ivannna -> RE: Klomifen/Clomid (1.8.2011 9:02:20)
|
mimy prvo da ti zaželim sreću sa klomifenom, jedan moj savjet je da se naoružaš strpljenjem, za zatrudnjenje sa klomifenom obično treba proći nekoliko ciklusa i stimulacija, rijetko uspijeva od prve, meni je uspjelo iz treći put. Obično kad se koristi klomifen čeka se da menstruacija dođe/ne dođe, a rijetko se vadi beta (vjerovatno zavisi i od doktora). Ja sam svaki put prvo čekala da vidim hoću li dobiti na vrijeme, pa tek ako bi kasnila koji dan uradila bih test onaj kućni obični. Iako ovaj put kad sam zatrudnila sam i dobila neku slabu menstruaciju koja je trajala oko 2 dana,al obzirom na oskudnost odmah sam posumnjala na trudnoću, uradila test ii ugledala [sm=rozacrtici.gif]. Nemoj da te ovaj moj post obeshrabri, ali svi ti pokušaji jako iscrpljuju, naročito psihički, pa sam ja pokusavala da sto manje mislim na moguću trudnoću kad bih pila klomifen, i pokusavala da taj ciklus smatram kao i svaki drugi, da si sto manje nade ulijevam, jer je onda lakse podnjeti neuspjeh, i sačuvati zdravu pamet [sm=smiley36.gif] Nadam se da ćeš i ti iz ovog posta uletjeti u forum trudnoće...sretno!!! [sm=bravo.gif]
|
|
|
|