Valerie -> RE: Smrtonosne antibebi pilule!! (18.6.2013 13:09:55)
|
Ja sam bila na Dianama 35 oko 7-8 godina, zbog PCOS i izostanka ciklusa. Naravno, uz redovnu kontrolu ginekologa i preporuku da se i dalje nastavi uzimati. Promjenom ginkekologa, došlo je i do do preporuke za prestanak uzimanja Diana. Po prestanku uzimanja Diana odmah sam primjetila bolne kvržice u grudima, ciste, s kojima sad muku mučim. Jedno vrijeme su mi prepisali Yazz i Yasmin, ali od obje vrste tableta sam imala užasne psihičke tjeskobe, napade anksioznosti i lupanje srca, naročito tokom noći, te sam ih prestala uzimati. najgore od svega je kad promjeniš ginekologa, pa novi doživi fraz kad čuje koliko godina sam pila Diane 35, jer je to terapija koja se uzima 6 mjeseci do godinu dana. Hajd im znaj više... Sad nisam na hormonima, smšala sam i imam redovan ciklus. Zbog promjena u dojkama imam preporuku da ne smijem više nikad piti hormonsku terapiju (kao da sam je sama sebi prepisala, a ne doktor). Poenta - ne slušajte slijepo doktore, potražite drugo, treće mišljenje i slušajte svoje tijelo.
|
|
|
|