Hannica -> RE: Tražite li račun za kupljenu robu ? (24.8.2013 14:09:56)
|
IZVORNA PORUKA: Alhemicarka Lako je tražiti račun za tri marke [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ozbiljno - evo jedna moralna dilema. Ulazite u prodavnicu i svidi vam se određeni proizvod koji košta 585 KM. I pitate prodavca da vam pokaže i on vam kaže ako ćete platiti gotovinom taj proizvod košta 500 KM, a karticom 585. Odnosno, ako tražite fiskalni račun plaćate 585 KM, a sa običnim računom, pisan u wordu platite 500 KM (razlika taman 17%). Šta ćete uraditi, hoćete reči daj ti meni fiskalni račun, daću 85 KM više. Da napomenem, ovo nije šbbkbb, ima jedna prodavnica koja posluje baš na ovom principu. Racun uzmem uvijek,na mjestima gdje ki kupujemo stvari,pijemo kafe,sisamo se,jedemo....ugkavnom izdaju rucune. Kada bih bila u situaciji is citiranog posta uzela bih robu bez fiskalnog racuna jer tih 85 KM bi dobro doslo i meni i mojoj djeci jer nazalost zivimo u drzavi od koje nikad marku nismo dobili ni za sto,ni trudnickog,ni pirodiljskog,ni djecijeg niti bilo kakvog drugog doplatka.
|
|
|
|