lamama
|
Hvala budućamama na dobrodošlici, i želim nam svima sreću u borbi za našim bebicama. Danas sam vadila nalaz progesterona i prolaktina, i prolaktin je povišen pa me jemalo strah zbog toga (676, a gornja granica je 590, tako piše u nalazu, na 22 DC). Čekam nalaze briseva, a onda kod docenta, pa vidjet ću šta će mi reći. Što se tiče laparoskopije kod doc ide ovako, bar kako je meni bilo: prijem u bolnicu, izvade ti nalaze krvi na odjeljenju, ako nisi bila kod interniste pošalju te da vidi je li sve uredu. Obično operacija bude tu noć ili dan pa ne smiješ ništa jesti ni piti. Kada dođe red na tebe za operaciju, prvo te odvedu na intenzivnu njegu ( poneseš neke sitnice u neseseru i mobitel),a zatim se skineš i obučeš njihov ogrtač i kapu pa pravac u salu. Tu te pripreme za operaciju i brzo zaspeš. Nakon toga si ponovo u intenzivnoj, ako ima mjesta na intenzivnoj tu prespavaš, a ako nema vrate te na odjel, ako je sve dobro prošlo i oporavljaš se ideš odmah sutra kući. kORISNI SAVJETI: Ponijeti ogrtač topliji i tople čarape jer poslije opearcije bude strašno hladno, vlažne maramice, papuče, sinuti lak na nogama i rukama, obrijati se skroz, jer ako nisi onda te sestre doslovno ogule brijačem, čiste najlon kese ili nešto slično da možeš staviti na wc šolju, jer poslije operacije ne možeš čučati, flašu vode za svaki slučaj da ti zatreba, knjigu ili časopise, skinuti sav nakit ili pirsing, šminku naravno, ne smije biti ništa. Nadam se da sam ti pomogla sa malim savjetima, želim ti sreću da ti sve dobro prođe i što je najvažnije da nalaz nakon operacije bude dobar. Ne znam zbog čega ti ideš na laparoskopiju, ali meni je odstranjen desni jajovod pa docen želi vidjeti šta je sa lijevim, mogu li zatrudniti prirodno ili idem na ivf. Ja idem kod njega odmah iza bajrama, u četvrtak, čim budu brisevi. navijam za nas trudilice.