Hanady RR -> RE: savjeti za igranje sa bebom (28.7.2011 19:59:24)
|
IZVORNA PORUKA: Ela35 Drage moje, nisam vidjela da tema postoji, interesuje me kako vi zabavljate svoju bebicu, kakve igračke joj kupujete, da li joj pokazujete neke slikovnice? Da li joj pjevate, pričate, pravite grimase? Šta je to bitno za razvoj u tom periodu? 1 IZVORNA PORUKA: SailorMoon Sa 3.5 mjeseca nema potrebe za slikovnoce i neke igracke puno. Pricati je uvjek dobro a i pjevati treba bebi i malo se sa njom igrati, pokazivati prstice i pjevati npr. tako sam ja radila 1 IZVORNA PORUKA: MALA1994 IZVORNA PORUKA: Ela35 Drage moje, nisam vidjela da tema postoji, interesuje me kako vi zabavljate svoju bebicu, kakve igračke joj kupujete, da li joj pokazujete neke slikovnice? Da li joj pjevate, pričate, pravite grimase? Šta je to bitno za razvoj u tom periodu? u tom periodu ti je najbolje bebu staviti ili na pod (naravno na nesto toplo) ili u onu lezaljku i zakaciti joj neke igrackice jakih boja iznad da moze da ih gleda, dodiruje, vrti. naravno mozes da pricas bebi, to svaka beba voli, a posebno majcin glas koji poznaje jos iz stomaka.a mozes i da joj pjevas. a mala je to beba za slikovnice, dovoljne su igrackice koje su interesantne jer su sarene. 1 IZVORNA PORUKA: Blue rose RR Sa bebicom od 3,5 mjeseca nema potrebe za igračkama, kad mamine ruke i glas mogu biti "zabava kako spojiti ugodno sa korisnim". Sa bebicom se igrati u smislu okretati je desno-lijevo, maziti izvoditi lagane kružne pokrete po stomačiću, (raditi vježbice), izgovarati kratke rečenice ljubavi i pjevati. 1
|
|
|
|