Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam radila lasersku operaciju očiju u Rusiji.Već 11 godina dioptrija ne raste.Ne bih imala poverenja nikome da dozvolim da mi operiše oči jer samo u Ruse imam poverenja, neprikosnoveni su što se toga tiče.
Kolika ti je bila dioptrija kada si radila zahvat, u kojem gradu si radila, koja metoda i koliko si imala godina u trenutku kada si radila korekciju i jos samo koliko ti je prije toga bila stabilna dioptrija ?!
Evo bila sam nedavno u poliklinici Svjetlost na pregledu, kazali su mi da sam idealana kandidat za operaciju, vjeorvatno su to većini rekli .
Uglavnom radili su mi neke preglede koje nisma nikad radila kod drugih oftamologa, i najvjeorvatnije idem na operaciju,
kazali su mi da su male šanse za vraćanje dioptrije, ali ako se bude vraćala da će to biti u prvoj godini nakon operacije i da će biti do -1, a nikako -4 koliko sad imam. ukoliko se dioptrija vrati rekli su mi da se će uraditi i ponov operaciju GRATIS
Važno je istaknuti da se laserom ne može poboljšati vid na oku, nego se samo uklanja dioptrija, odnosno potreba za nošenjem naočala ili kontaktnih leća. Postoji li slabovidnost ili ambliopija (kad je vidna oštrina s korekcijom manja od 100 posto), ostaje i nakon primjene lasera. Povratak na posao - Većina pacijenata može se vratiti na posao puno radno vrijeme već prvi poslijeoperativni dan. Rijetko treba pričekati jedan do dva dana prije povratka na posao. Ako je moguće, preporučuje se uzeti nekoliko dana odmora. Bavljenje nekontaktnim sportom može se nastaviti čim se osoba osjeća spremnom. Ako se bavi tenisom ili badmintonom, ili nekim od grubim kontaktnih sportova, mora zaštititi oči postoji li mogućnost udarca.
2. travnja 2009. godine u Poliklinici "Svjetlost", započela je nova era laserskog skidanja dioptrije Z-LASIK procedura.
Evo mene, dan poslije operacije, super vidim, samo mi je je još pomalo mutno. operacija nije baš bezbolna kako to predstavlajju, ali je vrlo kratka i nije teško za izdražeti. oporavak je najteži prvih dva sata poslije operacije, ostalo je ok.
uglavnom nisam se pokajala, samo mi je malo problem da se pazim udarca u oko, svako ko ima dvogodišnjaka zna kako je teško manevrtirati i izbjegavati iznenadne zagrljaje, bacanje i ostalo
Skorpija bas mi je drago zbog tebe Od moje kolegice se prijatelj operisao u subotu, juce su izlazili kaze joj da super vidi...i kao u naredne 2 sedmice ce se postepeno izostravati vid dok se ne razbistri u potpunosti....
...svaka cast Esmeralda kad si imala hrabrosti ja je stvarno nemam ,pogotovo nakon ovog tvog da je ipak bolno od koje dioptrije rade i koja je cijena tog zadovoljstva ..zelim ti brz oporavak i da ti se ne vrati dioptrija ponovo
ma nije toliko bolno, otprilike kao ginekološki pregled kad se uzima papa test ,
ne boli operacija, nego bole malo oni držači što ti drže oko širom otvorenim jer anestezija je u oku e ne oko oka, i malo smrdi onaj laser, kad radi slično kao kad ti kod zubara pale ono živo meso, malo smrducka, ali to traje 35 sekundi po oku, ali posje operacije da mi brufen i apaurin od 5 mg, uh kako me to umahalo jedva sam do kuće došla, jedva čeklala da spavam, i prva dva sata ili dok ne počne brušen djelovati bole oči, glava vilica, ali skontala sma da je to od napetosti koliko sma zube stisnula za vrijeme operacije.
uglavnom danas još bolje vidim, ma nejverovatno, stalno pipam oko sebe i tražim naočale, nikako da se naviknem
rade do -10 i do + 5, cijena je inače 3000 KM za oba oka, plus pregled 150, no mi koji smo se prijavili u prvih 100 pacijenata, dobili smo sve upola cijene
škorpijo..želim ti da ti se nikad ne vrati..dioptrija..ne kao meni...i ipak se ti malo pripazi..ja sam fasovala neku upalu dva mjeseca kasnije..strahota.. nemoj se izlagati nepotrebno naporu i nemoj ako vjetar puše bez sunčanica..hej..sad možeš da nosiš fensi šmensi sunčane cvike..one do pola face...
ne boli operacija, nego bole malo oni držači što ti drže oko širom otvorenim jer anestezija je u oku e ne oko oka, i malo smrdi onaj laser, kad radi slično kao kad ti kod zubara pale ono živo meso, malo smrducka, ali to traje 35 sekundi po oku, ali posje operacije da mi brufen i apaurin od 5 mg, uh kako me to umahalo jedva sam do kuće došla, jedva čeklala da spavam, i prva dva sata ili dok ne počne brušen djelovati bole oči, glava vilica, ali skontala sma da je to od napetosti koliko sma zube stisnula za vrijeme operacije.
uglavnom danas još bolje vidim, ma nejverovatno, stalno pipam oko sebe i tražim naočale, nikako da se naviknem
već sam opis zahvata me naveo da se pokolebam u svojoj odluci meni je pozlilo kad mi je doktorica pokušala staviti sočiva u oko, pa šta će mi tek od ovoga biti jeli vidiš ti to sve tokom zahvata? to što smrdi je najmanji problem
ma vidiš sve kroz maglu, nije tako strašno, ja se nisam pokajala i vrijedilo je i te kratke nelagode i para , al ja nisam znala šta me čeka pa mi je zato bilo teže, kontam ako čovjek zna šta ga čeka onda sve laše podnese, zato sam tako detaljno opisala samu operaciju. pa ja sma prije poroda na youtub-u gledala snimke porođaja ,al eto nije mi palo na pamet da potražim i snmke laserskog skidanja dioptrije
Moja kolegica je nedavno išla na pregled negdje na Ilidži, (izgleda da je ista klinika gdje je i škorpija skidala svoju dioptriju), rekli su joj da je "idealan kandidat". Ubrzo je imala lasersko skidanje dioptrije i prezadovoljna je. Svaki dan se iščuđava kako dobro vidi. Kao i škorpija, kaže da su joj više smetali ti držači za kapke, nego sama operacija! Druga kolegica je išla kod istog doktora i njoj su rekli da nije "idealan kandidat" te joj predvidjeli mogućnost vraćanja dioptrije kroz izvjesno vrijeme, ako bi sada skidala istu.