MarkovaMama -> RE: Djeca sa urodjenom srcanom manom (5.9.2013 10:48:28)
|
Veliki pozdrav Iman83 [sm=smiley1.gif] kao prvo jako mi je drago zbog tvoje djevojcice jer se stanje popravlja, nista ljepse nego cuti tako dobre vijesti! A posebno mi je drago cuti da doktori nisu bili upravu sto se tice rasta, razvoja, ishrane itd. Sa nama nazalost to nije bio slucaj. Moj junak od prvog dana slabo jede, toliko sam dana provela placuci jer je znao za dan da pojede nekoliko kasikica pudinga i to je to. Sreca pa se to malo promjenilo nakon trece operacije pa sad jedemo koliko toliko bolje i cak smo i porasli ( nakon trece operacije, sa 23 mjeseca imao je 8kg 500gr a sad sa 2god i 10 mj imamo skoro 14kg [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] ). Sto se tice ostalih simptoma Marko se dosta znoji posebno navece kad zaspi, umara se brzo, ubrzano dise, povremeno plavi oko usta,a sa hranom je uvijek problem samo sto je sad veci pa mu se koliko toliko moze dokazati na neki nacin a i nakon zadnje operacije je dosta bolje. Njegova srcana mana je daleko ozbiljnija i teza nego kod tvoje djevojcice tako da nas nazalost svi ti simptomi nisu zaobisli [sm=smiley19.gif] Sto se tice VSD-a, njemu su sa 11mj radili drugu, korektivnu operaciju kada mu je izmedju ostalog zatvoren VSD. Medjutim, nakon trece operacije kardiohirurg mi je rekao da je jos dok smo bili kuci imao infekciju i da se zbog infekcije ponovo otvorio VSD tako da su ga ponovo zatvorili trecom operacijom. E sad, sa nama je u bolnoci bila trudnica kojoj su cekali da udje, ne znam tacno koju ali znam sigurno da je bilo izmedju 20-te i 25-te nedelje trudnoce, da bi mogli da joj kazu da li je sa bebinim srcem sve uredu, jer je imala sincica od 2 ipo god koji je operisan kad i moj Marko. Opet napominjem da meni nisu vidjeli apsolutno nista iako je srcana mana jako kompleksna... Nadam se i ne sumnjam da ce tvoja djevojcica ostati tako dobro i sve najbolje vam zelimo [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|