hanabanana -> RE: salama, pasteta i hrenovke u vrticu (10.6.2013 15:30:09)
|
IZVORNA PORUKA: kikip Šta mislite o navedenoj "hrani" u vrtićima? Ja sam stvarno užasnuta što ovakvu nazovimo hranu djeca jedu u vrtiću, pa mogu im slobodno i cigaru dati da zapale dok se igraju. Ja sam se već žalila racvnateljici vrtića u koji ide moj sin no ona kaže da tada djeca najbolje i najviše pojedu i da većina roditelja ŽELI takav jelovnik. Mene zanima postoji li ikakva kontrola, itko tko se brine o kvaliteti vrtića pa tako i jelovniku? U zadnju godinu dana došlo je do promjena u JU Djeca Sarajeva, te tako više na jelovniku nemaju salame, paštete i viršle. Kad je moje starije dijete išlo u vrtić, to je redovno bilo na menu-ju, a ona redovno nije htjela da doručkuje. Dijete jednostavno nije naučilo na takvu hranu. Medjutim, moram reći i poraznu činjenicu, ja sam bila rijetki roditelj koji se bunio protiv takve ishrane, jer je veliko večini taj jelovnik bio ok, jer su djeca to i kući jela. Te sam ja smatrana damom, ovakvom, onakvom i svakakvom....a često mi je sugerirano da " šta si ja hoću, ima i privatnih vrtića pa mogu da platim ako želim zdravu hranu za svoje dijete ".....i to mi nikad učiteljice nisu spočitavale, nego upravo drugi roditelji. Ali meni jednostavno nije normalno da dijete od tri godine jede viršle, salame i paštete.
|
|
|
|