Aquarius
|
Silver nadam se da je sve u redu. Evo i ja sam taman radila antitijela štitnjače, jer su mi poslije poroda hormoni totalno podivljali. Inače imam hipotireozu, pijem letrox redovno, i sve bilo OK do poroda. Prva kontola poslije poroda, koju sam uradila odmah poslije 15 dana, hormoni OK. Ali na drugoj mi svi pali, i TSH, i FT3 i FT4. Evo tačnih rezultata: Rezultat Ref. vrijednosti TSH-3rd 0,020 miU/L 0,47-4,64 Free T3 2,23 pmol/L 2,23-5,35 Free T4 14,15 pmol/L 9,14-23,8 Ovo je zbunilo i doktoricu, jer naravno, logično bi bilo da TSH na ovako niske hormone štitnjače raste a ne opada. Poslala me da uradim dodatne nalaze. Uradila sam antitijela, i sve je OK. Rezultat Ref. vrijednosti Anti-TG 1,29 IU/mL 0,00-4,20 Anti-TPO 1,70 IU/mL 0,00-5,60 Sad sam se naručila na UZ, pa ćemo vidjeti šta dalje. Ja ipak mislim da je ovo privremeni poremećaj poslije poroda, ali ću odraditi sve što doktorica kaže, čisto da sam mirna. Povećala mi je malo dozu Letroxa. Do sad sam pila 150 mg dnevno. Sad pijem jedan dan 150, a drugi 175 mg, i tako naizmjenično. Malo je ovo nezgodno jer se nekad pogubim, zaboravim koju sam dozu popila dan ranije, ali vidjet ćemo šta će biti na sljedećoj kontroli.
|