aazra -> RE: OPREMA ZA NOVOROĐENČE!!!! (3.6.2008 23:46:37)
|
Vidim dosta vas hvali te peskirice od "pcelice maje", vidjet cu mozda ga i ja uzmem, samo bas mi nekako djeluje pregrub za novorodjence Ali, nije losa ideja da se kombinuje sa obicnom platnenon pelenom. Ja sam vidjela u jednoj radnji u Sa, sad ne znam ime te radnje, uglavnom je kod "estrade" bas kuda ide tramvaj radnju u kojoj imaju dobar izbor peskira. Ima nekih pravo mekanih, ne znam da lis u od flanela, jedino sto nisu namjenski za bebu, nemaju onu kapicu, ali su mi se jako svidjeli. Pa cu vidjeti. Znam za firmu "pcelica maja", dobri su. Ja sam kupila dvije svedske pelene, a vidječla sam da imaju i zastitne gacice, mozda bih mogla kombinovati sa obicnim pelenama. Nesto kontam zbog "ustede", ali i zdravlja kombinovati te kupovne i obicne. Jos nisam odlucila. Vidjela sam u DM-u pelene od 25 KM jedna i stvarno je preskupo. Ali nisu im losi ono "ulosci" kao maramice dodje 200 komada za 12 KM, to se stavlja na obicnu pelenu da se lakse opere, mislim da nije lose. Eminice, super da si nam rekla to za gardarobu da se ne zalijecimo, ali meni ce akobogda biti jesenska beba, pa cu morati imati malo vise tih pantolica. Bebama koje se rode sada mislim da je dovoljno obuci bodic i carapice, bar kod kuce. Tako nam je objasnjavala patronazna na vjezbama, a obicne pelene su super mogu se iskoristiti kad je toplo za pokrivanje bebe[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|