Revati -> RE: Zaposlene mame i mame u kući... (27.12.2008 19:19:26)
|
Bila sam i jedno i drugo, 6 mjeseci na porodiljskom, 6 mjeseci radila od kuće, 2 godine išla na posao poslije toga, i sad sam tri mjeseca na trudničkom... Stvar je individualna. Ko ima dobru "infrastrukturu", tako ja zovem dobru podršku ljudi od povjerenja, kome se povremeno mogu dati djeca na čuvanje...taj se neko može lakše organizirati. Meni je najteže bilo kada sam morala ostavljati bolesno dijete i ići raditi, službena putovanja od nekoliko dana, rad vikendom, hronični umor...Opet kod kuće sam bila usamljena, zapuštena, ponekad loša majka jer sam od umora radila greške linijom manjeg otpora... Ja ipak ne mogu na štetu svoje djece zvrndati okolo, i ako ih nema ko kvalitetno pričuvati, radije neću nikuda...Pošto moj trenutni posao nikako ne ide uz porodicu, trenutno sam kod kuće. NE mogu da se pomirim da trebam roditi djecu ko neka mašina, odmah ih dati drugima i ići ganjati druge stvari u životu. Ipak, svaka mama treba imati neke trenutke koji je opuštaju i ispunjavaju, kad nije s djecom, jer iscrpljena i asocijalna, ne valja nikome, a najmanje svojoj djeci.
|
|
|
|