Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pitanje: Upravo sam se zalila ključalom vodom po lijevoj ruci, najviše po palcu i kažiprstu... Boli... Držala sam nekih desetak minuta pod hladnom vodom, a onda namazala pastom za zube - to sam negdje pročitala da izvlači opekline. Zanima me, ako iko zna, kako ću znati da kućne čarolije nisu dovoljno i da moram doktoru? Hvala svima unaprijed.
Moj ti je savijet ako ikako mozes doci do LJILJANOVOG ULJA on je zakon za sve moja je kolegica se po citavom tijelu zalila kljucalom vodom i mazala se sa tim i nije ostala ni flekica od opekotine ja sam sebi to napravila za takve slucajeve najbolji lijek
ja bih isto tako ppsutupila...nadam se da se nece pojaviti plik...ako se pojavi onda bih otisla doktoru da se nesto ne bi inficiralo ...da ti zavije ruku.. bas mi je zao
ljiljanovo ulje..... bebe ti si žena domaćica...nek ti bude nauk da napraviš sebi ljiljanovo ulje ljeti... vjeruj opekline rješava... da probaš nazvati apoteku dežurnu možda imaju u vidu eteričnih ulja na prodaju...znam da je Luch radio...ne znam koliko je kod vas zastupljen.
Pitanje: Upravo sam se zalila ključalom vodom po lijevoj ruci, najviše po palcu i kažiprstu... Boli... Držala sam nekih desetak minuta pod hladnom vodom, a onda namazala pastom za zube - to sam negdje pročitala da izvlači opekline. Zanima me, ako iko zna, kako ću znati da kućne čarolije nisu dovoljno i da moram doktoru? Hvala svima unaprijed.
Žao mije što nisam vidjela tvoj post juče. Dakle, recept koji 100 % pomaže - staviti sol, u početku peće, nakon dva tri sata se ne vidi ni ožiljak niti bilo šta.
Pored bolnog nicanja umnjaka, maloprije sam se sprzila vrelom vodom i to po stomaku! Na jednom mjestu je samo crvena koza i ne boli mnogo, a na drugom je izrastao plik. Nije veliko, promjer oprzenog mjesta je mozda 2x2cm, odmah pored pupka, i u sredini je mali plik. Booooliiii... Mada sam ja vise placka nego sto boli ali dobro... Nisam isla dr. Posula sam hladnom vodom kada sam se tek oprzila, i drzala mokar peskir nekih 10ak minuta, namazala jekodermom, a evo maloprije i bjelancetom... Vidjecu kako ce biti... ne znam trebam li do dr ici??
Plik nije velik... recimo kao malo vece zrno graska, ako dobro vidim.
Vidjecu za to ulje, znam da je dobro, samo ne smeta mi ni da mi ostane oziljak, samo da se sta ne zakomplikuje... Uhhhhh koja sam ja placka i strasljivica...
Adana ako imas vazelinskih gaza stavi na plik...Mojoj seki je pomoglo, ona je kad je bila mala pala i uleti u rernu( baka przila kafu i seka trcala zapne na komad itisona ispred sporeta padne i zalijepi se facom na vrata sporeta) Stara joj stavljala vazelinske gaze i sad nema ni jednog plika
Marina draga lijepo sam se preznojila kada sam procitala... uhhhhh....
cutii to je horor bio, sjecam se da je mjesec dana ko mumija zamotana bila u gazu , ali nije ni jedan jedini oziljak ostao evo maloprije sam pricala sa starom kaze da je koristila i jekoderm kremu tada
ja sam se oprzila vrelim uljem po nozi i odmah namazala PURELANOM koji sam kupila za bradavice. Za sat vremena, opekotia je bila svijetlo roza boje, a sutradan se nije vidjela. Pokusaj.