Lejla Ka -> RE: OPREMA ZA NOVOROĐENČE!!!! (27.9.2011 22:04:53)
|
IZVORNA PORUKA: Gift IZVORNA PORUKA: Sonja ja sam uzela NUK plasticne male[sm=smiley1.gif] ..u prvoj trudnoci sad vjeruj da ne planiram nikako kupovati flasice i cucle sto? pa makar za caj[sm=zmeden.gif] Ja moram, nek se ljuti ko hoće [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kad se beba rodi njena su crijeva sterilna. Za probavu hrane između ostalog potrebne su dobre bakterije u crijevima. One bebina crijeva počinju naseljavati kad beba počne jesti. Idealno je da to naseljavanje počne probavljanjem kolostruma, prvog mlijeka koje majka proizvodi. U takvom slučaju dobijaju se upravo one bakterije koje trebaju, beba dobija majčin imunitet (imuniglobulini majke prelaze u dijete i imuniziraju ga na sve bolesti sa kojima je majka bila čak i samo u doiru) i dobija idealnu energetsku bombu, idealnog omjera masnoća i šećera. Voda i čaj ispiru dobru floru novorođenčetovih crijeva. Nemaju nikakvu nutritivnu vrijednost, a kao takvi, prazni ispune bebin želudac, prividno daju osjećaj sitosti i pomjere termin dojenja što utiće na usporavanje i smanjivanje majčine proizvodnje mlijeka. Oni ne samo da nisu potrebni, već se mogu pokazati i kao uzrok onih problema koje vi pokušavate njima riješiti, dakle štetni. Ako dojite, ne dajite novorođenčetu ništa drugo!
|
|
|
|