samedi -> RE: dnevna kolicina guste hrane??? (10.12.2010 15:10:58)
|
Ja imam problem i sa gustom hranom a i sa mlijekom,jednostavno nemam nacina da je natjeram da pojede koliko treba. Ujutro oko 7-8 se budi i pije 120 ml mlijeka,cesce i manje,ja joj napravim 120 a ona popije koliko hoce,skoro nikad ne popije sve. Onda nakon sat i po,ili nakon dva sata joj dajem mlijecnu kasicu kao dorucak,pojede jako malo,napravim joj pola male zdjelice ona pojede pola od toga. Onda ide spavanje i budjenje oko 12 kad opet pije 120ml mlijeka ,oko 3 opet pije mlijeko i oko 5 joj ponudim vocnu kasicu ili povrce za veceru-opet pojede isto kao za dorucak. Nakon toga opet pije flasicu oko 7-8 nekad cak i oko 9 i onda ide na spavanje. Znam da je to jako malo mlijeka kolicinski i malo guste hrane,ali kako da je natjeram da popije vise mlijeka? Ili da joj dajem vise guste hrane? Da joj uvedem i rucak? Sumnjam da bi vise pojela nego sada. Namjerno napravim pauzu izmedju flasice i kasice ne bi li ona vise pojela ali to se ne desava. Kad pojede kasicu dam joj mlijeka da se napije umjesto vode,ne bi li bsr malo vise mlijeka popila a ona samo malo popije i gotovo,ali zato se nece okaniti flasice dok ne popije sok,koji joj skoro nikad ne dajem jer znam da ce ga popiti naiskap a znam i da moze vise pojesti i popiti mlijeka ali jednostavno nece! Cim se malo zasiti ona pocne kenjkati i nece da proguta zalogaj. Ovaj problem traje vec mjesec i po,skoro dva mjeseca. Oduvijek je slabo pila mlijeko ali mislila sam da ce vise htjeti jesti. Sve sto sam joj smjela dati da jede davala sam ali nema nista sto ona posebno voli da jede pa da smaze sve,osim banane ali ne mogu joj davati bananu svaki dan,trebalo bi i nesto drugo da pojede. Sta da radim,ima li neko prijedlog?
|
|
|
|