hmela
|
Evo da se javnem.U nedjelju sam otišla u bolnicu u pola 8 ujutro.Primili su me uzeli neke podatke uzeli bris nosa,presvukla sam se i otišla na 5-tu etažu(neki miksle da je to 5-ti sprat al nije).U sobi sam bila sa još dvije mlađe žene mojih godina.Jedna je imala slučaj kao ja znači laparoskopiju,a druga je na žalost imala da radi Konus. Predveče su nam uzeli anamnezu,dolazila je i teta anesteziolog i pitala nas neke osnovne podatke,a onda su nam uzeli jedno tri četiri bočice krvi i krv iz prsta.Za ručak smo pojeli samo neku supicu i to je to bilo za taj dan što se tiče jela.tečnost smo smjeli poti do 22:00h. i nakon toga ništa. Dobili smo poslije ruka odmah dvije tabletice i čepić i ubrzo nakon toga odmah izađete u wc.Ali to nije sve bilo je i klistiranje oko 21:30h. Onda smo se istuširale obukle njihove spavačice,jer to tako mora,al jako su udobne i čiste zaista. Naveče smo i nekako zaspale smirile se nakon cijele te tutnjaže taj dan brzo proleti. Ujutro je došao dr.Godinjak pitao nas dvije kada smo imali ZMi onda sam ja bila prva na redu.Sišla sam dole u salu skinula spavačicu(naga skroz moraš biti), ali dok sam čekala obukla sam neki mantil.Ali na žalost tek sam došla na red u 11:00h. jer je prije mene morala da "upadne" jedna nana jer je imala šećer.Poslije,moram priznati malo me je bilo strah uspavljivanja ali sve je super roišlo,smo kao neki trnci i ti već spavaš. Buđenje mi je bilo katasrofa nikako sebi nisam mogla doći,jedva sam se budila i činilo mi se kao da Umirem. Al i to se brzo završilo.Bila sam malo malaksala,al tu su sestre koje max.pomažu zaista i divne su nije im ništa teško i niko ne ronda,kao što ima u nekim slučajevima. Taj dan infuzija,čaj i supica,al pošto sam ja bila ošamućena ja sam primala samo infuziju,a na supu sam bila zakasnila jer je ona bila za vrijeme ručka,al ništa mi nebi ni značila,jern u infuzijama stvarno sve dobiješ i ništa ti ne fali. Ujutro je doša dr. i ništa nije govorio rekao je samo da će vidjet da dode popodne da me pusti kući,al pošto je imao operaciju nije mogao tek u srijedu,tačnije juče me je pusti poslije vizite i doručka da idem kući. Moram napomenuti da imaju i posjete od 15:00h. do 16:00h. i to odmah onaj prvi dan kada ostaneš,dan kada si operisana nema ništa jer nisi u stanju i primaš stalno ifuzije i već onaj treći dan jedino ako ne ideš kući,kao ja imaš opet posjete. I sada na kraju ono najvažnije da vam kažem da je mojadg.sljedeća: DG: Desni jajnik je skroz začepljen i ne postoji mogućnost da se ikako odčepi,na moje pitanje kako to? odgovor je glasio pošto ni tečnost koja se ubrizga da se vidi kakva je prohodnost nije mogla da prođe znači da ne može i da ne pokušavam,al da se ne sikiram jer to nije ništa strašno i da se može ostati u drugom stanju jer mi je drugi,lijevi,jajnik jakom prohodan,jajovodi su mi odlični i materica je super. Eto tako drage moje to je to od mene. Nadam se da sam nekome ko se priprema za laparoskopiju ponudila neke odgovore kojima su u dilemi,kao što sam i ja bila,a moje drage cuce s foruma su mi odgovorile.Ako ikome ikako mogu pomoći samo pitajte slobodno. SRETNO !!!!
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
|