HanaBana -> RE: Neprospavana noć (14.1.2009 11:04:46)
|
IZVORNA PORUKA: Gigana nisam vam se stigla javiti juče, pa evo me tek danas. Vodili ga doktoru i ustanovili su upalu oba uha i grlo malo crveno. Dobio je Zinat, Otol H kapi, paracetamol i fiziološku za nos. Sinoć mu je temperatura skočila na 39 i povraćao je 2 puta (svaki put kad sam mu pokušala dati lijek, valjda sam ga iziritirala). Zvali smo hitnu i rekoše nam da mu dajemo Orosal ili Hipp od mrkve za nadoknadu elektrolita i da mu stavim voltaren čepić. Tako smo i uradili, čepić je djelovao tek nakon 40 minuta, ali je temperatura nakon toga spala. Spavao mi je čitavu noć pored mene, vrtio se u snu, ali je spavao. Jutros ima 37,8. Rekli su mi da mu ne dajem mlijeko, nego laganu hranu, šta god da to znači, pa sam mu jutros dala malo pure, ali mu se opet stužuje na povraćanje. Od jutros nije povraćao. Ne znam smijem li mu davati sokove i hipp voćne kašice zbog vitamina? Eto, žene moje, Vedad mi se pravo razbolio, onu sliku od sinoć neću nikad zaboraviti. Da ste samo vidjele kako je on izgledao kad ga je temperatura smotala. On je ležao na jednom mjestu, tužan, jedva da gleda na oči, ma dijete za neprepoznati. Kad mi srce nije puklo. Glava mu gorila, a rukice i nogice led ledeni. Čak smo ga i rakijom masirali, ali ništa do čepića. E pravo mi je zao. Sve sam se nadala da su zubici ili neki virus kada ono bas teska upala. Zinnat je super, samo neka to pije i bice mu dobro. Sto se tice vocnih kasica i sokova, bolje je ne makar do sutra. Znam po Hani kada je povracala, uvjek su mi doktori samo suha hrana. I ja sam se bojala da ne oslabi jer jako antibiotici a nigdje vitamina. Ipak kazu djeca se za cas oporave. Bice to sve uredu. Proce ga. Znam dobro Gigana kako se osjecas i najteze je tako ga gledati ali proce i to. jubi Vedada
|
|
|
|