Daja_sa -> RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodisnjaci...???" (26.1.2012 16:04:03)
|
IZVORNA PORUKA: ziki Da i ovdje pitam , mozda neko prije procita Vec sam pisala da se Nemrko plasi mraka a ja sam mu svojom ogromnom pogreskom taj strah povecala. Isao je sam u kupatilo, piskio, prao rukice, zubice sve super, kad bi otisao da kaki samo me zvao da mu operem guzu. E onda jednog dana malo je teze kakio i ja sam bebu ostavila u dnevnu da se igra na podu a bila sa njim, beba je pocela odjednom strasno da place, ja potrcala da vidim sta je bilo i po navici sama ruka otisla na prekidac, kad sam bebu uzela cula sam njega da vristi, uzela i njega, tjesila, smirila. Od tad on vise sam ne ide u kupatilo, pa taman se upiskio. Prihvatila sam to da je jos sveze i da ce se normalizovat al od tad stvari idu nizbrdo, sad vec nece napolje da izadje jer nismo bezbjedni, prije 2 veceri sam ga molila da podje samnom do DM da uzmemo pelene i samo nas dvoje prosetamo, nece. Jutros smo nas troje bili u spavacoj, on ustao da donese igracku iz dnevne i vratio se trceci, vristi, zove, ulateo u spavacu, oci sirom otvorene. Ja sam osjetila njegov strah, jeza me prosla kad sam ga onakvog vidjela. Cak sam ustala da provjerim da mm nije nesto ostavio prije nego je posao na posao pa da ga to uplasilo, nista, osuncana svijetla soba i za divno cudo raskrcena od igracaka. Da li je jos neko imao istih dozivljaja Kod mene je slicna situacija...curetak ima 3,5 godine i malo je reci da je se boji svega...nece sama u drugu sobu da uzme nesto vec kaze ajde i ti samnom...ako se ujutro probudi a ja vec ustala fras dobije...jedva je smirim...kaze :"ti si mene ostavila samu!"...ljudi iznad nas renoviraju stan i kad cuje zvuk busilice ako nisam pored nje opet vriska...,mah ima jos more tih sitnica...ali sve se tjesim da je neka faza [sm=smiley36.gif]...
|
|
|
|