Cvrle -> RE: a sta sa "potplacivanjem" babica (4.2.2008 12:03:01)
|
Iskustvo moje prijateljice u Općoj bolnici je bilo predivno. Bez obzira na tezi porod, sestre su prema njoj bile super, vodile je da se okupa, donosile bebu, a nije im dala ni feninga. Mislila je da da nesto sestri koja je obukla bebu pred izlaz, ali je ispalo nekako da ni to nije uspjela. Nije ni castila, ali se sve fino zavrsilo. Valjda je u Opcoj manje pacijenata pa imaju vremena da se posvete njima ona kako to prilici. A i da se razumijemo, ta moja prijateljica nije "vristala" pa je mozda i to imalo uticaja. Ma glupost je to sto pored svih muka i briga koje nas cekaju pri porodu, umjesto da se skoncentrisemo na to kako se sto lakse poroditi i "uzivati" u tom trenutku, mi moramo razmisljati kakve ce sestre biti prema nama u zavisnosti od toga jesmo li dale sta ili ne. A na kraju krajeva, ja to ljudi ne znam. I kada da potrefis, npr. das jednoj babici dok cekas na porod, a ono zavrsi se njena smjena, ti jos nisi otisla u salu, sta ces onda??? Cascenje i MUSTULUK su drugo, to je donekle i u redu, jer to je nas obicaj (balkanski). Ali nazalost, kao sto je vec neko rekao, to "naknadno" i ne igra neku ulogu ako naletis na "osoblje" kojima je draze unaprijed.
|
|
|
|