Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? 24.2.2012 19:28:00
hatepsut
Ja bi samo slatkise jela u prvoj trudnoci mi se nije nista jelo do 9og mjeseca.I onda sam cio 9ti jela sendvice s sudzukom i pavlakom. Sad mi se najvise jedu slatkisi jogobela al' ona vocni otok s visnjom i pizza,ohoho
RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? 19.3.2012 19:50:28
bebaa
pozz,meni je prva trudnoca i uopste nemam simptoma kao ostale,nista mi se ne gadi od hrane ali bi stalno mogla jesti krompir i to peceni i piti kefir...inace sve jedem i nemam mucnine niti povracam...ma bolje se osjecam nego ikad...
RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? 19.3.2012 19:56:24
M kao Mama
kod mene je bitno samo da usta rade, hahaha, šalim se nemam nekih trudnučkih prohtjeva, ali recimo morm imati Alpsko mlijeko,plazmu keks, banane, jabuke, naračne, u suštini skormna sam,
RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? 20.3.2012 17:38:11
Dz3ni
pozz,meni je prva trudnoca i uopste nemam simptoma kao ostale,nista mi se ne gadi od hrane ali bi stalno mogla jesti krompir i to peceni i piti kefir...inace sve jedem i nemam mucnine niti povracam...ma bolje se osjecam nego ikad...
Tako je i meni bilo prvih 5 mjeseci, a onda žgaravice strašne...stalno žedna a od tečnosti doijem žgaravicu i onda mi se zna desiti da povratim od toga...
RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? 20.3.2012 18:11:26
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: bebaa
Tako je meni bilo u prvoj trudnoci, krompir mi se trazio od pocetka do kraja.
U ovoj trudnoci sam imala mnostvo averzija, mucnina i kiseline pa i izbjegavanja hrane, a kako to prodje nista mi se posebno ne trazi, sve kao i prije, samo ono sto nije kao prije je to sto mogu samo jako malo slatka pojesti, inace patim od kiseline i mucnine.
RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? 20.3.2012 20:20:00
yasemin
ja bih mogla živiti na kompotu od višnje i pečenom krompiru ,,,,,,,kad nisam bila trudna potpuno mi je svedno za vinošnjama , a krompir nako ništa posebno
RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? 20.3.2012 21:06:32
Lana_
meni se stalno jede mortadela i čokoladno mlijeko,pa ćevapi..al počelo je s mortadelom,tako sam bila navalila na nju i za koji dan saznam trudna i jedem je svaki dan,obavezno litar mlijeka
RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? 20.3.2012 23:07:31
Galicia
IZVORNA PORUKA: Djana
I meni je dobro to cokoladno, mozda da pocnem sebi to kupovati, pa bar na taj nacin da unosim?
A sta mislite o sojinom mlijeku u trudnoci, ja sam voljela cokoladno sojino mlijeko i godilo mi je ranije da li je dozvoljeno?
Moja snaha kad je bila trudna sa obadvije bebe nije moigla mlijeko primirisati a kamoli popiti. I Doktorica joj rekla da pije sojino mlijeko, cak sta vise, kaze da je bolje od kravljeg. Tako je i radila. A znala je nekad popiti i mlijeko od badema.
RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? 20.3.2012 23:14:10
animagical
vezano za soju, oprezno...citala sam nedavno neki tekst o soji, nacinu na koji se tretira, procentu teskih metala u njoj, i sta ja znam...da ne duljim... soja je grahorica...ne moze se pomusti...meni ta zamjenska mlijeka, tipa sojino, rizino, ne djeluju uopste zdravo ni prirodno, bez obzira koliko ih ko reklamira... da ne pricam sto ej soja visoko alergena
RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? 20.3.2012 23:16:42
Leena
Ja sam pila mlijeko u nenormalnim kolicina u trudnoci, da mi ga je, na kraju, doktorica i zabranila, jer su se na posteljici pojavljivali kalcifikati, a meni se samo mlijeko pilo. I da, jeo mi se kinder bueno stalno. i kiki bombone... i tako dobih 23 kg u trudnoci, koje jedva skinuh
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Šta vam se najviše jede u trudnoći? 21.3.2012 0:25:32
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Galicia
IZVORNA PORUKA: Djana
I meni je dobro to cokoladno, mozda da pocnem sebi to kupovati, pa bar na taj nacin da unosim?
A sta mislite o sojinom mlijeku u trudnoci, ja sam voljela cokoladno sojino mlijeko i godilo mi je ranije da li je dozvoljeno?
Moja snaha kad je bila trudna sa obadvije bebe nije moigla mlijeko primirisati a kamoli popiti. I Doktorica joj rekla da pije sojino mlijeko, cak sta vise, kaze da je bolje od kravljeg. Tako je i radila. A znala je nekad popiti i mlijeko od badema.
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.