jasmin -> RE: Ženska imena (28.11.2010 22:24:42)
|
IZVORNA PORUKA: mama75 Bas me zanima ime Medina, cula sam jednom da znaci "duzna, zaduzena". Je li to tacno? I ove koje zive u arapskim zemljama ili znaju arapski jezik molim da mi kazu je li "pravilno" Ajša ili Aiša? Ja sam u 1. trudnoci od momenta kada sam shvatila da sam trudna "znala" da je u pupi Ajša. I kada je dr potvrdio da je curica bas mi nesto bilo drago. Tako je moja beba bila Ajša sve do njenog 7. dana kada sam se predomislila jer je mm rekao da je "pravilno" Aiša, ubjedjivao me u to i ja se predomislim jer mi Aiša nesto i nije tako lijepo kao Ajša. Imala sam tada jos 2 opcije za ime, pa mi nije bilo tesko da se predomislim. A 2. kcerka je dobila to 2. "rezervno" [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Medina znaci grad :). Sto se tice imena Aisa-napisano je i pravilno.S tim da se ne cita Aiiisa(dugo iii) kao sto kod nas u BiH izgovaraju.Cita se kratko i=tako da zvuci kao Ajsa.Ajsa je izvedenica od imena Aisa.Dakle,slobodno daj ime Aisa i ne dozvoljavaj da je zovu Aiiisa sa dugo iii,vec Aisa kratko kako je ustvari i pravilno :).
|
|
|
|