RE: Muke po hurmašici :) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

bebaa -> RE: Muke po hurmašici :) (27.7.2013 23:44:45)

bujrum na hurmašice [sm=sad.gif].....nisu moje nego one kupovne ali su mrak......[sm=sad.gif][sm=sad.gif]

ja ih baš volim one obične bez modernih dodataka.....[sm=smiley1.gif]

škorpija -> RE: Muke po hurmašici :) (27.7.2013 23:46:24)

kad baš, baš nema ništa drugo, onda se kaže, e daj one hurmašice što stoje sedam dana

bebaa -> RE: Muke po hurmašici :) (27.7.2013 23:54:55)

IZVORNA PORUKA: škorpija

kad baš, baš nema ništa drugo, onda se kaže, e daj one hurmašice što stoje sedam dana

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]ovo mi se ne može desiti.....moje oči to ne dozvoljavaju...gladne.....

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (28.7.2013 0:06:22)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Medić* -> RE: Muke po hurmašici :) (28.7.2013 0:09:21)

Ja nikada nisam pravila hurmasice ali volim ih s vremena na vrijeme pojesti, one pune orasima, sa grizom, negdje sam jela, preukusne.

bebaa -> RE: Muke po hurmašici :) (28.7.2013 0:11:36)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: bebaa

bujrum na hurmašice [sm=sad.gif].....nisu moje nego one kupovne ali su mrak......[sm=sad.gif][sm=sad.gif]

ja ih baš volim one obične bez modernih dodataka.....[sm=smiley1.gif]

E ne znam šta je gore...to što ih mahsuzile spremate ili to što ih kupujete[sm=jezicek.gif]

ma vi krajišnici nas ne razmete........[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

canim -> RE: Muke po hurmašici :) (28.7.2013 2:49:48)

IZVORNA PORUKA: zinanina

Ja do nedavno nisam voljela niti pravila hurmašice.

Sad ih volim i nekad ih pokušam napraviti.[sm=jezicek.gif]

Ali kad se radi o hurmašicama uvijek mi naumpadne komentar M moje kolegice.
On kaže da mu nema ništa gore, nego kad ode kod nekoga u goste a iznesu mu hurmašice.
Kaže: to govori, koliko se domaćin nevoljko pripremao za to druženje, ono kao zblebaću šta bilo , svakako mi nisu važni.[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=sad.gif] uzas...ja spremam hurmasice i kad mi gosti dolaze a posebno ako se radi o starijim osobama, nekako mi normalno da im iznesem nesto agdali, znam da oni vise vole klasicne kolace nego ove kremaste [sm=smiley1.gif]

Medic te sa grizom su one turske sekerpare mmmmm i like....

Hannica -> RE: Muke po hurmašici :) (28.7.2013 11:10:04)

Ja volim hurmasice, ali ove dobre kao kod Salcinovica, ne volim one mecave, moraju biti bas tvrde, to su ove sto se prave s maslacem i moras biti strucan da ti uspiju.[sm=smiley36.gif]
Hurmasice "piju" puno kafe, ja hurmasicu bez minimum dvije soljice kafe ne mogu pojesti.[sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Muke po hurmašici :) (28.7.2013 12:01:26)

Pravim po ovom receptu
http://www.coolinarika.com/recept/897727/ i extra su.

Nedavno nisam imala oraha, a jele mi se, pa ih napravim sa lješnjacima i doam malo kokosa, uf što su te bile dooobre, od sad ću ih tako praviti.

Inače, volim sve zalivene kolače . Dok sam bila mlađa nisam, ali sad ih obožavam.

madam x -> RE: Muke po hurmašici :) (28.7.2013 12:09:18)

Ja pravim po ovom receptu i super su:

2 fildžana šećera
2 jaja
2 fildžana ulja ili otprilike ta količina margarina
2 kašike kisela pavlake
brašna po potrebi ( vjerovatno oo 400 g)
malo praška za pecivo

eh ja dodam obavezno oraha ili kokosa .

agda:
6 fildžana šećera
8 fuldžana vode
čim prokuha smakn uti sa vatre.

Ja zalijevam vruće mlakim.

MicoTico -> RE: Muke po hurmašici :) (28.7.2013 12:19:23)

A ja mlake hurmašice vrućim[sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Muke po hurmašici :) (28.7.2013 12:21:38)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

A ja mlake hurmašice vrućim[sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ma ja misli da je to sve isto, to neko bez veze lupio, ne bi valjalo samo da su hurmašice hladne a sve ostalo je OK.

moja mama zalijeva vruće hladnim.[sm=jezicek.gif]

damma -> RE: Muke po hurmašici :) (28.7.2013 12:21:53)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Pravim po ovom receptu
http://www.coolinarika.com/recept/897727/ i extra su.

Nedavno nisam imala oraha, a jele mi se, pa ih napravim sa lješnjacima i doam malo kokosa, uf što su te bile dooobre, od sad ću ih tako praviti.

Inače, volim sve zalivene kolače . Dok sam bila mlađa nisam, ali sad ih obožavam.

ove mi se cine dobre..
i ja volim sve zaliveno, i sto sladje..
sto kazes nisam dok sam bila mladja a sad ma evo mi pjena na usta..

Crnkica -> RE: Muke po hurmašici :) (28.7.2013 12:27:35)

J pravim raznorazne hormašice,al uvjek je agda ista i nekuham je nikad,
pola kg šećera umutim sa 2 čaše vode i dobro izmješam dok se šećer ne rastopi..

bebaa -> RE: Muke po hurmašici :) (28.7.2013 17:16:33)

mati mila što nas hurmašice handre....baš smo na mukama.....[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

canim -> RE: Muke po hurmašici :) (1.8.2013 23:27:02)

Ja stavljam jogurt u tjesto i budu ukusni mmmmm

Sad sam procitala recept od micotico sto je postavila, i ja pravim isto i budu bas ukusni i socni [sm=smiley1.gif] samo sto stavim cijeli p.p i nekad znam duplu mjeru agde praviti da mi bude socnije, cini mi se meni je jedna mjera oko 400 secera i isto toliko vode, samo ja uduplam [sm=smiley1.gif]

ljubičica 28 -> RE: Muke po hurmašici :) (2.8.2013 8:13:56)

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: tobleronica1

Neki dan sam kod Salčinovića (Zenica) jela hurmašice.
Savršene ,tope se ustima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
Zeničanke,znate sigurno o kakvom ukusu hurmašica govorim

Ima li neka dobar recept za hurmašice?
Ove Salčinove mi danima ne izlaze iz glave [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Znam napraviti one obične,vulgaris

Ali, ove koje sam probale imaju poseban okus
Čak mi ima šmek  na “pečeni šećer” i biljni mrs.

Neka mi neka pomogne da se riješim opsesije [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
(ili sam trudna) .

U suprotnom ću pravac u slastičarnu,kupiti tepsiju hurmašica
i jesti dok ne crknem

Eto, dokle je došlo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Upravo ovakve sam sinoć jela kod mame na iftaru [sm=smiley36.gif] Moja mama ih pravi samo s maslacem, i baš se bukvalno tope u ustima i imaju taj šmek o kojem govoriš. Pitat ću je večeras za recept, znam samo da u njih ide jedino maslac i da ih izađe jako malo [sm=smiley36.gif]

Napokon sam je pitala [sm=smiley36.gif]

U ove hurmašice ide samo maslac, jaje i brašno (šećer ne, prašak ne, niti bilo kakvi ostali dodaci), agda standardna i limun na kriške preko njih. Za ove hurmašice stvarno moraš biti majstor [sm=smiley36.gif] Ali da su savršene, jesu [sm=bravo.gif]

A ni ja obične hurmašice ne volim, mogu pojesti samo jednu kad sam gladna. Dok bih za jednu ovakvu zamijenila bilo kakav kolač [sm=smiley1.gif]

Misty_mama -> RE: Muke po hurmašici :) (2.8.2013 8:38:27)

Ja ih pravim po ovom receptu

- 2 jaja
- 100 gr. putera
- 1 šolja šećera
- 1 šolja griza
- 1 šolja kokosovog brašna
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 šolje brašna

Agda : 3 čaše šećera
3 ,5 čaše vode

Umjesiti jaja i omekšali puter, zatim dodavati sastojke po redu kako je napisano. Praviti hurmašicu i staviti da se peče na 200°C . Kada je hurmašica dobila finu boju izvaditi i zaliti sa hladnom agdom. Agdu ne kuhati nego izmutiti šećer i vodu kašikom. Šećer se mora potpuno otopiti u vodi.

Ko god ih je probao, bio je oduševljen, a mm, koji inače nije ljubitelj slatka, tamani ih samo tako [sm=smiley36.gif] Dobije se poprilično smjese, a i tokom pečenja narastu, pa ja često napravim samo pola od ovoga.

chantal -> RE: Muke po hurmašici :) (2.8.2013 11:45:22)

IZVORNA PORUKA: škorpija

[sm=smiley36.gif]

Volim ih s vremena na vrijeme pojesti,kad ih neko iznese [sm=smiley36.gif] ali da bi mi ikad naumpale- ne bi [sm=smiley1.gif]

Probala par puta napraviti,nisu baš uspjele i odustala.

tobleronica1 -> RE: Muke po hurmašici :) (3.8.2013 8:39:44)

Hvala vam na instrukcijama :)
Imam malo slobodnog vremena da vam se javim
Nisam ni ja bila neki ljubitelj hurmasica.
Ali, kada mi je doktor zabranio,
dobila sam neodoljivu potrebu da ih tamanim :)

bebaa -> RE: Muke po hurmašici :) (12.1.2014 17:29:24)

[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
moj drugi pokušaj u životu i uspjele su...........mnjaaaac...ukusne,sočne.......[sm=zz_skip.gif]
mada sam uzela sastojke iz 2 recepta,onako odokativno........[sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif]
ma bitno je da niko neće polomit vilicu.............[sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]