acudesa -> RE: Temperatura pa osip. (27.8.2010 23:25:24)
|
Neki, zao mi je...i mi smo bili bolesni...nisam imala vremena ni volje ni da pisem evo ovo sam ti nasla... SPREITE MALOKRVNOSTKako biste uneli gvoe u organizam, jedite to vie crvenog mesa, mahunarki, itarica, tamnozelenog povra i suenog voa. Evo nekoliko primera hrane bogate gvoem: lisnato zeleno povre kao to su spana, brokoli, graak, jaja, smei pirina, obogaena testenina, digerica, suve ljive, groe, sok od vinje.KOJA HRANA JE BOGATA GVOEM?Gvoe se javlja u ishrani u dva oblika: prvi se oznaava kao hem i nalazi se u proizvodima ivotinjskog porekla, a drugi se nalazi u biljkama. Gvoe ivotinjskog porekla apsorbuje se mnogo bolje, mada apsorpcija umnogome zavisi od ostale ishrane. Gvoe biljnog porekla apsorbuje se mnogo bolje kada je u kombinaciji sa onim ivotinjskog porekla. Spana sadri dosta gvoa, ali se ne sme kombinovati s mlekom, jer kalcijum spreava njegovu apsorpciju, dok je vitamin C olakava. Preporuuje se porcija od 200 grama mesa dnevno, koju treba dopuniti spanaem ili jajetom. Vano je naglasiti da kafa ili aj posle jela umanjuju apsorpciju gvoa.
|
|
|
|