prije otprilike 3-4 mjeseca je počeo da ponavlja psovku kada čuje od nekog na ulici ili u trgovini,nažalost česta pojava kod nas. kad je prvi put opsovao bilo mi ga žao,jer nije on kriv zato što se tako malen truje takvim prostatlucima, stavila sam ga ispred sebe i uozbiljila se dok me gledao u oči i strogo mu rekla da psuju samo zločasta djeca,to je nešto jako ružno i mama će biti jako tužna ako čuje da psuje, ponovilo se još par puta da kaže uglavnom samo je... i gleda u mene očekujući reakciju,bude dovoljno to da ga strogo pogledam i nepada mu napamet da nastavi. Uglavnom sada kaže,čiko je zločast ili teta,ako je netko poznat upozori ga da se nesmije to govoriti. Mislim da je potrebno djetetu dati do znanja da to nevalja.
|
|
|
|