Hanady RR -> Podrška našoj forumašici <3 (29.7.2013 11:04:41)
|
Drage moje, kao što smo već na niz tema dobili informaciju o zdravtvenom stanju sina naše forumašice Sonje koja je preživjela svojim hrabrim majčinskim srcem nedavnu bol gubitka jednoga djeteta, pokrenut ćemo aktivnosti da sadašnji put u dijagnosticiranju bolesti dječaku od 2 mjeseca i liječenju istoga olakšamo na jedini mogući način od strane nas. To je najmanje što mi kao majke, one koje želimo to biti i jesmo učinimo za porodicu koja vodi novu borbu za zdravlje djeteta pored sina kojega imaju iz generacije 2009 godine. Za sada znamo da se maleni izgorio sa meninigitisom ( koji je bio koban za njegovoga brata [sm=smiley13.gif]) i da je sada ostalo na tome da je dijagnoza agamaglobulinemia no ista nije potvrđena kao konačna pa je dijete u strogom karantinu sa majkom gdje se čuva od virusa i bakterija koje mu mogu naškoditi. U toku su aktivnosti koje roditelji sama provode sa ljekarima iz regije i inozemsta pismenim i telefonskim putem uz predočenje nalaza za utvrđivanje tačne dijagnoze...do tada na nama je da olakšamo koliko možemo dane pred njima u uspostavljanju dijagnoze. za sada dijete jeste na gamaglobulinoj terapiju i sreca ne moraju je placati jer kosta oko 800KM 1 terapija a prima svakih 14 ili 21 dan, no to nije zasigurno jedini trošak. Naše malo njima će olakšati put u kome će dijagnozu uspostaviti i odrediti pravičnu terapiju da naša dječak bude dobro i zdravo svojim roditeljima i svome starijem braci. Sa svime u vezi biće u toku dana postavljen broj žiro računa ( njihov direktno) na koji možete uplatiti sredstva kao podršku. Imat ćemo i niz aktivnosti kao i prije kojima ćemo ovu podršku učiniti jačom. Prva do njih je sljedeći baby bazar, gdje će se prikupljati novac u humnitarnu kutiju te ćemo zbirno uplatiti na direknti račun koji ćemo dobiti. za našu drugaricu i njenu dječicu ništa nije problem, mi smo RR [sm=smiley27.gif]i ona zna da nas uvijek ima za sebe[sm=smiley31.gif] [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|