RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

nikita -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (9.1.2009 20:36:41)

Ja sam par puta koristila Calgonit ali sam zbog skupoce presla na Likvi tablete all in 1 i ne vidim nikakvu razliku!!!

Nana_Ze -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.1.2009 13:11:24)

Ja koristim somat tablete i jako sam zadovoljna. Kupujem XXL pakovanje , 75 tableta, 30 KM. Ovo sa sircetom je super ideja, probat cu!
Meni je stalno upaljena lampica za sol. Stavim sol, i nakon samo dva pranja se lampica ponovo upali. Ja mislim da masini fali soli samo u blizini tog senzora, pa da je to razlog zbog  kojeg je lampica stalno ukljucena, jer nemoguće da zafali soli tako brzo?!! Inace kod mene je Beko masina. Tako mi je isto i kod mame i kod svekrve...Inace sudje se bas sjaji i to je jos jedan pokazatelj da joj ne fali soli, sta vi mislite?
Meni je masina olaksala zivot, ne znam kako bih bez nje, ja znam staviti i tepsiju da se opere, tave, cak sam stavila jednom i bakrenu džezvu, ali je izgubila sjaj, pa sam je molrala ribanjem vracati u život.:) Znači naguram svee osim bakrenog posuđa.

nikka -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.1.2009 15:24:21)

IZVORNA PORUKA: Nana_Ze

Meni je stalno upaljena lampica za sol. Stavim sol, i nakon samo dva pranja se lampica ponovo upali. Ja mislim da masini fali soli samo u blizini tog senzora, pa da je to razlog zbog  kojeg je lampica stalno ukljucena, jer nemoguće da zafali soli tako brzo?!!

A koliko staviš soli?
Ja naspem do vrha,ono pakiranje od 1,5kg mi stane skoro cijelo ostane malo na dnu kutije.

Nana_Ze -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.1.2009 21:58:10)

To moj muz radi, stavi cijelo pakovanje, ne znam koliko dodje, otprilike toliko koliko si rekla. On napravi otopinu s vodom i naspe dole gdje treba. Jeli i kod tebe Beko?

nikka -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (13.1.2009 12:14:30)

Kod mene je gorenje,ali nema veze čudno mi da tako nedjeluje sol.
Ja sipam nerastvorenu  u spremnik za sol u kome se nalazi voda i kad izađe sva voda van a sol dođe do vrha zatvorim,tako mi bude 2 mjeseca nepali se lampica.

Blue rose RR -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (13.1.2009 13:39:51)

I ja so stavljam kao nikka, bez ikakvih rastvaranja i haman cijelu kutiju istresem u spremnik, te sam rahat ...hmm...nemam pojma koliko, ali dovoljno da zaboravim na nju.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

M kao Mama -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (13.1.2009 13:50:15)

Allah selamet, glavu bi stavila nam panja da sam pisala na ovoj temi, ali nejse, kod mene je Beko mašina i od prvog pranja redovno koristim so za mašinskopranje, ilampica se upali u pola godine, više i zaboravim kada naspem so, koristila sam sve moguće tablete, ali zadnje sam uzela DM-ove i dobre su. Mislim da ću ostati na njima, jer su prikladne cije i dobo su se pokazale.

neku noć sam bila kod komšinice na naselju, kod nje je Gorenje mašina ugradbena i veli nije stavila so, rekao joj momak što je montirao da ne treba, pa sam malo ostala zbunjena,

larina -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (13.1.2009 14:17:30)

kod mene je simensova isto sipam so iz dm-a calgonit i dobar je,a kad perem one tabs-tablete,a nekad naspem koju kap i tecnog deterdenta-mada netreba,ali mi lijepo usjaji sude i bude lijepo isuseno

mala86 -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (10.7.2014 16:37:05)

ajd da malo ozivim temu

koje tablete uzimate?
mi imamo masinu,ali sam je dosad koristila svega par puta,nestalo mi je tableta i ne znam koje da uzmem!znam da su somat i calgonit najbolje,ali imaju li jos kakve?

prijateljica koristi iz dm-a i neki dan sam vidjela bijelo po casama,sad dali je to od masine ili njih [sm=zmeden.gif]

Galicia -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (10.7.2014 20:58:35)

Ja koristim ove tablete.
http://www.goodhousekeeping.com/cm/goodhousekeeping/images/JL/cascade-complete-pacs-dishwasher-detergent-1111-lgn.jpg

A isto tako moras sipati i ovaj ispirac, da ti ne ostaju te bijele flekice.
http://media.cascadeclean.com/us/cascade/public/static/images/product/details/ProductDetailBanner/Products/product_detail_275x328_Cascade_Platinum_Rinse_Aid.png

salmy -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (10.7.2014 21:07:26)

Probala sam skoro sve koje se nude..sve su u 10 deka vjeruj,malkice mi pretezu fery sudje bukvalno blista,ali niste narocito puno nego prije

Gali ne koristim to sto ce mi?zar treba

visnjica1 -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (10.7.2014 21:11:14)

IZVORNA PORUKA: mala86

ajd da malo ozivim temu

koje tablete uzimate?
mi imamo masinu,ali sam je dosad koristila svega par puta,nestalo mi je tableta i ne znam koje da uzmem!znam da su somat i calgonit najbolje,ali imaju li jos kakve?

prijateljica koristi iz dm-a i neki dan sam vidjela bijelo po casama,sad dali je to od masine ili njih [sm=zmeden.gif]

Ajla meni je najbolji calgonit oristim sol, tecnos za sjaj i tablete one nove calgon finish u prodvidnim plasticnim kesicama ima od limuna i plave za mene su najbolje

Galicia -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:03:23)

Gali ne koristim to sto ce mi?zar treba

Nisam ni ja koristila dok mi strina nije rekla. [sm=smiley36.gif]
I primjetim razliku, od prije i sad.
Nije skupa flasica, a jednom naspijes u masinu i bude iha haaa. A ne potrosis cijelu flasicu.

Hannica -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:09:14)

IZVORNA PORUKA: mala86

ajd da malo ozivim temu

koje tablete uzimate?

niste

Iz dm-a one u vodotopivoj foliji, ne one najjeftinije.
Ja koristim one koje su na sniženju.
Trenutno imam finish, somat i likvi.
Sve isto s....
A od finisha sam čudo očekivala. [sm=smiley36.gif] No, ne vidjeh ga.[sm=jezicek.gif]

Hannica -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:10:15)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ja koristim ove tablete.
http://www.goodhousekeeping.com/cm/goodhousekeeping/images/JL/cascade-complete-pacs-dishwasher-detergent-1111-lgn.jpg

A isto tako moras sipati i ovaj ispirac, da ti ne ostaju te bijele flekice.
http://media.cascadeclean.com/us/cascade/public/static/images/product/details/ProductDetailBanner/Products/product_detail_275x328_Cascade_Platinum_Rinse_Aid.png

Ove izgledaju kao naše feri.[sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.7.2014 2:18:23)

[Sadržaj poruke je obrisan]

jasmin -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:19:35)

Somat, pola tablete svako pranje. Probala Likvi i nisam zadovoljna.

Hannica -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:23:45)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Jel i tebe sniženje zeznulo.[sm=jezicek.gif]

Hannica -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:24:33)

Jel i kod tebe mala mašina ili. ...?

jasmin -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:28:38)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Čojika mi, uz'o da proba. Velika mi je.
Mašina.

Hannica -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:30:23)

Mašina.

A zašto onda pola tablete? Kako prepoloviš onaj crveni krug na somatu? [sm=smiley36.gif]

jasmin -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:35:53)

Mašina.

A zašto onda pola tablete? Kako prepoloviš onaj crveni krug na somatu? [sm=smiley36.gif]

Bijeli krug [sm=jezicek.gif].
Uzmem veliki kuhinjski nož, naciljam i klepim po tableti [sm=jezicek.gif]. Nekad bude nejednako, ali onda ostavim manji dio za manje prljavo suđe.
Ostajale su mi muzge s čitavom, pa sam probala s pola i super mi opere, a nema muzgi. A baška što mi prva kutija još uvijek traje, pere već sigurno 8,9 mjeseci.

Edita1989 -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:46:46)

Ja koristim finish,so,tablete i onaj polish,zadovoljna sam,samo sto mi se znalo desiti da ostanu muzge...Sada procitah kako to Jasmin rijesi,tako da cu pokusati[sm=bravo.gif]

Galicia -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:55:06)

Ostajale su mi muzge s čitavom,

Meni su muzge ostajale prije, sad vise ne. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A kod mene masina praistorijska, da se razumijemo. [sm=jezicek.gif]

jasmin -> RE: Deterdženti za mašinsko pranje suđa (11.7.2014 2:56:42)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ostajale su mi muzge s čitavom,

Meni su muzge ostajale prije, sad vise ne. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A kod mene masina praistorijska, da se razumijemo. [sm=jezicek.gif]

NeJma ni meni sad [sm=smiley36.gif].

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>