Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Vegeta - u sebi najviše sadrži soli. Sem toga svako može kući napraviti vegetu. Uzmite sol, mrkvu izrendate i osušite, isto uraditi sa celerom ( plod ) dodate peršun, celer, bosiljak, osušeni luk, malo šećera, palente i to je to.
a kad smo vec kod pijace da spomenem primjer... Bili kod prijatelja u Hercegovini koji se bave poljoprivredom... Spremila se klopa i bilo zanimljivo da vidim te velike povrsine svega... uberem jedan paradajz...kad prijateljica rece...ostavi to to je za prodaju i odvede de me do djela koji se uzgaja samo za njih
Ovo ti je nažalost živa istina. Imam par prijatelja čiji roditelji,rođaci i drugi ini žive od poljoprivrede. Imaju prodajne vrtove i vrtove za vlastitu upotrebu.
A začin C, ja njega kupujem jeftiniji mi od vegete, dobijem kilogram i 100 grama za oko 5 km, pa sam sada u nedoumici, koje je od ova dva zla manje otrovno
joj mama alma, pa što odmah zezaš! Al sam se nasmijala, zlo i otrovno! Ne znam, nije što je štetna, jer ionako stavljam mrvicu, ali ja hoću sad da sebi napravim, jer volim sve što sama pravim i znam šta je unutra.:)
A ElmaB, maloprije je hanab. pisala u svom postu da se isitni povrće(mrkva, celer, peršun, luk itd.), osuši i pomiješa sa solju... zar ne zvuči super? Spremiš u teglu i nalijepiš naljepnicu; sheegeta!!
Za ovo treba 5 minuta vremena, dobije se količina za dva mjeseca. Sem toga, meni vegeta pokvari ukus jelu. Ja koristim dosta drugih začina, meni vegeta nije alfa i omega začina.
A začin C, ja njega kupujem jeftiniji mi od vegete, dobijem kilogram i 100 grama za oko 5 km, pa sam sada u nedoumici, koje je od ova dva zla manje otrovno
joj mama alma, pa što odmah zezaš! Al sam se nasmijala, zlo i otrovno! Ne znam, nije što je štetna, jer ionako stavljam mrvicu, ali ja hoću sad da sebi napravim, jer volim sve što sama pravim i znam šta je unutra.:)
joj meni je Vegeta zakon. Koristim jako puno začina, ali ona (uz peršun i bijeli luk) mi je vrh. Ne bi mogla zamisliti sarmu ili bilo koje drugo varivo bez vegete. Znam da je štetna, ali ne mogu joj odoljeti.
joj meni je Vegeta zakon. Koristim jako puno začina, ali ona (uz peršun i bijeli luk) mi je vrh. Ne bi mogla zamisliti sarmu ili bilo koje drugo varivo bez vegete. Znam da je štetna, ali ne mogu joj odoljeti.
I ja isto.. Ma kako bila stetna, meni bilo koje jelo bez vegete ispadne u fazonu "nije to to"
Ja ne upotrebljavam vegetu iz prostog razloga što ne volim da me se smatra ludom a ne zato što je ili nije štetna. Čuj, začin?! Kakav začin?! Ovo u sastavu meni ne izgleda kao začin. Ja koristim začine ali same, ne preradjene.
bas me zanima kakve veze imaju vegeta, cevapi, sendvici od majoneze i salame, cips i ostali pojmovi koje ste naveli sa ISHRANOM BEBA (beba od 0 - 12 mjeseci)... onda bi trebali promijeniti naslov teme ili se varam
< Poruku je uredio Dina RR -- 16.1.2009 14:54:00 >
Da li moderatori na ovom forumu imaju mogućnost da podijele temu?? Npr. na dvije ili tri? Ako imaju bilo bi super neke stvari prebaciti na zasebne teme, recimo ovo o vegeti može se prebaciti i na kuhanje??
Ooo Boze! Koliko stranica od juce a kao sto Dina rece- najmanje o hrani za bebe... Necemo nista brisati ali moram iskoristiti priliku da vas sve ovako javno pohvalim da ste uspjele "smiriti strasti" i da ste uprkos razlici u misljenjima uspjele izbjeci svadju. Nadam se da ce se i ubuduce tako ispostovati sve nase razlicitosti. Volim ja vas sve!
moja prijateljica ide tamo...oni su i organizvali jogu i svasta nesto u tom "zdravom" folu... ona me pokusala nagovoriti da i ja dolazim... al kad skontah da tamo idu bivsi "ovisnici" hm... neka hvala... meni to malo vuce na neki vid "komune" (joj kad bi ona sad ovo procitala opet bi se raspravljali danima
Milsim da zdravu hranu nemamo u SA restoranima...toga mozda ima samo u onim EKO selima Ja Asji kupujem organski krompir i jos neke stvarcice, al opet ko mi garantuje da je to zdravo? Niko... Naravno svako od nas za svoje djete zeli najbolje... Zlatna sredina je najbolja ...mada i obe krajnosti ce nam se desiti bezbroj puta...
Ma Višnja, i ja imam mali otklon prema freakovima i komunama , opet kažem da sam mislila više figurativno kad sam spomenula ćevapi i restoran zdrave hrane.
I ja Vegetu stavljam u sve i svašta. Slažem se da je ova "vegeta" iz domaće radinosti zdravija verzija, ali ja nemam ni vremena ni živaca da je pravim.
Nažalost, ne iznenađuje me da ljudi koji se bave poljoprivredom dodaju ko zna kakva gnojiva i pesticide u gredice luka, mrkve i sl. koje su namijenjene za prodaju nama, a da sebi sade maksuziju... Mislim da se to radi iz čisto ekonomskih razloga - nikada ne znaš da li će neka godina biti rodna, a sa ovim umjetnim gnojivima i pesticidima nešto će sigurno izrasti i povratiće novac i trud koji su uložili sadeći to povrće... Nažalost, sve se danas vrti oko love. Konzumerizam je čudo...
ima se mogucnost prebaciti postove, al neka ostane ovako kao sto Amrino rece. nadam se da nece vise biti off topic... mada je i naslov sam pogresan, trebao je topic da ide na ishranu djece i da tako bude naslovljen, jer bebe definitivno necemo filovati ovim dodacima i glupostima
za svaku raspravu otvorite odgovarajucu temu pa pisite koliko zelite, mislim da smo bezze upropastili ovu temu pisanjem onoga sto mi volimo i radimo svojoj kuci neka radi svako onako kako njemu odogovara, dobro je i razmijeniti misljenje i diskutovti, al smatrati da je neko manje vrijedan ako se zdravo/nezdravo hrane je apsurd... svako radi onako kako njemu pashe :)
< Poruku je uredio Dina RR -- 16.1.2009 15:04:33 >
Amrino - možda ispadne konstruktivna diskusija koja često zna dati dobre rezultate! Komunikacija i razmjena mišljenja je super i treba je njegovati u pozitivnom smjeru.