Yuna -> RE: Zdravstveno osiguranje (8.5.2007 14:11:21)
|
ne znam sta cu. zabrinuta sam. isla sam u zavod za zdravstveno osiguranje i dala mi je cijelu listu papira koje treba nabaviti da bih dobila zdravstveno...treba cak vise papira nego za vjencanje...uh kao da sam dosla s drugog kraja svijeta,a ne par sati voznje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley7.gif[/image]. kao drugo ja se ne zelim odjaviti u hrvatskoj za osiguranje i tu dolazi do problema. mislim da nisam za to jos spremna, pogotovo jer mi je tamo tetka doktorica i sta god treba ona ce se stostruko vise potruditi. takodjer se plasim da ne ostanem bez ijednog na kraju jer koliko treba toga obaviti tko zna kad cu biti gotova s tim. a trece je da onda necu moci dobiti pare za porodiljski iz hrvatske koje sam vec pocela ganjati. e sad...ne znam sta da radim... zar nema neka mogucnost za lijecenje stranaca??? to mi je logicno da bi trebalo postojati. mislili smo da mozda ipak odem roditi u zagreb, i sto se tog tice meni je to sasvim prihvatljivo osim nekoliko grozniiiiiih sitnica,a to je da ne mogu tempirati vrijeme za porod što znaci da cu morati biti u zagrebu dugooo vremena bez svog muzica što je katastrofa...s tim da dodam da to znaci da cu biti predugo u blizini mame što je jos veca katastrofa. takodjer voljela bih da on prisustvuje svemu tome, a ne mama, tetka itd...koje u meni samo izazivaju nervozu i paniku koju ja ne mogu smisliti. problem je sto i dijete kad se rodi treba neke dokumente koje opet treba onda naganjati i meni se cini da bih u tom slucaju trebala najmanje mjesec dana konstatno biti u zagrebu-ponavljam s MAMOM pod istim krovom sto je za mene nepodnosljivo. ipak postoji i pozitivno za zagreb-ja cu se nekako psihicki osjecati sigurnije jer je to moj grad, a i isla sam do sada tamo na preglede. eh sta da radim?
|
|
|
|