|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci
28.5.2012 0:02:50   
Medić*
I mi smo u toj fazi jos 5 min, sad cu, sacekaj, samo malo, MA STANI ZENSKA GLAVO user posted image user posted image

A moje divno, blago, drago, mazno dijete nakon podnevnog spavanja poceo se svadjati sa mnom, završili raspravu u pola 9 kad je otisao na spavanje. Nista mu nije bilo pravo user posted image

Ljut sam, ne volim te, nemozes sa nama vani, makni se, gladan sam, nisam gladan, hocu li sutra u vrtic, necu u vrtic, pozelio sam drugare, je li mi oprana majica sa tomicom, hocu farmerke na Jurica, necu ih, hocu trenerku, samo ronda li ronda, kao da je na lijevu nogu ustao poslijepodne, a pet minuta prije spavanja veli mama ti si moja dusa, sreca, ljubav, VOLIM TE DO NEBA user posted image user posted image A sto moze pricati user posted image user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 28.5.2012 0:05:00 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 476
29.5.2012 22:17:30   
mamma mumi
Drage moje, moj sin je sada u fazi promjene spola. Hoce dijete da je seka , pa djaba. Od rodice mu prije 1 mj ostala majica bez rukava, ma samo sto ne spava u njoj. Sve mislim proci ce ga , ali jok, jos se naljuti kad mu kazemo da je braco.
Neki dan gledam ja trenerka donji dio siva 5 km, i kazem hajde T da probas, kaze mama pa to je za curice, a ja ma jok sine, gledam brate nista zensko nema, kad on pokaza tiketu unutra na kojoj pise girl i roze je boje user posted image . Ma haj kontam sta ima veze po kuci ko da ce to ko vidjeti. Od tada kako sam je donijela u kucu, nije mogao iscekati da je operem i stalno je nosa. Jutros je vrhunac bio. Kaze on meni opet : " mama je li tvoja seka lijepa" i pokazuje na sebe, ja nesto ljuta, i velim ma kakva seka bolan prestani s tim nisi peder izleti miuser posted image , a on ce odma sta je mama peder. E kontam haj sad glupaco pricaj i objasnjaji. Kazem ja pa sine to je muskarac koji hoce da je zensko, neznam sta da mu kazem, a on ce sav odvazan- e pa onda sam ja peder( gluho i daleko bilo). Ja mislim da je to neka faza, a vidim da je kod vas nema, pa de me razuvjerite, da nemam razloga za briguuser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 477
29.5.2012 22:37:57   
MAMA MA

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Drage moje, moj sin je sada u fazi promjene spola. Hoce dijete da je seka , pa djaba. Od rodice mu prije 1 mj ostala majica bez rukava, ma samo sto ne spava u njoj. Sve mislim proci ce ga , ali jok, jos se naljuti kad mu kazemo da je braco.
Neki dan gledam ja trenerka donji dio siva 5 km, i kazem hajde T da probas, kaze mama pa to je za curice, a ja ma jok sine, gledam brate nista zensko nema, kad on pokaza tiketu unutra na kojoj pise girl i roze je boje user posted image . Ma haj kontam sta ima veze po kuci ko da ce to ko vidjeti. Od tada kako sam je donijela u kucu, nije mogao iscekati da je operem i stalno je nosa. Jutros je vrhunac bio. Kaze on meni opet : " mama je li tvoja seka lijepa" i pokazuje na sebe, ja nesto ljuta, i velim ma kakva seka bolan prestani s tim nisi peder izleti miuser posted image , a on ce odma sta je mama peder. E kontam haj sad glupaco pricaj i objasnjaji. Kazem ja pa sine to je muskarac koji hoce da je zensko, neznam sta da mu kazem, a on ce sav odvazan- e pa onda sam ja peder( gluho i daleko bilo). Ja mislim da je to neka faza, a vidim da je kod vas nema, pa de me razuvjerite, da nemam razloga za briguuser posted image

user posted image user posted image user posted image
izvini ali moram....neznam kome se više smijem-tebi ili tvom genijalcu....vjeruj da je faza....imam rođaka momčina i po a kao mali nije štikle skido a majica na glavi je predstavljala kosu....o karminima da ne pričam..user posted image user posted image user posted image

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 478
29.5.2012 22:48:47   
mamma mumi
Ma samo se ti smij i meni je smjesno, pogotovo jutrosnja prepirkauser posted image . Kad sam mm pricala, on se kiselo nasmija i veli trebamo li se mi zeno sta brinuti hauser posted image .Nadam se da je fazauser posted image

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 479
30.5.2012 13:49:33   
maja78 RR
na radionicu u vrticu smo bas zadnji put pricali o tome kako trogodisnjaci, i cetverogodisnjaci istrazuju svoje tijelo, i da je normalno ti takvi ispadi i da se do pete godine postaju svjesni musko zensko

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 480
30.5.2012 13:53:19   
felix

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Ma samo se ti smij i meni je smjesno, pogotovo jutrosnja prepirkauser posted image . Kad sam mm pricala, on se kiselo nasmija i veli trebamo li se mi zeno sta brinuti hauser posted image .Nadam se da je fazauser posted image

hehehhe proce faza pa moj A zna nekad rec sve u zenskoj mnozini upaval sam --upala sam hahhaha spavala sam hahhaha i sl . hahhahah

Neposredna veza do poruke: 481
30.5.2012 13:58:41   
damma

IZVORNA PORUKA: medic slatki

I mi smo u toj fazi jos 5 min, sad cu, sacekaj, samo malo, MA STANI ZENSKA GLAVO user posted image user posted image

A moje divno, blago, drago, mazno dijete nakon podnevnog spavanja poceo se svadjati sa mnom, završili raspravu u pola 9 kad je otisao na spavanje. Nista mu nije bilo pravo user posted image

Ljut sam, ne volim te, nemozes sa nama vani, makni se, gladan sam, nisam gladan, hocu li sutra u vrtic, necu u vrtic, pozelio sam drugare, je li mi oprana majica sa tomicom, hocu farmerke na Jurica, necu ih, hocu trenerku, samo ronda li ronda, kao da je na lijevu nogu ustao poslijepodne, a pet minuta prije spavanja veli mama ti si moja dusa, sreca, ljubav, VOLIM TE DO NEBA user posted image user posted image A sto moze pricati user posted image user posted image

Imamo slicne situacije, a i uzrasta su istog. Cesto mi kaze ubit cu te mama, ubit cu ti cojka, ubit cu ti dijete ( hoce da kaze brata ), a svako malo nas sve redom ljubi grli. Inace je zafrkan skroz, stalno nesto place, kenjka, sto god hoce tako se obraca. I sto god da mu kazem on zaplace, bas je zeznut user posted image Valjda sto je cesto bolestan.

2004.
2008.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 482
30.5.2012 14:06:13   
veeseelaa
moja malena još niko ne ubija user posted image
a i strašno me nervira kad kaže neću, tako da ona nastoji to neću pretvoriti u ne mogu mamauser posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 483
30.5.2012 14:09:35   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

moja malena još niko ne ubija user posted image
a i strašno me nervira kad kaže neću, tako da ona nastoji to neću pretvoriti u ne mogu mamauser posted image user posted image

I moja, jer rijec "necu" mi je bas irrrrrritantna, onda je skontala da bolje funkcionise "ne mogu to sada, ili ne mogu ovako ili onako" hahaha...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 484
30.5.2012 15:48:55   
Medić*
IZVORNA PORUKA: damma

Imamo slicne situacije, a i uzrasta su istog. Cesto mi kaze ubit cu te mama, ubit cu ti cojka, ubit cu ti dijete ( hoce da kaze brata ), a svako malo nas sve redom ljubi grli. Inace je zafrkan skroz, stalno nesto place, kenjka, sto god hoce tako se obraca. I sto god da mu kazem on zaplace, bas je zeznut user posted image Valjda sto je cesto bolestan.

Mangupcici mali user posted image Moj ne kaze ubit cu, prebit cu i sl, ali u zadnje vrijeme vise se mazi sa ocem, mene ignorise tako cesto, krivo mu jer sam pocela raditi od skoro pa nije ujutru samnom user posted image Kad dodjem po njega u vrtic, ma grli i ljubi dok mu ne dosadi, cim mu babi dodje s posla ma ode on njemu mene ni ne vidi user posted image user posted image

Necu stalno govori pa na kraju opet odradi ono sto je odbijao ( pojede, popije, uzme i sL)

< Poruku je uredio medic slatki -- 30.5.2012 15:50:06 >

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 485
12.7.2012 9:16:51   
ziki
Da ne otvaram drugu temu pisaću ovdje. Moram malo prvo obijasnit: od kako je krenuo u jaslice posle Taik ima najboljeg druga koga puno voli. Dok su i starija djeca bila u jaslicama igrao se i sa njima, naročito sa par izuzetno nemirnih dječaka, privlače se slični. Kad su njih orebacili u mlađu grupu nastavio je da se igra samo sa Qhodaryjem. Dok je maleni išao u obdanište nismo ni primjećivali problem(možda tad nije ni postojao) al sad već bode oči. Maleni od maja više ne ide u obdanište jer mu je majka na porodiljskom a moj Tarik se ne igra sa drugom djecom. Naročito je primjetno sad kad ih ostavimo napolju on odmah trči da se odvoji od druge djece i sam se igra. Žalio se da ga je Hamza pitao da mu bude sad drug kao što je bio Qhodary, i uvrijedio se. Objašnjavali smo na razne načine da je super što ima najboljeg druga al da treba da se igra i sa drugom djecom al džaba. Prvi put smo mislili da zlopamtilo zbog neke tuče od prošle godine ne voli Hamzu al ni sa ostali neće. Više se ni sa Lamijom, curom, ne igra. Inače je bio izuzetno društveno dijete, sa svim bilo mali bilo veliki on nađe temu da priča i da se igra a sad se konstantno povlači. Srce mi se slama kad ujutru uleti u dvorište vrtića, djeca ga zovu a on bježi u kakav ćošak da se sam igra. Ne znam na koji način da ga ubijedim da se ponovo igra i sa ostalom djecom.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 486
12.7.2012 9:23:33   
veeseelaa
ah joj, pile malo
i kod mene malena ima dvije curice u vrtiću s kojima se najviše druži, Saru i Petru, vršnjakinje su i uvijek jedna drugu traže pri dolasku itd

baš se vole, dešavalo se da djevojčice ne dodju u vrtić al moja A se rado igra i sa drugom djecom, naravno ita ona za njih al i sa svom ostalom djecom je dobra

Moram se pohvaliti da je djeca baš vole, sad kad je sezona odmora kako se koje dijete vrati s mora donose Ajši poklon, ja baš pitam tete pa što samo Ajši, kaže nju djeca baš baš vole, jako je društvena, i sa bebama se igra i zabavlja ih kao i sa starijom dječicom.... baš mi je milo zbog toga

ziki a šta misliš da stupiš u kontakt sa roditeljima tog malenog, da ih posjetite, možda tvoj sin misli da je ostao bez druga, da ga neće više vidjeti pa pati za njim.....

nije trajno rješenje al biće sigurno sretan da ga vidja, bar ponekad, možda će kasnije biti spremniji na igru i sa drugom djecom

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 487
12.7.2012 9:30:30   
idana_85

Medic imam isto jednog takvog....nekad se topim a nekad me iz cipela izbija. Sinoc je bio divan, a jutros...katastrofa. nece da ustane, kenjka, gdje mu je majca ben ten gdje imaju borci, zasto sorc sivi zasto nije zeleni, nece babi po njega ja cu i to prije spvanja. A ja onako bjesna rekoh bices citav dan u vrticu, doci cemo po tebe zadnjeg, i to babo ja vise necu ne zanimas me. budes li plako tamo i sekiro uciteljicu necu te ni voditi vise. jutros osto bez i jedne suze,sav umiljat kaze zdravo mama vidimo se nakon uzine. mm i ja se samo zgledali....svasta!
Izgleda da su svi isti :d

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 488
12.7.2012 9:34:35   
ziki
Kontaktiramo sa njegovim roditeljima, viđali su se oni od kako je maleni prestao da ide u obdanište, ovih dana bi trebali i na babine da idemo tako da će se opet vidjet i izdivljat. Ne mogu da shvatim da dijete koje je izuzetno društveno i slobodno preko neći postane samotnjak

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 489
12.7.2012 9:52:41   
Medić*
Ziki, ne znam sta bih ti rekla. Jednostavno se neka djecaa previse vezu za jednog drugara. Evo moj F ide 3 mjeseca, za sada se igra sa svima ali mu je Hamza najbolji drug. Desava mi se kada mu Hamza ne dodje da mi kmezi prilikom ostajanja ali brzo se navikne da ga nema. Hamza mu nije 4 dana dolazio, stalno je govorio da mu nedostaje, zasto nije dosao, milion pitanja, pa dali ce sutra doci i sl. Cisto vidim da se vezao za njega i da ga bas voli. Inace je drustven.

Razgovaraj sa tetama neka ga sto vise ukljuceju u timski rad,, sto vise, uz pohvale kako to sa drugarima super radi. Pokusaj stupiti u kontakt sa nekim od roditelja, pa organiziraj neku kaficu ili druzenje u parku. Ili mu uzmi ujutru nesto da on pocas_ti drustvo u vrticu.. Kuci mu pricaj o drugarima iz vrtica, pricaj mu o vasim drugarima na poslu sta radite i kako se druzite. Sigurno ce proci, razumijem da te jako boli to sto mu se u zadnje vrijeme desava.

Moj se recimo na pocetku plasio da ide u dvoriste, jer imaju malog cukicu unutar dvorista. Sveje govorio da nece u dvoriste da ce se on u vrtcu u prostorijama igrati. Jedan dan sam ga odvela i mao se duze zadrzala, cukica je bio pored vrata, mali sladak cuko, pokusala sam ga opustiti i rekla F hajmo mu nasuti vode. Ima cesma u dvoristu, stavili smo malo vode i dali mu. Njemu je to bilo zanimljivo, nakon 10 tak min usli smo u vrtic. On je dva tri dana babi prepricavao kako smo dali cukici da pije. Nije ga vise strah. Cak kada dolazimo kaze, vidi mama kako nam Tinja cuva igracke u dvoristu user posted image

Raspitaj se mao sa roditeljima da li im djeca iz vrtica imaju neke hobije, aktivnosti mimo vrtica, pa da ga ukljucis. Vjerovatno je neka prolaznafaza, nemoj brinuti, mozda je i neka reakcija zakasnjela na bebu. Od mog brata maleni, sa ce mu 5 godina tek je poceo pokazivati znake ljubomore na dvije godine mladjeg brata. Najvise voli da se sam igra a inace je bio drustveno dijete.

Evo jedan veliki user posted image za tebe i tvoje pilice.

.

< Poruku je uredio medic slatki -- 12.7.2012 9:53:39 >

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 490
12.7.2012 10:27:36   
škorpija
ziki mislim da je djeci kao i odraslima teško naći pravog druga i kad jednostavmo kliokneš s nekim teško je kad ga ne viđaš. mi odrasli uglavnom sami kontrliramo učestalost viđanja s drugovima, a u ovoj situaciji tvoj dječak je naprasno rastavljen od svog druga bez njihove volje. tako da vjerujem da mu treba vremena da to preboli. nadam se da će uskoro naći novog druga

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 491
29.7.2012 23:03:05   
mamma mumi
Drage moje, moj Tarik je iz dana udan sve veci ters, sada je poceo i glavom u ljutni u zid, ili nexto tvrdje da udara, stalno me pita volim li ga. Ja razumijem ljubomoru na mladjeg brata, ali je nepodnosljiv. Psuje, odgovara, 10x ga zamolim nest, jok on uzinad to radi. Primjetim da sam i ja poposutila sa zivcima, trudim se da budem njeznija, ali je to s njim nemoguce. Od septembra ce ponovo u vrtic.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 492
30.7.2012 9:52:36   
smajli80
Drage moje, moj Tarik je iz dana udan sve veci ters, sada je poceo i glavom u ljutni u zid, ili nexto tvrdje da udara, stalno me pita volim li ga. Ja razumijem ljubomoru na mladjeg brata, ali je nepodnosljiv. Psuje, odgovara, 10x ga zamolim nest, jok on uzinad to radi. Primjetim da sam i ja poposutila sa zivcima, trudim se da budem njeznija, ali je to s njim nemoguce. Od septembra ce ponovo u vrtic.

Ovo je radila i moja Sofi(oduvjek)a pogotovo otkad je dobila brata.
Stalno se inati,trudi se da svojim ponašanjem skrene pažnju na sebe.Odjednom kao nije znala da se obuče,da jede sama,namjerno se upiški da je presvlačim,pije sok iz flašice,na svaki moj zahtjev ona govori-neeeeećuuu!!!!!user posted image

U pitanju je klasična ljubomora-u njihov život je ušla tamo neka beba koja ih je zbacila sa trona-i uzela im tatu i mamu(oni to tako doživljavaju).user posted image
Sa S. sam imala i još uvjek imam(svakim danom sve više)problema.
Oni će učiniti gotovo sve da skrenu pažnju na sebe.

Moraš sa njim razgovarati (kad beba spava) i kad ste i ti i on smireni.Tipa da je on najljepši i najbolji dječak na svjetu,raditi zajedno neke njemu važne stvari(igranje sa autima,crtanje)i sl.Generalno posvećivati njemu koliko toliko više pažnje nego bebi.Onda ga pohvaljivati kad donosi bebi pelene i ostale stvari.I kad on shvati da mu beba neće oteti mamuuser posted image polako stavljati bebu u njegovo krilo i ponosno mu govoriti kako je on veeeeliki brat koji čuva svog brata(ili seku ne znam šta je).I kad smo u šetnji svako prilazi bebi i govori koliko je slatkauser posted image a ja onda govorim da je meni S.puno bolja od bebe-jer me sluša a user posted image stalno plače.

I meni je to jako naporno ali jedino tako funkcjonišem.Sreća pa ona ide u vrtić i imam "slobodno do 15.30h" ali dok je vrtić bio na kolektivnom 3ned-bila je opšta ludnicauser posted image user posted image user posted image

Nadam se da sam ti barem malo pomoglauser posted image user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

Neposredna veza do poruke: 493
30.7.2012 10:28:01   
ziki
I mi smo imali i imamo ovakvih ispada. Beba više i nije beba a ispada ljubomore kolko hoćeš. Čim prenesem mužu da je teta u obdaništu pohvalila brata kako je dobar on odmah brata "pomazi" po glavi ja na suvozačevom sjedištu čujem kolko pukne. Mlađi je velika beba od 13 mj i Tarik mu je primjer u svemu onda ja malom kažem hajde ovako ko Tarik kako je Tarik bio dobar i slušo. On lebdi od sreće i ponosa a mali se svim silama trudi da bude ko on. Tarik ide na spavanje pola sata kasnije od Teufika, tih pola sata je nagrada što je veliki dječak, tad se mazimo i čitamo knjige "za velike". Jednom nedeljno može da odgleda dječiji film i još kasnije legne(ovo od skoro).Mada koliko god da se trudimo bude svakakvih dana, bude super pa odjednom postane nepodnošljiv, al valaja nam deverat. To što ponovo planira u obdanište je super jer biće vam lakše i njemu da se igra a i tebi da sa bebom usput i malo odmoriš. Mada kod nas je to sa obdaništem bilo problematično jer je on smatrao da je obdanište neka kazna jer brat ostaje sa mamom a on "mora" da ide i od ljubomore je imunitet pao i više je bio kući bolestan nego u obdaništu.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 494
30.7.2012 10:37:51   
Mya_81 RR
I mi smo već neko vrijeme u ovoj strašnoj fazi kad pokušava samo ustrojiti po svom.

Zadnja tri dana recimo jednostavno neće prati ruke kad dodjemo doma. Krenemo u kupatilo i taman kad stanemo kod umivaonika ona sakrije ruke i samo kaže 'neću'. Onda ubjedjivanje zašto treba prati ruke bla bla bla. Nekad imam strpljenja sve objasniti, a nekad sam fakat umorna od takvih situacija kojih ima dnevno i previše.

A sekunda fali da je prebaci u histerični napad. Bukvalno sekunda!

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 495
30.7.2012 10:45:04   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

I mi smo već neko vrijeme u ovoj strašnoj fazi kad pokušava samo ustrojiti po svom.

Zadnja tri dana recimo jednostavno neće prati ruke kad dodjemo doma. Krenemo u kupatilo i taman kad stanemo kod umivaonika ona sakrije ruke i samo kaže 'neću'. Onda ubjedjivanje zašto treba prati ruke bla bla bla. Nekad imam strpljenja sve objasniti, a nekad sam fakat umorna od takvih situacija kojih ima dnevno i previše.

A sekunda fali da je prebaci u histerični napad. Bukvalno sekunda!

Isto ovako. Mrsko mu piskiti, prati ruke, prati zube... odlaze za malo kasnije. Nekada ne usta zabole objasnjavajuci i natezuci se sa njim.

U zadnje vrijeme je poceo upadati u rijec, prekida..onda se ljuti ako mu kazem da se nesmije upadati u rijec, da se mora fino cekati dok neka prica i slusati...ali to ne pije vode...hoce on prvo da zavrsi svoje st ima reci. Nekako se kmezi na sve i svasta.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 496
30.7.2012 10:50:29   
Mya_81 RR
Moja ne odgadja, jednostavno neće! I znam ako na silu krenem riskiram užasni izljev bijesa i histerije ili je nekad uspijem bukvalno zašprehati, ali umori stalno sva ta priča oko svega.

A isto mi se čini da cendra oko svega. Baš, baš oko svega. I stalno joj ponavljam da sve normalno može tražiti i pitati bez tog kmezavog tona. Nadam se da će te riječi uskoro doći do nje!!!

Fakat, koliko god da je ovo najsimpatičnija faza, jer svakodnevno stvarno ima toliko zanimljivih sitnica da joj se valjam od smijeha, opet zna zaista biti jako naporno!

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 497
1.8.2012 14:53:46   
daris
pozdrav svim dragim mamama
da se i ja ubacim u ovu pricu.Mom malomce ubrzo treci rodjendan.Mislim da kod njega nisu neke prolazne faze u pitanju jer je oduvjek bio po prilicno tvrdoglav i sve mora biti po njegovom.Najveci mi je problem njegova hrana jer jos uvijek nezeli sjesti da jede.I dalje svi koji provodimo vrijeme s njim jos uvijek setamo sa kasikom po kuci.Radije nece jesti nego da sjedi.Drugi je problem sto zaista gubim volju da ga izvedem iz stana iz razloga sto mi neda ruku.Mora sam da hoda, mislim da trci jer za njega rijec setnja ne postoji.Ode mnogo dalje od mene ukoliko pokusam da ne trcim za njim i negleda gdje sam.Ako ga zovem Imenom neokrece se jednostavno je sav svoj.Bojim se naletice auto ili biciklo zaista me je strah da ga na dvije sekunde pustim.Cesto se naljutim,pucnem ga po guzi i kazem da to nesmije da radi pokusam da mu objasnim uzmem ga u naramak i kazem nemozes vise setati ako mi neces dati ruku.Ali ovo uopste nepali kod njega.On svoje pa svoje.
Jednostavno koliko god pokusavala lijepom rijecju ili stogocom on svoje pa svoje....

volim svog malog dečka!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 498
1.8.2012 17:19:37   
mamma mumi
Ma sve pokusavam hvalim ga , vise vremena provodim s njim, kupujem mu, a sto ja bolja, on gori. sada me po 100 x na dan pita volim li ga. Neka nam dragi bog da snage da iz ovih faza izadjemo pametnije. Neki dan srela komsinicu koja ima momke ve, pa me utjesiuser posted image , kaze tek ces imati problema kada narastu. Ma reko divno, jadni moji zivci.

(odgovor članu daris)
Neposredna veza do poruke: 499
16.8.2012 19:46:03   
reallove
Da se i mi prijavimo u ovu stariju grupu....Nasim nestaslucima nema kraja+poceo je psovati(to sam danas cula),mene kao i prije nema ni na mapi,pricam,vristim,bezveze,niko me ne cuje...Uglavnom ja oplacem,jer ne mogu vise,a njemu je svejedno..Navecer kad on zaspe,ja sebi napravim ness,sjedim do neka doba,zao mi da zaspem jer je tako miiirnouser posted image user posted image Samo da dragi Bog da strpljenja sa ovim malenim vragolanima..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *