Skvo RR
|
IZVORNA PORUKA: Yuna tako i meni,,,nije da mi se nešto posebno jede...ali znam biti često gladna, ali ne treba mi puno da se zasitim. nije ni da izbjegavam neku vrstu hrane, nisam ni prije pretjerivala u nezdravoj hrani, tako da mislim da nema veze ako ponekad maznem neki masni burek... mislim da je sve ok dok je umjereno. IZVORNA PORUKA: Lejla K Ja sam u prvom tromjesećju zbog mučnine čak izgubila jedan kilogram. Nije mi se ništa posebno jelo, nisam muža u dva sata slala da kupi sok od naranđe, i nije mi bilo teško da ne pretjerujem. Nisam se ni suzdržavala, valjda mi apetit nije bio veliki. Kad sam krenula na porod imala sam 16,5 kila više od najniže težine u trudnoći. Kad sam zatrudnila imala sam 63, onda sam spala na 62 i na kraju imala 78. Kažu da je optimalno nabaciti 15 kg, zavisno od početne težine. Ja vam savjetujem da se koliko god možete pripazite u smislu izbjegavanja nepotrebnih i nekorisnih kalorija. Jer stvarno pred kraj postane prava tegoba. IZVORNA PORUKA: Visnja RR sada sam u 33-oj sedmici...i do prije 7 dana nisam imala nikakve posebne prohtjeve... al sad mi se stalno jede sladoled... pa sam se tek veceras pocastila sa malo sladoleda... IZVORNA PORUKA: rozi Hehe, i ja sam , al moj organizam najvise trazi sladolede i pice . Pa onda se natjeram da jedem ono sto je zdravo radi bebe i na kraju rezultat 10 kg vise , a tek sam na polovini. Kud sam niska, pa me zezaju ako tako nastavim da ce mi se biti lakse prevrtati nego hodati. Ajd nek je ok, , a ostalo ce biti dobro IZVORNA PORUKA: ziki nisam jedina koja je buca, ja sam sad 28 nedelja, prvo mjerenje sam imala 68, sad imam 79 kg. I ja sam na početku skinula čak 2 kg. Jedno sam skoro skontala da vaga kod dr meri 3 kg više nego moja pa sam se malo utješila....( ovo su merke po njenoj) Meni se jedno u čitavoj trudnoći traži voće u ogromnim količinama. Prije trudnoće nije mi padalo na pamet( na faxu su mi roditelji slali opreno voće ne bih li ga pojela)...Samo ne mogu slatkiša da se odreknem, a i muž sad kupuje mlijeko, jogurt i sl pa je sve to punomasno a ne 0,1% mlječne masti.... IZVORNA PORUKA: anuska08 Ja sam u 8 mjesecu trudnoće i praktički 3 sedmice, imam totalnu paničnu glad! Pukušavam jesti malo u 5-6 obroka i hraniti se zdravo! Ništa me posebno ne privlači niti odbija, sve mogu jesti (začudo, inače jedem puno slatkoga, ali u trudnoći me nimalo ne vuče), ali kad me uhvati glad to je to je baš grozno. Na poslu mi se već smiju, jedem tri puta pomalo. Zaista ne bi htjela nabrati puno kg u trudnoći. Da li i vi tako osjećate potrebu za hranom? IZVORNA PORUKA: nova ja sam u 26 sedmici kad sam zatrudnila imala sam 59/60 kg, kako ma kojoj vagi,a sad imam 70 je li to puno.Mada ja nemam neke prohtjeve,samo me interesuje koja je to otprilike optimalna kolicima voca koju bih trebala unositi,ja pojedem dnevno 2/3 jabuke,par narandži,banana, jer sad i nije neki izbor voca. IZVORNA PORUKA: anuska08 Znam da kažu da je optimalno u trudnoći dobiti 10-15 kila. Tako da mislim da si u granicama! Također mislim da ne treba prjetjerivati s ničime, pa tako ni s voćem! Mojoj frendici se ginekolog ljutio kad je rekla da je u jedan dam pojela kg jagoda jer joj je bio gušt! Kao da ne treba pretjerivati! Mislim da je dovoljno pojesti 2-3 voćke svaki dan! IZVORNA PORUKA: taze_mlada 24. sam sedmica i po zadnjim (mojim) mjerenjima sam se udebljala 7 kg... nista mi nije frka jer sam inace mrsaviji tip pa me i ne hvata panika...do skora nisam nista extra gladnija bila nego inace (a i nisam bas neki gurman- ne racunam slatko ).... medjutim zadnjih par jutara se budim gladnija...e sad jel to privremeno ne znam...a inace jedem 4 obroka dnevno, sa par poslastica izmedju.... a tako sam i inace jela, i prije trudnoce....