M kao Mama
|
IZVORNA PORUKA: Silver Pozdrav drage moje, Od avgusta sam na Euthyroxu 25mg, 2000 jedinica D3, 100mikrograma selena i odavno koristim fordex 500mg. Hasimoto, hipotireoza, inzulinska rezistencija, hronican nedostatak vitamina D i policisticni jajnici, visak kilograma, uglavnom cijeli paket Kada sam pocela piti eutirox prvo sam primjetila veliki gubitak kose, ali mislila sam posto je jesen da je to razlog tome...Krajem novembra sam krenula sa jednom dijetom, nije ustvari dijeta nego sam pocela bas paziti sta i koliko jedem, pojacala fizicku aktivnost, i za mjesec i po 6kg sam smrsala. Problem je sto sam otprilike u isto vrijeme ostala bez eutiroxa i dobila letrox i taj mjesec i po sam pila letrox.Kosa se oporavila, nokti ojacali... Sad sam ponovo na eutiroxu i zadnjih 10 dana ni grama nisam smrsala, cak sam 1 kg dobila... Da li je moguce da meni letrox bolje odgovara nego eutirox, ako svi govore da je eutirox kvalitetniji, djelotvorniji i da se bolje apsorbuje!? Ne bih na svoju ruku se vracala na letrox jer mi je moja endok. prepisala eutirox...letrox mi je dr. opste prakse dala dok bila, dok ne snadjem za eutirox... Ne znam sta da mislim... e sada ni ja ne znam šta da mislim, kod mene ti je slična situacija gledam tvoju ovo listu želja i pozdrava, s tim da sam ja na sioforu, a čudom se čudim kako me i štitna nije stigla, kaže dr. ko u bebe, al ne sikiraj se ta silna sikiracija negdje će drugo da nađe ventil. Helem, moja kćer pija letrox i ja sam mislila eto da probamo i eutirox, a tebe vodi dr. Zelija Velija, pretpostavljam, jer ona uvijek kombijuje eutirox i fordex. Ja sam probala i fordex, ali meni nije nikako godio, pa sam se vratila na siofor. On mi je puno efektniji.
|