Antibiogram (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

taze_mlada -> Antibiogram (11.1.2009 15:21:29)

drage moje,

vidjeh da mi je dr napisao da trebam uraditi ovaj nalaz...kako se radi, gdje se radi, placa li se ? Mislila sam od doktorice opste prakse traziti uputnicu.

bucko -> RE: Antibiogram (11.1.2009 16:48:43)

Kako sam dosta s ljekarima u kontaktu, koliko sam u togu može...Nisam sigurna jel uputu daje opća ili porodična praksa ili neki specijalista...Za dijete svakako pedijatar...U DZ se ne plaća (K Sarajevo). Molim te, provjeri, da ne bude da sam te pogršno uputila.

Nadi -> RE: Antibiogram (11.1.2009 17:22:06)

Pitanje je za šta antibiogram: za bris nosa i guše, može i za vaginalni bris, može i za urinokulturu. Da li si u Sarajevu? Samo javi i objasnićemo ti.

taze_mlada -> RE: Antibiogram (11.1.2009 21:19:18)

nije naglaseno, stoji ovako: uraditi KKs, DKS, CRP, SUK i 3 urinokulture i antibiogram....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

iz sarajeva sam ....

Nadi -> RE: Antibiogram (11.1.2009 23:25:30)

Treba da odeš do svog porodičnog ljekara i on će ti dati upute za lab: 1.Kompletna krvna slika sa diferencijalnom (KKS sa DKS), šećer u krvi (ŠUK);
2.CRP (to možeš uraditi samo u DZ Ilidža);
3.Urinokulture sa antibiogramom (to možeš raditi u DZ Ilidža ili u na Bistriku- zgrada kod Hayata) ovaj nalaz je u stvari jedan. Nosiš tri dana urin da se vidi da li će porasti neke bakterije i ima li urinarne infekcije

taze_mlada -> RE: Antibiogram (12.1.2009 9:35:02)

IZVORNA PORUKA: Nadi

Treba da odeš do svog porodičnog ljekara i on će ti dati upute za lab: 1.Kompletna krvna slika sa diferencijalnom (KKS sa DKS), šećer u krvi (ŠUK);
2.CRP (to možeš uraditi samo u DZ Ilidža);
3.Urinokulture sa antibiogramom (to možeš raditi u DZ Ilidža ili u na Bistriku- zgrada kod Hayata) ovaj nalaz je u stvari jedan. Nosiš tri dana urin da se vidi da li će porasti neke bakterije i ima li urinarne infekcije

hvala velika!! urino vec prije vadila, ciljala u one epruvete hahaha
a vidis meni jutros napisala na istoj uputnici i pod 1. i pod 2.... a doduse i kad je pisala nije znala da li se moze uraditi u omer maslic... mozda bi bilo pametno da joj odmah odem da mi da uputnicu zasebno za CRP za ilidzu da poslije ne gubim vrijeme.... hvala u svakom slucaju!

Nadi -> RE: Antibiogram (15.1.2009 9:21:24)

Nem na čemu mila. samo da nalazi budu ok!
Pusa i sretno!

Stranica: [1]