almondray -> RE: 37.1 C (3.4.2014 17:28:17)
|
IZVORNA PORUKA: tinkivinki IZVORNA PORUKA: AnLu Citah malo na preskoke pa ako sam sta propustila ili pogresno skontala ne zamjerite... Chantal mene najvise brine odakle toliki eritrociti kod djeteta u urinu, crp i do 15 se tolerise kod tako male djece, a leukociti kod odraslih se do 10 smatraju normalnim, a kod djece meni se cini 15,8. Ja bih kad zavrsite antibiotik sacekala tri dana minimum pa onda ponovila nalaze sve, a pogotovo urin. i meni je to zapalo za oko u prošlim nalazima,s obzirom da se oni uopšte ne bi trebali nalaziti u urinu,eventualno do 5 se toleriše,a ovo je bilo 15-20 i meni... posebno zato što je mom mlađem bilo nesto slično sa nalazima kad je imao 2 mjeseca.Temp.mu je išla do 37,8 i sama spadala, da bi se zadržala oko 37,2 Na oko je izgledao sasvim zdrav , dok mu nismo izvadili nalaze.Ne sjećam se tačnih brojki ali znam da je imao masu leukocita, eritrocita , proteina krvi u urinu a on super veseo.Dij. urinarna,ešerihija. E skoro je opet u urinu bilo eritrocita prvo1-2 , pa 3-4 svježa, pitala sam dr. i ona kaže da je do 5 normalno.Ako su svježi znači da je u donjem urinarnom traktu , nesto , upala pijesak.Ako ima više onda su bubrežni kamenci ili pijesak koji ostećuje kanaliće koji krvare...
|
|
|
|