rugeisha -> RE: Herpes na oku! (12.2.2017 9:29:38)
|
Kod herpesa na oku i u oku se ne ide kod dermatologa, već to oftalmologa. Ako mislite da će vam to ikad proči, neće. Herpes je virus i on se samo smiri na neko vrijeme. Ja sam ga dobila ispod oka kao dijete, nakon toga je otišlo do spojnice i zatvaralo mi oko, da bi na kraju ušao u oko i ostao tamo preko 10 godina. Stvorio mi je ožiljak i oduzeo dio vida. Znali su mi ga liječit po 1-3 mj, dok mi jedna specijalistica nije preporučila da nabavim Virgan gel iz neke strane države. Nabavila sam ga i zadnji put kad se u oko vratio stavljala i prošlo je za PET DANA! Prethodno sam liječena Tobrexom, Maxitrolom, Virolexom, tabletama i još bar jedno 10 ljekova. Virolex koji se inaće prepisuje za herpes u oku, nadražuje oko(bar moje), meni je oko suzilo, smetala me svjetlost, grozno. Taj gel me spasia, i evo miruje već skoro dvije godine. No, prije tri dana sam se probudila sa crvenim kapkom, na kraju je ispalo da je herpes napokon prošeta izvan oka i da se preselio na gornji kapak. U principu ružno izgleda, no bolje je za oko. Bar mi neće više oštečivati vid. Ako kome treba stručni savjet u vezi herpesa u oku, nek pita. Stručnija sam i od specijalista, prostudirala sam herpes oka u zadnjih 14 godina. Jednom doktoru sam došla na samom početku herpesa i rekla crveno mi je oko, imam herpes. On me gleda i kaže ne vidim ga. Morao je zvat drugog doktora koji ga je uspio vidit, ali bio je toliko mal i sami početak njega da ga je teško bilo vidit, no ja sam znala. Neko ko je prethodno imao herpes u oku, točnije herpes rožnice zna da samo ako se oko zacrveni i ne prodje nakon spavanja, hitno kod specijalista.
|
|
|
|