|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen/Clomid
4.9.2012 9:17:02   
plava ljubičica
M.A.M naravno i na kraj svijeta za user posted image sretno nam bilo :)))

(odgovor članu plava ljubičica)
Neposredna veza do poruke: 2151
4.9.2012 9:28:32   
mykica

IZVORNA PORUKA: Artemida84

IZVORNA PORUKA: mykica

Ja sam završila sa turom klomifena i danas bila na prvoj folikulimetriji od ovog ciklusa i mali folikuli se već vide :) Inače ovo mi je 3. mjesec sa klomifenom, pa vidjet ćemo hoće li biti i dobitni. A nadam se i vama user posted image Inače što se tiče tih inekcija, zovu se pregnyl ja sam ih do sad uvijek primala kad mi folikuli dostignu odprilike 20mm i nakon primanja inekcije u roku od 36 sati dolazi do pucanja folikula.

Eto nadam se i ja da ce biti dobitni user posted image . Aha, jel se ta inekcija dobije ono standardno u guzu (mozda je glupo pitanje ali ne znam user posted image - treba mi "stidni" smajli ) ? Svi cemo se vesiliti skupa uskoro vidjet cete user posted image user posted image user posted image

Jeste u guzu se dobiva :) Ja ću je vjerovatno sutra primiti i onda slijedi čeeeekanje :( To mi je najmrži dio.

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Artemida84)
Neposredna veza do poruke: 2152
4.9.2012 9:30:52   
mykica

IZVORNA PORUKA: klemzi

Pridružujem se ekipi klomifenki user posted image user posted image user posted image Želim nam svima puno sreće i da što prije ugledamo user posted image user posted image
Mykice jesi li ti tražila ili je dr sam predložio pregnyl user posted image

Klemzičko nek si nam navratila malo :) Nisam je sama tražila oni je smai predložili. Jer svaki put mi folikuli narastu a endometrij i nije baš "spreman" tako da dobijem i na vremenu da folikuli ne puknu, a endometrij lijepo zadeblja :) Dokle si mi ti? Kako reaguješ na klomifen?

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 2153
4.9.2012 9:35:11   
mykica

IZVORNA PORUKA: malenaa

hej draga, ovako ja sam narucena u srijedu 5.9 kod mehmedbasica (masica mi nema vise u vojnoj) , to ce biti taman 5. dan ciklusa nece me valjda ni pregledati nego samo propisati terapiju i savjetovati se s njim. s masicem sam se cula,on mi rece po starom 5.dan da pocnem 5 dana da pijem pa bi me uputio negdje na folikulometriju, ali sam se ja narucila kod mehmedbasica koji me je uporedo vodio sa predhodne dvije trudnoce pa cu vidjeti sta ce mi reci.

IZVORNA PORUKA: nadalica

moja user posted image jedva cekam terapiju, akcijanje hehehe i sve sto ide uz to :))) dabogda je ne vidjela narednih godinu dana :)

potpisujem user posted image

a 8. dan ideš na folikulmetriju? Biće subota?

Nevjerujem da će ti Mehmedbašić dati da piješ klomifen a da te prije toga ne pogleda. Ja sam kod njih, i prije svake terapije klomifenom me pregleda ultrazvučno da vidi jesu li jajnici ok i "spremni" za klomifen. Na pregledu sam mu uvijek 2-3 dan ciklusa a od 4. dana pijem. Sretno!

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 2154
4.9.2012 9:55:15   
malenaa
a jojjjjjjjjjjjj :(((( sad sam down skroz. ja sam za sutra narucena pa kako god... 5. dan ce mi biti. jel oni mogu pregledati ako sam u ciklusu??? nisam nikad pa zato pitam.
valjda ce nesto reci i propisati,nece zar tako pustiti da prodje mjesec bezze... :)

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 2155
4.9.2012 10:01:20   
mykica

a jojjjjjjjjjjjj :(((( sad sam down skroz. ja sam za sutra narucena pa kako god... 5. dan ce mi biti. jel oni mogu pregledati ako sam u ciklusu??? nisam nikad pa zato pitam.
valjda ce nesto reci i propisati,nece zar tako pustiti da prodje mjesec bezze... :)

Gledaju oni dok traje menstruacija. Nije baš lijep osjećaj, to su meni najgori pregledi, ali eto šta ćemo :) Nadam se da će ti propisat i da ćemo se uskoro radovati

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 2156
4.9.2012 10:07:09   
malenaa
ma nek gleda bas me briga :))) samo nek da trapiju :)))))))) kissss
vjerujem u klomifen i zato bih opet voljela da mi ga ukljuce
sretno mila... objema kissssss

Gledaju oni dok traje menstruacija. Nije baš lijep osjećaj, to su meni najgori pregledi, ali eto šta ćemo :) Nadam se da će ti propisat i da ćemo se uskoro radovati

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 2157
4.9.2012 14:08:55   
Artemida84

IZVORNA PORUKA: Artemida84

Ja sam završila sa turom klomifena i danas bila na prvoj folikulimetriji od ovog ciklusa i mali folikuli se već vide :) Inače ovo mi je 3. mjesec sa klomifenom, pa vidjet ćemo hoće li biti i dobitni. A nadam se i vama user posted image Inače što se tiče tih inekcija, zovu se pregnyl ja sam ih do sad uvijek primala kad mi folikuli dostignu odprilike 20mm i nakon primanja inekcije u roku od 36 sati dolazi do pucanja folikula.

Eto nadam se i ja da ce biti dobitni user posted image . Aha, jel se ta inekcija dobije ono standardno u guzu (mozda je glupo pitanje ali ne znam user posted image - treba mi "stidni" smajli ) ? Svi cemo se vesiliti skupa uskoro vidjet cete user posted image user posted image user posted image

Jeste u guzu se dobiva :) Ja ću je vjerovatno sutra primiti i onda slijedi čeeeekanje :( To mi je najmrži dio.

E hvala puno, sad mi je lakse (reko ko zna gdje li se sad to prima user posted image ) Brzo ce to proci i nadam se dobrim vijestima. user posted image

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 2158
5.9.2012 21:03:02   
klemzi
Meni je danas treći dan klomifena, čujte šta mi se desilo user posted image Sinoć se oko pola tri probudih doslovna sva mokra, znači kosa, pidžamica, sve...kontam da li je od klomifena. Bilo je sinoć vruće, ali ja se nikada tako ne znojim user posted image
I još da vas pitam, kad vi počinjete s dabrostonom, je li kad ispijete klomifen ili ih pijete sad, uporedo user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Artemida84)
Neposredna veza do poruke: 2159
5.9.2012 21:13:29   
pepika
klemzice ja sam pila klomifen,al nije mi se to desavalo. I za to drugo ti ne znam. Jedino sam utrogestan pila od 16 dc. U svakom slusaju Sretno user posted image Valjda se javi jos koja klomifenka sa svojim iskustvom :) Pusa

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 2160
5.9.2012 21:34:20   
irisss

IZVORNA PORUKA: klemzi

Meni je danas treći dan klomifena, čujte šta mi se desilo user posted image Sinoć se oko pola tri probudih doslovna sva mokra, znači kosa, pidžamica, sve...kontam da li je od klomifena. Bilo je sinoć vruće, ali ja se nikada tako ne znojim user posted image
I još da vas pitam, kad vi počinjete s dabrostonom, je li kad ispijete klomifen ili ih pijete sad, uporedo user posted image

Dabroston sam uvijek pila od dana ovulacije, znači od 14dc, a simptomi koje opisuješ su vjerovatno od klomifena, ja sam bila luda dok sam ga pila, uvijek dobro reagovala (puno folikula), a od trudnoće ni T. Zatrudnila sam uz femaru, koja je 100 KM - 10kom.Kod mene se očito pokazala ona - koliko para, toliko muzikeuser posted image
Ne bih da vas obeshrabrim, puno je cura zatrudnilo uz pomoć klomifena, što i vama od srca želim, ali meni nije pomogao. Kasnije mi je moj ¨novi¨dr. rekao da je s njim u 60%posto folikula voda[sm=smiley22.gif

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 2161
5.9.2012 21:44:55   
narin3
Ćao drage moje    Ja sam registrovana prije par dana na forum i pisala sam na vise tema, pa mozzda ste neke i procitale. Uglavnom imam dg pcos, a sad se javljam zbog klemzi da kazem da sam ja pila dva puta klomifen i dabroston, ali ne u isto vrijeme. dabroston ili utrogestan idu od 16 do 25 dc, a klomifen od treceg dc.

O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih..(El Bekare 153)

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 2162
5.9.2012 21:48:50   
narin3
A i ja sam se znojila, a inace nikad se ne znojim. Bas mi je skodio. Osjecala sam i mucninu i psihicki sam bila nekako cudna, ali bih ga opet pila. Sve za svoje maleno.  

O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih..(El Bekare 153)

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2163
5.9.2012 21:49:35   
klemzi
Hvala vam curke moje na odgovorima... Pepo user posted image user posted image Nemam vremena ko prije da navratim na temu user posted image
Iriss meni je dr prepisao klomifen jer sumnja na PCO. Ja sam ranije imala dvije trudnoće, bez stimulacije, pa se nadam da će mi klo pomoći user posted image Nego, je li se taj lijek, femara, pije isto kao i klomifen user posted image Najvažnije je da je uspjelo user posted image user posted image
Narin budi s nama u Čekaonici, tamo se i smijemo i kukamo sve zajedno...budi s nama user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2164
5.9.2012 21:52:23   
narin3
Irisss, a kakve su to tablete, ko ti je prepisivao, kako se piju? Napisi nam svoje iskustvo, ako nije problem?

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2165
5.9.2012 21:55:34   
irisss
Draga i ja imam pcos, imala jednu trudnoću bez stimulacije, nažalost vmuser posted image do začeća je došlo, ali to je vjerovatno bila jedna od 2-3 godišnje koliko imaju cure s pcos-om u prosjeku, tako da stimulacija svakoko ubrza stvari. Femara se pije identično kao i klomifen, samo ga kod nas doktori rijetko prepisuju, nisu dovoljno upoznati s njim dok je npr. u Hrvatskoj to praksa odmah, klomifen sve rijeđe.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 2166
5.9.2012 21:56:32   
narin3
Ma tu sam ja klemzi. Sad stalno pisem hehehe, osladilo mi se. Trebalo mi je puno vremena da se usudim pisati, pa sad navalilaaa, nema gdje me nema. Vise ne znam ni gdje sam sta napisala,.

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2167
5.9.2012 22:01:19   
narin3
IZVORNA PORUKA: irisss

Draga i ja imam pcos, imala jednu trudnoću bez stimulacije, nažalost vmuser posted image do začeća je došlo, ali to je vjerovatno bila jedna od 2-3 godišnje koliko imaju cure s pcos-om u prosjeku, tako da stimulacija svakoko ubrza stvari. Femara se pije identično kao i klomifen, samo ga kod nas doktori rijetko prepisuju, nisu dovoljno upoznati s njim dok je npr. u Hrvatskoj to praksa odmah, klomifen sve rijeđe.

Joooj, bas mi je zao zbog vm. I ja imam pcos, pa je s tim teze. Ja nemam haman nikako m, a ni o. Zadnji put sam imala m u decembru prosle god i to uz pomoc dabrostona. Sad se opet spremam u akciju kod dr.

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2168
6.9.2012 10:26:43   
mykica
Što ste mi se lijepo raspisal :) Vidim klemzičko vrućine su počele. Mene je to uvijek pratilo sa klomifenom i jedino mučilo. Samo naiđe val vrućine. I tako mi traje skoro sve do vremena user posted image . Ja sam svoju terapiju za ovaj mj. završila i primila pregnyl sad čekanje :)

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2169
6.9.2012 10:34:13   
ananas_ze
mykice pocet cu te ganjat po forumuuser posted image user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 2170
6.9.2012 10:39:24   
narin3
Haman smo se mi sve rastrcale po forumu... Nema gdje vas nisam nasla hehehe. Stvarno vise ne mogu ni popamtit koja kakav problem ima.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 2171
6.9.2012 10:40:13   
malenaa
hehe ja jos uvijek pokusavam da se vratim u kolosjek...ali nikako :) vazda neka druga tema  i prica hihi

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2172
6.9.2012 18:25:06   
plava ljubičica
DANSA GROZAN DAN :((((((((user posted image user posted image user posted image ODEM U TOLAET I IMAMA STA VIJDETI user posted image TAMAN SE NADALA user posted image KAD NA VRIJEME KAO NIKAD PRIJE STA DA RADIM ???????

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 2173
6.9.2012 20:49:05   
narin3
IZVORNA PORUKA: plava ljubičica

DANSA GROZAN DAN :((((((((user posted image user posted image user posted image ODEM U TOLAET I IMAMA STA VIJDETI user posted image TAMAN SE NADALA user posted image KAD NA VRIJEME KAO NIKAD PRIJE STA DA RADIM ???????

Dragaaaa,  nadat se iduci mjesec...Sretnooo, probaj se opustit, ne razmuisljaj o tome, izbjegavaj samocu. eto nemam sta drugo da ti kazem i sama se borim s tim.

(odgovor članu plava ljubičica)
Neposredna veza do poruke: 2174
7.9.2012 9:55:25   
plava ljubičica
BICE BOLJE VALJDA JA SE NADAM.....AL NIJE MI LAKO ISTO KO NI TEBI...HVALA NA PODRSCI....

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *