|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis...
21.10.2011 15:11:47   
emi7908
Al neka nama naše dječice, oni to kompenziraju samo jednim zagrljajem koji nema cijenu.

eeeee tako je user posted image

(odgovor članu leka)
Neposredna veza do poruke: 201
21.10.2011 17:56:55   
Rabi
Mi smo prevazisli tu fazu neckanja i nagovaranja da se operu ruke, zubi, da se piski....Sad kad dolazimo kuci, sam skida jaknu i ide u wc da opere rukeuser posted image Dusa moja maja!!! I poceli smo pustati da sam ode u wc da piski, ali ga pratimo i virimo kako to sve obavljauser posted image u fazi smo samostalnog oblacenja i obuvanja....obuvnje smo savladali...ali oblacenje nikako..Kad mu je volja obuce se a kad nije samo stenje i govori: ''Nece ovo nesto...zapelo mi....nije ovako....'' I onda mu mi ko fole pomognemo, ali ga u stvari mi obucemouser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu leka)
Neposredna veza do poruke: 202
21.10.2011 18:38:25   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Rabi

Mi smo prevazisli tu fazu neckanja i nagovaranja da se operu ruke, zubi, da se piski....Sad kad dolazimo kuci, sam skida jaknu i ide u wc da opere rukeuser posted image Dusa moja maja!!! I poceli smo pustati da sam ode u wc da piski, ali ga pratimo i virimo kako to sve obavljauser posted image u fazi smo samostalnog oblacenja i obuvanja....obuvnje smo savladali...ali oblacenje nikako..Kad mu je volja obuce se a kad nije samo stenje i govori: ''Nece ovo nesto...zapelo mi....nije ovako....'' I onda mu mi ko fole pomognemo, ali ga u stvari mi obucemouser posted image

I nas trogodisnjak slicno...ulazi na vrata i pravac pranje ruku.Obuje se sam,odjene,samo sto isto kao tvoj zna da stenje `kako ovo ide` ako je odjeca neizvracena,ili kad brzinski treba u wc pa skine hlacice te jedna nogavica ostane neizvracena i sl.Jos supicu ne zna kvalitetno jesti sam,prosipa,ali i to cemo savladati akobogda.
A cetverogodisnjakinja sve obavlja sama,s tim da je ona jedno izuzetno svojeglavo bice s kojim moram imati dosta strpljenja.Jako je temperamentna i sto zacrta tako radi pa nek` sve gori.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 203
25.10.2011 12:07:56   
ametist
Drage ženice
kako naučiti dijete da posprema svoje igracake?
Mi muku mučimo, vječito nered, i to ne samo u njenoj sobi, nego po čitavoj kući...samo gledam da nogu ne slomim. Još kad naletim na neku sitnu a oštru, uhhh...zaboli me do srca
MM nekako nema živaca, on samo jednom kaže mirno, već sljedeći put vika, galama, i naravno N. plače user posted image
Ja više umorna od smirivanja, nagovaranja, traženja kompromisa, ne vidim konačno rješenje. Jedino podmićivanje pomaže i to ponekaduser posted image
U zadnje vrijeme mi kaze: Nemam ja tri ruke pa da sve sama pokupim, ili: Hajde mama, pola ja pola ti a onda naravno ja kupim sve...
Savjet?

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 204
25.10.2011 12:33:08   
jasmin

IZVORNA PORUKA: ametist

Drage ženice
Mi muku mučimo, vječito nered, i to ne samo u njenoj sobi, nego po čitavoj kući...samo gledam da nogu ne slomim. Još kad naletim na neku sitnu a oštru, uhhh...zaboli me do srca
MM nekako nema živaca, on samo jednom kaže mirno, već sljedeći put vika, galama, i naravno N. plače user posted image
Ja više umorna od smirivanja, nagovaranja, traženja kompromisa, ne vidim konačno rješenje. Jedino podmićivanje pomaže i to ponekaduser posted image
U zadnje vrijeme mi kaze: Nemam ja tri ruke pa da sve sama pokupim, ili: Hajde mama, pola ja pola ti a onda naravno ja kupim sve...
Savjet?

Ne znam,draga,nista konkretno.Ja sam svoje oboje `zaposljavala` cim su se poceli igrati.I naravno,nisu odmah kupili sve igracke,ali u pocetku jednu dvije,s vremenom vise,a sad sve...I znaju gdje sta ide,kocke u ovu bijelu plasticnu laticarku,posudje u plavu platnenu kutiju (sad je plasticna cvijetna),a ostalo u plavu korpu.
user posted image
To su ove igracke,samo su sad na drugom mjestu.
Rijetko se desi da nece da pokupe,ali onda kazem da ide zabrana necega sto vole,pa onda pokupe.A kad pokupe,obavezno kazu:Vidi mama kako je lijepa kuca hehe.Tako je bilo i sa smecem,recimo pelenu i maramicu su,od kako su prohodali,sami nosili u smece.I sad je to vec navika.Ili kad jedemo,sklanjanje sa stola,ono sto su oni u stanju,pa makar jednu casu,bitno mi je da imaju tu naviku,koja ce im sutra u zivotu puno valjati.
Draga moja,pokusaj postepeno,u pocetku ti pomazi.Ako ne ide,skloni igracke na dva,tri dana,pa kad trazi,kazi da ce dobiti samo ako pokupi,i ne daji sve igracke,vec dio,dok ne nauci da kupi.Uvijek pohvali dijete nakon pokupljenog,poljubi,a ponekad i daruj,svakako se treba nauciti da i ono daruje nekoga ko mu ucini dobro.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 205
25.10.2011 12:41:11   
mamana
Savjet?

Što mi ovo zvuči poznato? U zadnje vrijeme, radi mira u kući ja stalno pospremam igračke. Nekad bude dobre volje pa ona pokupi i zovne me da vidim kako joj je fina soba, ja je pohhvalim i kažem da stalno tako treba raditi.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 206
25.10.2011 12:42:41   
ametist
IZVORNA PORUKA: jasmin

Drage ženice
Savjet?

Ne znam,draga,nista konkretno.Ja sam svoje oboje `zaposljavala` cim su se poceli igrati.I naravno,nisu odmah kupili sve igracke,ali u pocetku jednu dvije,s vremenom vise,a sad sve...I znaju gdje sta ide,kocke u ovu bijelu plasticnu laticarku,posudje u plavu platnenu kutiju (sad je plasticna cvijetna),a ostalo u plavu korpu.
user posted image
To su ove igracke,samo su sad na drugom mjestu.
Rijetko se desi da nece da pokupe,ali onda kazem da ide zabrana necega sto vole,pa onda pokupe.A kad pokupe,obavezno kazu:Vidi mama kako je lijepa kuca hehe.Tako je bilo i sa smecem,recimo pelenu i maramicu su,od kako su prohodali,sami nosili u smece.I sad je to vec navika.Ili kad jedemo,sklanjanje sa stola,ono sto su oni u stanju,pa makar jednu casu,bitno mi je da imaju tu naviku,koja ce im sutra u zivotu puno valjati.
Draga moja,pokusaj postepeno,u pocetku ti pomazi.Ako ne ide,skloni igracke na dva,tri dana,pa kad trazi,kazi da ce dobiti samo ako pokupi,i ne daji sve igracke,vec dio,dok ne nauci da kupi.Uvijek pohvali dijete nakon pokupljenog,poljubi,a ponekad i daruj,svakako se treba nauciti da i ono daruje nekoga ko mu ucini dobro.

Moju N. cuva teta. Teta sve sklanja, cisti i kupi iza nje, iako sam joj rekla da to ne radi....njoj valjda zao da se dijete ne muci. Samo joj pravi "medvjedju" uslugu, no, ne mogu da je ubijedim da bude strozija...Onda moja mama, svekrva, zaove, ma svi joj maksimalno ugadjaju i do sad je naucila da placom obicno postigne sve sto hoce....Dug je put pred nama user posted image al' cemo ga preci
tebi draga hvala na brzom odgovoru user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 207
25.10.2011 12:52:10   
Majčica
I kod nas to sve ja radim ili MM, ali moram priznati u zadnje vrijeme kako je krenuo u vrtic kao nesto i pokupi, naravno vecinu ja ali nije ono kao prije da nece ni da dirne. Znam da u vrticu insistiraju da se sve vrati na mjesto.
Ma, to je kao i sa svim drugim obavezama, samo ih treba polako uciti. Mi vise imamo problema sa obavezama tipa pranje ruku, to sam vec pisala. I da, inat za sve zivo  - uredno pita mogu li, ali nikakva primjena pitanja "mogu li" s odgovorom "ne mozes" ne postoji.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 208
25.10.2011 12:59:13   
ametist
mamana i majcice, kod nas je to sve ocito u 5 dekauser posted image Eh obdaniste mi se cini dobrim rjesenjem, samo..sad mi tajming nije dobar. ZIma, viroze, ne daje mi se sad u obdaniste, a na proljece stize beba pa ne bi da se osjeti odbacenom, tipa dosla beba - ona otisla....
Polako i pomalo, ko i sve ostalo (pa i pranje rukuuser posted image ) ce se samo posloziti. Mah, najveci je problem sto ja vise ne mogu da priskacem i radim k'o do sad, pa je zato rat u kuciuser posted image

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 209
25.10.2011 13:05:34   
Majčica

Polako i pomalo, ko i sve ostalo (pa i pranje rukuuser posted image ) ce se samo posloziti. Mah, najveci je problem sto ja vise ne mogu da priskacem i radim k'o do sad, pa je zato rat u kuciuser posted image

Iz tvojih usta u Bozije usiuser posted image I mi cekamo bebu abd, ja uopste ne znam kako ce to sve izgledati. Valjda cemo barem pranje ruku do tada usavrsitiuser posted image
Mi isto vodimo bitku s jelom, tacnije s tako jednolicnim jelovnikom da mi se place... Jedu li vasi??? I koja metoda pali kod djece koja nece da probaju nista novo, tj. nista sto su unaprijed odlucili da nece? Ja nisam bas dosljedna u onom pristupu da ga pustim, pa jesce kad ogladni, nego stalno nudim, nudim i cini mi se samo kontaefekat stvaram.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 210
25.10.2011 13:08:17   
mamana
Nema to puno veze sa vrtićem, više je to do prirode djeteta. Ni moja ne ide u vrtić, a i da ide čist sumljam da bi bila bilja. Vjerovatno bi tamo slušala kao što sluša i ovu djevojku što je čuva, a meni bi provodila svoje bubice.

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 211
25.10.2011 13:09:19   
Lejla Ka
Došla sam da prijavim da moj vrli trogodišnjak vrlo uspješno "folira faul" user posted image

Mladi gospodin priđe sestri (koja ga u tim trenutcima najčešće ignoriše) i malo je dodirne a onda se baci nazad i plače koda ga je nogom gurnula. Neki dan je od dede dobio žuti karton za prljavu igru user posted image

Ametist, što se tiće vrtića i dolaska bebe, moja je kči (tad trogodišnjakinja) krenula u vrtić malo više od mjesec dana prije nego nam je stigao brat. Znači dosta kratko. S obzirom da sam ja jako zadovoljna sa našim vrtićem i tetama ja sam imala više nego pozitivno iskustvo. Prvenstveno zato što sam primjetila da moje dijete ima veće intelektualne potrebe u tom uzrastu od toga da bude sama sa nanom (bez obzira što je nana bila posvećena komplet njoj i njenoj igri). Nije krenulo glatko, bilo je i suza, i njenih i mojih (hormoni su čudo jedno), ali je meni najvažnije bilo što se ona sretna vraćala kući puna utisaka i novih vještina. Kad je stigla beba ja sam je ostavila sa nama kući. Prva dva dana je bilo interesanto. Treći dan je krenula dosada, daj crtić, mi oko bebe. Četvrti dan je otišla u vrtić i ako sam planirala da bude tu cijelu sedmicu. U vrtiću bi se zabavljala, onda bi došla kući pa bi joj opet sve bilo interesantno oko bebe.

Nemoj se plašitit vrtića, naročito ako ti nije pod moranje. Probajte.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 212
25.10.2011 13:11:16   
Majčica
IZVORNA PORUKA: mamana

Vjerovatno bi tamo slušala kao što sluša i ovu djevojku što je čuva, a meni bi provodila svoje bubice.

Ovo sto posto. To je kod nas isto tako, isto kao što je bilo i dok ga je teta cuvala. Isto drugo dijete cim mi na vrata, a oni samo rijeci hvale imaju.
Nekad davno mi neko rece da ne ocekujem kuci promjenu ponasanja, kuci ce biti sve isto, samo ce tamo primjenjivati naucenouser posted image

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 213
25.10.2011 13:13:26   
mamana
Jedu li vasi???

Ja sa jelom imam sreće. Voli da jede i što je najvažnije voli supu i da je na kašiku. Ne voli da jede krompir iz variva, ali je ja ni ne tjeram. Ne znam kako bi se sa njom svaki dan naduravala oko jela.

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 214
25.10.2011 13:13:40   
Majčica
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ametist, što se tiće vrtića i dolaska bebe, moja je kči (tad trogodišnjakinja) krenula u vrtić malo više od mjesec dana prije nego nam je stigao brat. Znači dosta kratko. S obzirom da sam ja jako zadovoljna sa našim vrtićem i tetama ja sam imala više nego pozitivno iskustvo. Prvenstveno zato što sam primjetila da moje dijete ima veće intelektualne potrebe u tom uzrastu od toga da bude sama sa nanom (bez obzira što je nana bila posvećena komplet njoj i njenoj igri). Nije krenulo glatko, bilo je i suza, i njenih i mojih (hormoni su čudo jedno), ali je meni najvažnije bilo što se ona sretna vraćala kući puna utisaka i novih vještina. Kad je stigla beba ja sam je ostavila sa nama kući. Prva dva dana je bilo interesanto. Treći dan je krenula dosada, daj crtić, mi oko bebe. Četvrti dan je otišla u vrtić i ako sam planirala da bude tu cijelu sedmicu. U vrtiću bi se zabavljala, onda bi došla kući pa bi joj opet sve bilo interesantno oko bebe.

Nemoj se plašitit vrtića, naročito ako ti nije pod moranje. Probajte.

Ovo mene ohrabruje, kod nas ce ovo biti ovako aBd, nadam se. Krenuo je sad u septembru, a beba dolazi aBd u januaru. I kuci mu je dosadno bilo vec odavno i sa tetom.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 215
25.10.2011 13:14:13   
ametist
Mi hB jos uvijek nemamo previse problema oko jela, tipa jede meso, povrce (neko) i voce
Uglavnom joj kad jede pustim neki crtic pa ona u behutu i ne zna sta jede, nije mi to dobar pristup znam, al uspjeva - tako smo neki dan tri cvjetica karfiola pojeli user posted image
Imam par aduta koji pale kad nista nece: palacinke, sva tjestenina i pita. Ne dajem joj konzervisano niti mesne preradjevine. Jedino sam pred Nutellom poklekla user posted image .
Ne znam sta nece da jede, mozes li kako maskirati ostalom hranom? Rucak-corbice pa izblendas meso. jedna moja prijateljica i dan danas blenda meso a curica joj ima 6 godina

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 216
25.10.2011 13:24:36   
ametist
Eto sad, a ja se ponadala da ce obdaniste da napravi miracul user posted image user posted image
Salim se naravno, al ste me sad malo nasekirale, stvarno sam se nadala da ce u obdanistu da stekne dobre navike, koje ce onda donijeti i kuci, a ne ostaviti ih ispred vratauser posted image
Ja sam mislila da je damo u obdaniste npr. u martu, aprilu...ne bih sad stvarno zbog ovih virusa, a lejlaka, tvoj pristup mi se svidja, tipa mozes ici, mozes i ostati i pomoci oko bebe. ispocetka ce joj sigurno biti zanimljivo, beba i to, al' naravno da ce u neka doba prevagnuti obdaniste i igra sa drugom djecom
Hvala

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 217
25.10.2011 13:28:24   
mamabb
Za kupljenje igračaka se nekad dogovorimo, a nekad ne. Kad neće da kupi sve fino pokupim u kesu i kažem da ih nema dok n bude pospremala za sobom i onda tri dana posprema, pa opet jovo na novo ili samo kaže baci ih u smeće ja ne mogu da kupimuser posted image i opet kazna bez igračaka i tako.
Moja jede s tim nemam problema hB.

E sad situacija...juče mi prepričava šta se sve dešavalo u vrtiću i kaže ''ja udarila Lanu'' rekoh, što si je udarila? Ona udarila Apana, Apan plakao i ja nju udarim, ne smije se svađati.Slijedilo predavanje o tome da ni ona ne smije udarati i rješavati svađe, to je tetin posao. Kaže,  moram, on je mali i ne zna se branitiuser posted image

04.12.2008.

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 218
25.10.2011 13:53:25   
Majčica
Ne blendam ja vise, ali on probira strasno. To je neka moja greska od pocetka, kad sam mu prvi put ponudila kad nije htio rucak neku zamjenu. I tu mi je bio kraj. Jede rizu, piletinu, meso na neke nacina tipa snicle, jetrica, pojesce i tjesteninu sa sirom a sad i s mesom pomalo, ali povrce slabo, sva variva sad nece, a prije je super jeo. Onda voce slabo skroz, banane i sok od narance popije, pa mu sad cijedim i mandarine i sve samo da uzme pa kako bilo. U vrticu tete kazu da jede, mada kaze teta nije on neki koji jede rado, ali pojede jer zna da tu treba, a mami moze provoditiuser posted image . Ja se sve nadala da ce vremenom to biti bolje (ovo traje nekih godinu i po), ali je sve gore, sd pocinje izbacivati i ono sto je do sad jeo, valjda mu dosadilo. Meni ostaje da nudim i nudim i nudim... Proci ce valjda...

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 219
25.10.2011 13:56:50   
Majčica
mamabb, malecka vec ima istancan osjecaj za pravduuser posted image . Ja presutim dok se brani (pravim se da ne vidim u parkicima ako se poguraju i sl), ali reagujem kad udari nekoga bez razloga, a i to se zna desiti.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 220
25.10.2011 14:52:32   
bambi7
evo citam i nevjerujem, ma sve je to u 5 deka. Za igracke, uvijek polemika i haj mi malo pomozi, pa haj pola ja pola ti, ili kaze jooooj sto me stomak boliiiiiiiiiii. al to sve da vidi hoce li joj proci.
Npr. kuci nikad ne istrese sve igracke, vec uzme koja joj se svidja,a kod nane joj dusa cijeli paket izvrnuti na sred sobe, jer ce deda pokupizi. Ma da se bar igra sa njima nego napravi haos i ode.... Ja recimo ne dam da se igracke iznose iz sobe, i ona ne iznosi vise, tako da ih nema po dnevnom, kuhinji itd. Ako nece da pokupi sankcije su zakon, nema napolje ili crtani ili nesto sto joj je aktuelno trenutno i ljepota, ih da vidis kako kupi, pjevajuci.....

A za jelo, u sve trpa kecap, ja ludim, neki dan u puru natobala i sve pojela.user posted image user posted image Al zato hljeb pojede samo ako je sendvic, inace ga nece ni zalogaja.
Uh sto sam se raspisala, al eto paše mi temauser posted image

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 221
25.10.2011 16:01:39   
bananica

Mi hB jos uvijek nemamo previse problema oko jela, tipa jede meso, povrce (neko) i voce
Uglavnom joj kad jede pustim neki crtic pa ona u behutu i ne zna sta jede, nije mi to dobar pristup znam, al uspjeva - tako smo neki dan tri cvjetica karfiola pojeli user posted image
Imam par aduta koji pale kad nista nece: palacinke, sva tjestenina i pita. Ne dajem joj konzervisano niti mesne preradjevine. Jedino sam pred Nutellom poklekla user posted image .
Ne znam sta nece da jede, mozes li kako maskirati ostalom hranom? Rucak-corbice pa izblendas meso. jedna moja prijateljica i dan danas blenda meso a curica joj ima 6 godina

i kod nas je crtani za vrijeme jela glavniuser posted image ,a palacinke,tjesteninu bi jela i dan i noc

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 222
3.11.2011 23:58:33   
Dida79
Ova nam se tema uspavalauser posted image

Moj je sad u fazi reckanja,sjeckanja makazice(ne zovite socijalnog radnika makazice su sa tupim vrhomuser posted image ) gotovo ne ispusta iz ruku.Kataloge obozava kad zavrsi sa njima onda fata tatu ili mene da mu crtamo sta god se sjeti e onda to naravno sve mora iskruziti pa onda bojiti vodenim bojicamauser posted image
Ne daj Boze da se koja slikica zagubi to je onda haus u kuciuser posted image
Papirica na sve strane na sred sobe stoji dva lista od novina na kojim su casa sa vodom i vodene bojice.
I naravno kad sve to mora raspremiti tad ga boli stomak ili mu se spava user posted image user posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 223
4.11.2011 0:24:13   
dinaa
Oooooo draga moja znam o cemu pricas,moju smizlu je malo to popustilo ali sad nas "slomi" sa slovimauser posted image user posted image .
Uz brata je naucila pisati slova pa sad moramo non-stop pregledavati njenu domacu zadacuuser posted image

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 224
4.11.2011 9:05:26   
mamabb

user posted image

[/quote]

Ja se ne sjećam kad su u nas igračke bile ovako uredno složene i pokupljene. Jedva čekam da preselimo u naš stan pa da sve ubacim u njenu sobu i ne gledam po ostalim prostorijama. U nas po podu najčešće razbacane bojice, papiri, slikovnice i slova iz slovarice. Neki dan sam bacila puzzle u smeće jer je pogubila djelove i onda rusvaj kad slaže a fali, pa sam se ja lijepo toga kutarisala.

Ovih dana smo bili malo ''''šmuljavi'''' nahladila pišu, kako kaže,sad je dobro hB ne piška često.

04.12.2008.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *