dina_89 -> RE: Lazanija (16.1.2009 11:38:58)
|
evo jedan recept za lazanje od mene extra su sve sastojke kupim i onda samo to poredam uglavnom ide ovako potrebno: -kutija kora za lazanje, necete potrositi sve -0.8 l mlijeka -200 ml besamel umaka -200 ml umaka od samponjna (ove umake kupujem gotove) -1 pileci ragu (moze i govedji) -1 jedna konzerva sampinjona mislim da je od 400 ml -nesto suhog mesa,mada ja vise koristim dimljeno meso jer je manje slano sa suhim mesom citavo lazanje postane malo vise slano -nesto trapist sira priprema: -mlijeko prokuhati i dodati u to umak od sampinjona i besamel, staviti soli, vegete po zelji nesto ove smjese posuti po tepsiji u kojoj pravite pa poredati sloj kore zatim na koru raspodjeliti pola ragua,pola pakovanja gljiva,meso dimljeno ili suho pa na to nairendati nesto sira,na to ponovo poradati koru pa zaliti smijesom od mlijekai onda ponovo poredati preostali fil na isti nacin (ja 2 puta poredam fil i bude dovoljno, moze vise slojeva ali bi trebala vece tepsija treba uzeti u obzir da dok se pece mlijeko pocne kipiti ako nije dublja tepsija)na zavrsnom sloju znaci poredam koru i nairendam sir i to je to jako je ukusno i sorry na greskana u pisanju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|