Lejla Ka -> RE: Školski kalendar za KS 2013/2014 (25.7.2013 11:55:11)
|
IZVORNA PORUKA: Skvo RR IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: mama_alma da li sam shvatila kako spada, znači sva djeca bez obzira na ime i prezime neće ići u školu za Barjar, Božić i Vaksrs, Meni je to sasvim ok. Meni se čini da smo se mi zato i borili [sm=smiley1.gif] Nisu mi baš nagodni ti "iznenadni" slobodni dani od škole (hvala Bogu na nanama), al mislim da je ovako jedino OK. Nisam sigurna da shvatam poentu, borbe....ako smo se borili da svaki kanton zasebno utvrdjuje svoje planove, neradne dane i slicno, a da federacija utvrdjuje praznike i neradne dane generalno, onda to nije moja borba bila... Ja sam svakako za neradne dane za vjerske praznike ali smisleno sa izmjenom svih seta zakona i podzakonskih akata, na ovaj nacin se samo pokazuje glupost kantona sarajevo, federacije i generalno ustrojstva ove drzave. To nije moja BORBA bila. Mozda za par godina i ja nekim dekretom proglasim da je u mojoj kuci neradni dan petkom, i da tada niko ne ide u skolu, na posao i slicno.... Ih, ti ode u dubinu zakonske regulative [sm=smiley36.gif] Ja sam sasvim plitko mislila da smo se borili da svima bude isto, pa i za praznike onih drugih. Jer za Bajram škole regularno nisu radile u cijelosti, ni za pripadnike drugih vjeroispovjesti (osim možda KŠC-a).
|
|
|
|